Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szaleniec22
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar Belgia sprzedany
Collapse
X
-
NIe każdy gatunek wymaga tak długiego leżaka. Nie oszukujmy się, ale spora część produkcji polskich browarów to wysokodfermentowane sikacze, którym wystarcza dużo mniej. Różnicę można poznac jadąc do naszych południowych sąsiadów, gdzie tradycja warzenia i smak piwa znaczy coś więcej niż kupa kasy. Tam diesitka potrafi być pełnym, dobrze nachmielonym piwem, które pije się z przyjemnością. Większość polskich piw nadaje się do kibla.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szaleniec22 Wyświetlenie odpowiedziAle powiedz czy ktorys z wielkich koncernow czeka na gotowy produkt 3 miesiace? Nie oplacalne by to bylo . I kazdy browar tak robi i sam o tym dobrze wiesz
Każdy to raczej nie, koncernowe tak. A czy by było nieopłacalne? To zależy jak na to spojrzeć.
Trapiści leżakują piwo 6msc zanim wyjedzie do sklepów.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szaleniec22 Wyświetlenie odpowiedzino tak ale mi chodzilo o duze browary a nawet olbrzymie KP lub GZLast edited by adam16; 2007-08-20, 18:54.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Off topic do tego wielkiego off topicu:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziPrawda wyszła na jaw - e-prezes jest cyborgiemLast edited by cyborg_marcel; 2007-08-20, 21:13. Powód: W momencie zamieszczania odnośnik zniknął, więc proszę o przeniesienie tego postu za resztą...Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Do kogo zapuka Barlan?
A mnie naszła taka refleksja, gdzie Barlan Beverages zleci produkcję swojego kontrowersyjnego Koźlaka? Bo nie wierzę, że KP będzie się chciało babrać w jakiejś drobnicy?
Myślicie, ze w Polsce znajdą odpowiedniego producenta? Może Głubczyce?
Comment
-
-
Głubczyce? Ja stawiam na Czechy.
Koźlak bedzie nieco jaśniejszym Hebanem i po kłopocie"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziGłubczyce? Ja stawiam na Czechy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kolesław Wyświetlenie odpowiedziW życiu nie piłem czeskiego koźlaka. Nie przypominam sobie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziA może przejęcie produkcji kontraktowej Belgii byłoby szansą dla Żnina?Last edited by e-prezes; 2007-08-22, 23:41.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lacriferno Wyświetlenie odpowiedziMi też Czechy wydają się bardziej prawdopodobne. Głubczyce czy Van Pur robią piwo dla Lidlów i innych Plusów, więc raczej nie zajmą się produkcją "koźlaka", która zapewne jest o wiele mniej opłacalna niż klepanie taniej marketowej masówki.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lacriferno Wyświetlenie odpowiedziBelgia podejmując się robienia "koźlaka" chciała się wyróżnić jako browar słynący piw niszowych. Kto wie, może koźlak z Czech nie był by złym piwem?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziWybacz, ale argument, że Belgia chciała sie wyróżnić, uważam za bzdurny. Oni po prostu przyjęli zlecenie i je wykonali. I to, dość partacko, co to za Koźlak barwiony karmelem. Może to był zwykły Wojak Mocny, podbarwiony karmelem, a nie żaden Koźlak.
Comment
-
Comment