Od roku na stronie pivovary.info przy nieczynnym minibrowarku Arthur's jest informacja "stěhování provozu". Czy ktoś wie czy coś się dzieje w tej materii ?
więcej browarów w Czechach
Collapse
X
-
Po prostu Pan Kwaczek właściciel browarku przeprowadził się do nowej siedziby we Frýdku Místku gdzie miał przenieść także produkcję piwa. Niestety do tej pory jej nie uruchomił choć nalewki, palinki i likiery cały czas produkuje. Może z czasem doczekamy się powrotu pysznego Arthurs'a.
Comment
-
-
Last edited by Pendragon; 2011-05-16, 10:07.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Last edited by Pendragon; 2011-05-16, 10:11.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Lada moment ruszy trzeci w Brnie (Hrnčířská 23) minibrowar Magistr.
Pierwsze warzenie miało się odbyć 23 kwietnia. Lokal jest już otwarty ale na tę chwilę oferuje piwa pod własną nazwą uwarzone w browarach Zašová, Velké Meziříči i Prostějov.Last edited by Pendragon; 2011-05-16, 10:39.
Comment
-
-
Pivovar U Rybiček został wystawiony na sprzedaż. Cena to 25 milionów Kč.
Comment
-
-
Na 11 czerwca planowane jest otwarcie minibrowarku w wiosce Únětice (na północ od Pragi, za Suchodolem).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziTen piwowarek, który działa przy destylarni chyba Pendragonowi umknął:
http://www.kutilkovapalirna.cz/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA gdzie tam. To moje odkrycie - post #226
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
Podobną legalizację przeszedł nieczynny jeszcze domowy browarek z miasteczka Šťáhlavy (na południowy wschód od Pilzna).
minipivovar-stahlavy.ic.czPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Z informacji uzyskanej od kelnera w Stramberku dowiedziałem się, że w przyszłym roku ma powstać kolejny minibrowar związany ze spółką ŠMÍRA - PRINT, właścicielem marki Relax v podhůří Beskyd, w miejscowości Velka Polom, między Ostravą a Opavą. Województwo Morawsko-Ślaskie w minibrowary kwitnie!
Comment
-
-
chyba tego nie ma na mapie
LP
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karol1000 Wyświetlenie odpowiedzichyba tego nie ma na mapie
http://www.radnicni-jihlava.cz/index.php?sekce=nasepivo
Chyba było, w 5. numerze czasopisma "Pivo, Bier & Ale" jest fotoreportaż z tego miejsca, ładne
Last edited by darekd; 2011-06-16, 21:29.
Comment
-
Comment