Uwaga! Minibrowar w Kozlovicich jest 24-26.12, 31.12 a 1.1 nieczynny! Niemila nespodzianka... Plan B: wycieczka do Vojkovic k Koníčkům. Tez dobre.
więcej browarów w Czechach
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNo i w Piotrkowie Trybunalskim, ale nie w browarze"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Dzisiaj nareszcie zawizytowalem nowy minibrowar v Kozlovicach. Dojazd jest latwy: autobusem od Frýdku-Místku, stacja Kozlovice-střed, przystanek jest v budynku browaru(!), lub samochodem, parking jest przy budynku. Minibrowar ma jednakiego wlasciciela jak minibrowar w Štramberku, sladek jest tez taki sam. Da sie poznac, ze pivo robil zbiegly fachowiec - jest dobre, acz niezaskoczy, taki typowy dobry czeski "kvasničák". W ofercie jest piwo jasne - Valašský vojvoda (brak danych o extraktu), cena 25Kč, a ciemny lezak Valašský fojt (tez brak danych), cena 28 Kč. Oczywiscie jest v minibrowarze i czynna kuchnia, oferta jest bogata.
Wrazenie: solidne. Aczkolwiek jest restauracja orientowana raczej na turistow (idealny cel wycieczek na rowerach, ktore Czeszy napravde kochaja), oferuje dobre piwo i danie za umiarkowane ceny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zoidberg Wyświetlenie odpowiedziDojazd jest latwy: autobusem od Frýdku-Místku, stacja Kozlovice-střed, przystanek jest v budynku browaru(!)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zoidberg Wyświetlenie odpowiedziDa sie poznac, ze pivo robil zbiegly fachowiecLast edited by Pendragon; 2008-12-28, 17:59.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zoidberg Wyświetlenie odpowiedziNie, zprubuje dopiero jutrom. Po co darmo doma siedziec, kiedy jest nowy browar zaledwie 10 km od domu? :-)
Może ten pivovar zbiegł właśnie z Frydka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bastion Wyświetlenie odpowiedziNatomiast na początku Grudnia, będzie warzona próbna warka w Rychnovie Nad Kneznou.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Policzyłem je sobie z ciekawości wszystkie, bo coś mi się wydawały te liczby zawyżone, i miałem racje.
Przemysłowych jest czynnych : 48 a minibrowarów: 66, co razem daje liczbe 114 CZYNNYCH, browarów w Czeskiej Republice, chociaż to też mocno naciagane, bo np. dwa szkolne minibrowary w których uczniowie od czasu, do czasu coś uwarzą, nie wciągałbym na tą liste...
Comment
-
-
Wzniawia? W tym sensie, że kiedyś był przemysłowym a teraz minipivovarem?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Browar Tambor Dvůr Králové nad Labem też tak jakoś ma za chwilę rozpocząć/wznowić działalność. Obydwa dodałem do mojej mapki browarów czeskich - link w temacie "piwna kartografia". Ze zdjęć satelitarnych wynika że te 2 browarki mieszczą się na przedmieściach, ale to nie przeszkadza, bo miasteczka nie są wielkie. Ze stacji kolejowej w Dvur Kralove idąc ścieżką przez pola na wprost będzie jakieś 700 metrów. W Rychnovie jest dalej - jakiś 1 km jeśli wysiądzie się na zastavce (następny przystanek w kierunku Solnic) a nie głównej stacji, z której to będzie "na oko" jeszcze ponad 1km więcej. Tory biegną tuż przy browarze, ale niestety trzeba iść ten 1kmLast edited by Pendragon; 2009-02-19, 15:38.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziWzniawia? W tym sensie, że kiedyś był przemysłowym a teraz minipivovarem?
Polski debiut niebawem w Piwnym Raju na Bogusławskiego we Wrocławiu!
Strona z podanym asortymentem piw:
Wygląda świetnie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziBrowar Tambor Dvůr Králové nad Labem też tak jakoś ma za chwilę rozpocząć/wznowić działalność.
Zapowiadają debiut na 28. 2. 2009
Comment
-
Comment