Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Wyświetlenie odpowiedzi
więcej browarów w Czechach
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
03.07 odbyło się oficjalne otwarcie browarku w Rożnovie Pod Radhostem.
W ofercie trzy rodzaje piwa: svetla 10* RADHOŠŤ, svetle 13* ROTSCHILD (myślę jednak że obecnie go jeszcze nie ma w sprzedaży, planowane na jesień) oraz co rzadko się zdarza w minibrowarach -pivo nealkoholicke. Okazało się ze wyszło niezupełnie takie bezalkoholowe i w menu jest napisane- nizkoalkoholicke, co by nie było watpliwości że ten alkohol jednak tam jest.
Nastepny minibrowar który się otwiera, i już zostało uwarzone piwo, to w Usti Nad Labem -
Na Rychtě ul. Klasterni 75. Na miejscu również hotel.
Oficjalne otwarcie ma się odbyć we wrześniu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bastion Wyświetlenie odpowiedzimyślę jednak że obecnie go jeszcze nie ma w sprzedaży, planowane na jesień
Wg. beerborca piwo się jak najbardziej leje. I co ważne, wbrew moim wcześniejszym uwagom, jest dostępne na miejscu. Hospudka przy browarze czynna codziennie od 14-tej.
Na nowej stronie browaru można zauważyć, że leją też w (bardzo ładne zresztą) krachlowe butelki.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTe kamionki to pewnie tylko na otwarcie i w łaźniach są używane. Browar nie ma swojej restauracji czy nawet pivnicy, a wiec piwo jest / ma być dostępne gdzieś na mieście.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Przeca już to odszczekałem.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Znamy, czekało na przeniesienie do działających. Zatem ponownie mamy 132 browary w Czechach.
Najlepszy dojazd (oczywiście jak to w czeskim "PKS" tylko w dni robocze) do tego Sedlca jest z Sedlčan (linia kolejowa 223) oraz ze wsi Hermanički leżącej na trasie kolejowej 220 Praha - Benešov - Tábor.
Pojedyncze autobusy, zazwyczaj w mało ciekawych godzinach, są z Benešova, Táboru i Příbramu. Jest nawet jeden kurs z Pragi (w piątek), ale bezpośredniego powrotu do stolicy już nie ma.Last edited by Pendragon; 2010-07-17, 08:23.
Comment
-
-
Nowych mini w planach i realu ciągle przybywa i szczerze mówiąc przestałem już to wszystko ogarniać.
W każdym bądź razie mnie zelektryzowała wiadomość od Pivnego Filosofa, że mieszkający w ČR amerykański piwowar domowy Chirs Baerwaldt przeszedł na działalność komercyjną i otworzył Pivovar Zhůřák. Wybór robi wrażenie: Amber Ale, Black Ale, Weizen 14,5°, Rauchbier. Piwa są do dostania w praskich lokalach z rotacyjnym piwem. Ciekaw jestem ile jeszcze lat minie, by można było spróbować w krajowym lokalu piwa z takich przydomowych browarów.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziNowych mini w planach i realu ciągle przybywa i szczerze mówiąc przestałem już to wszystko ogarniać.
W każdym bądź razie mnie zelektryzowała wiadomość od Pivnego Filosofa, że mieszkający w ČR amerykański piwowar domowy Chirs Baerwaldt przeszedł na działalność komercyjną i otworzył Pivovar Zhůřák. Wybór robi wrażenie: Amber Ale, Black Ale, Weizen 14,5°, Rauchbier. Piwa są do dostania w praskich lokalach z rotacyjnym piwem. Ciekaw jestem ile jeszcze lat minie, by można było spróbować w krajowym lokalu piwa z takich przydomowych browarów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziNowych mini w planach i realu ciągle przybywa i szczerze mówiąc przestałem już to wszystko ogarniać.
W każdym bądź razie mnie zelektryzowała wiadomość od Pivnego Filosofa, że mieszkający w ČR amerykański piwowar domowy Chirs Baerwaldt przeszedł na działalność komercyjną i otworzył Pivovar Zhůřák. Wybór robi wrażenie: Amber Ale, Black Ale, Weizen 14,5°, Rauchbier. Piwa są do dostania w praskich lokalach z rotacyjnym piwem. Ciekaw jestem ile jeszcze lat minie, by można było spróbować w krajowym lokalu piwa z takich przydomowych browarów.
Na zdjęciu jest Pivovarsky klub na Florencu, ale czy on warzy to piwo w tym garażu? A może właśnie Pivovarskim domie? Bo ten garaż nie wygląda zbyt dobrze (nawet na czeskie, liberalniejsze przepisy)
Comment
-
-
Jest to browarek domowy, którego właściciel dopiero zamierza uruchomić taki na prawach komercyjnych.
Amerykanin mieszkający od 1.5 roku w Czechach, a zajmujący sie domowym browarnictwem od 18 lat.
Miłośnik piw typu Ale, na próbe wysłał swoje piwo do Pivovarskiego Klubu w Pradze.
Chce wysondować rynek, czy Czesi znani z raczej dość ortodoksyjnego podejścia do innych gatunków piwa, zaakceptują ten wybór.
Nie ma się już więc co ''jarać'' że to następny minibrowar, tylko czekać co przyniesie przyszłość.
A może być ciekawie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bastion Wyświetlenie odpowiedziJest to browarek domowy, którego właściciel dopiero zamierza uruchomić taki na prawach komercyjnych.
Amerykanin mieszkający od 1.5 roku w Czechach, a zajmujący sie domowym browarnictwem od 18 lat.
Miłośnik piw typu Ale, na próbe wysłał swoje piwo do Pivovarskiego Klubu w Pradze.
Chce wysondować rynek, czy Czesi znani z raczej dość ortodoksyjnego podejścia do innych gatunków piwa, zaakceptują ten wybór.
Nie ma się już więc co ''jarać'' że to następny minibrowar, tylko czekać co przyniesie przyszłość.
A może być ciekawie.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
Comment