planowana jest rekonstrukcja starego browaru w Cvikovie
więcej browarów w Czechach
Collapse
X
-
Interesująca sprawa z powodu bliskości granicy. Budowany jest browar w Hawirzowie. Dzielnica Podlesi, ulica Jílová 2. Restauracja Venuše, czyli Wenus - i tak też ma nazywać się ten browar.
Co do Hawirzowa, to wyszła na jaw jeszcze taka sprawa: http://havirovskypivovar.mstranky.cz/
Nie wiem co to. Będą dwa? Pewnie jednak to tylko ściema, a piwo pochodzi z zewnątrz. Ale sprawa do zbadania.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
ruszyl minibrowar v Kostelci nad Černými lesy
V prostoru staré spilky historického pivovaru v Kostelci nad Černými lesy došlo k oficiálnímu zprovoznění pokusného minipivovaru Šnajdr. První várka proběhla na Silvestra 2013, pan sládek uvařil tmavou třináctku jako tečku za právě končícím rokem. Hned po slavnostním ohňostroji byla svařena následná várka světlé čtrnáctky jako předzvěst plodného roku právě přicházejícího. Pivo z pokusného pivovaru bude prvně naraženo v sobotu 15.3. 2014 samozřejmě v zájezdním hostinci Černokosteleckého pivováru. Tento den také pivovar oslaví již 13 let, kdy ho oficiálně zakoupila společnost Dej Bůh štěstí spol. s r.o. a začala ho rekonstruovat. Minipivovar Šnajdr nese jméno sládka, pivovarského odborníka a našeho kamaráda Ing. Jaroslava Šnajdra, Ph.D. (v pivovarském světě známého jako Jarin), který v našem pivováru působí již od samého začátku a minipivovar má na svých bedrech. Minipivovar bude sloužit technologickým pokusům, speciálním várkám a zážitkové gastronomii. Samotné Černokostelecké pivo však bude vařeno až na historické varně. Piva z minipivovaru Šnajdr budou na čepu nepravidelně v Černokosteleckém pivováru a v hostincích U Vodoucha, U Slovanské lípy a Na Třemošné.LP
Comment
-
-
Kostelec nad Černými lesy - w końcu przestanie być zwykłym pubem z browarem w nazwie!
Lipnice nad Sázavou - rodzina słynnego Haszka planowała to od kilku lat, w końcu coś się ruszyło.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Tam, gdzie zacumuje. Ale na to jeszcze poczekamy. O ile powstanie.
Comment
-
-
kolejna nowosc sie szykuje
LP
Comment
-
-
Oj Karol, a poczytałeś komentarze pod wiadomością, z której wziąłeś linka?
Bo podejrzewam, że jesteś w grupie Pivovary České republiky na FB?
Comment
-
-
Chodzi oto, że odświeżono informację sprzed kilku lat (na browar bizie też), a ponoć ten browar to już od 10 lat niby powstaje. Ta strona to tak wygląda od 2010 roku. Więc raczej między bajki włożyć. Chyba, że faktycznie coś się w końcu ruszyło.Last edited by Pendragon; 2014-02-25, 22:33.
Comment
-
-
Wspomniany w poście z 15 stycznia Pivovar Popelin dzisiaj miał swoje święto otwarcia.
Comment
-
-
Chodzi o Trnavę w górach w okolicy Vsetina. Znam sprawę.
8 marca otwarty został browar Venuse w Hawirzowie
facebook
Comment
-
Comment