Browar Belgia sprzedany

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Jeżeli by to poprawiło finanse Ambera, to czemu nie, w przeciwnym razie jestem przeciw
    Tzn. jeśli chodzi o Gingersy. A Fratery jak najbardziej. Z tego co pamietam, to niedługo 80% produkcji Ambera ma stanowić Żywe i Koźlak (może także Złote Lwy?), a ponieważ bardzo lubię Mocnego Reda, więc chociażby 0z tego powodu jestem przeciwko zawracania sobie głowy jakimiś napojami owocowymi A podobno w Gdańsku Mocnego Reda brakuję, więc tym bardziej. Dobra kończę, bo się zrobił off-topic...

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• e-prezes
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19269

RU i Van Pur tłuką ziemniaczano-kukurydzianą masówkę i dobrze im z tym. Van Pur i tak o niczym innym nie marzy. RU ma w swoim zagranicznym portfolio wystarczająco fajnych piw, takich jak festbock, stout, ale's czy piwa czerwone.
      Last edited by e-prezes; 2007-08-07, 07:51.

Comment

• wojtek123
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2007.01
        • 8

re

Dorata zadzwoń do mnie to Ci wyjaśnie a najlepiej będzie jak przyjedziesz z Januszem to sobie przy Hebaniku porozmawiamy:-) pozdrawiam....

Comment

• e-prezes
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19269

A nie można na forum? To taka prywatna/poufna sprawa? Dotyczy nas wszystkich Zatem podziel się informacjami.

Comment

• madziar
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2004.09
            • 37

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedzi
            Myślę tak samo jak Krzysiu. Bardzo dobra lokalizacja jak dla KP - nie maja przecież swojego browaru w tej ćwiartce kraju ( stosunkowo blisko do Warszawy, Łodzi, Lublina, Krakowa, Rzeszowa itp) + mozliwość rozbudowy samego browaru wraz z centrum dystrybucyjnym.

Za kilka miesięcy po piwach z Belgii pozostanie wspomnienie ( no może poza Wojakiem Super Mocnym i Gingersem którego wchlonie Redd's) . Po co utrzymywac pozostałe skoro prawie wszystkim juz wmówiono że najlepsze piwo to Tyskie , a Żubr wieczorem podchodzi bardziej ?
            W marketach wrocławskich widziałem już kilka razy koreańczyków którzy pracuja w pobliskim LG. W wózkach mieli również piwo - i to całe zgrzewki - oczywiście to najlepsze ( wg reklam). Łudzicie się więc że kupili Belgie aby promowac nowe marki ?
            Przepraszam za brak polskich fontow - komputer, z ktorego korzystam nie obsluguje polskich znakow.

Zgadzam sie z powyzszym. Powtarzam: z calego portfolio BB menedzerow KP zainteresowal tylko Wojak Super Mocny. Gingers podepna pod Redd'sa lub zlikwiduja. Reszta idzie do piachu, w tym Frater - wszak KP ma w kategorii premium swoje Nastro Azzuro (niewazne, ze Fratry to inny rodzj piwa - szary konsument tego nie rozumie). Glownym powodem zakupu browaru w Kielcach byl brak mocy produkcyjnych w zakladach KP. Nawet przy niezbyt goracym lecie maja problemy z dostepnoscia, a w Kielcach przy niewielkich inwestycjach mozna powiekszyc mozliwosci produkcyjne zakladu z obecnych 1,3 mln do 3 mln hl. Podobno KP zamierza docelowo rozbudowac go do 5 mln.

Comment

• J_Frater
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.07
              • 19

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madziar Wyświetlenie odpowiedzi
              Przepraszam za brak polskich fontow - komputer, z ktorego korzystam nie obsluguje polskich znakow.

Zgadzam sie z powyzszym. Powtarzam: z calego portfolio BB menedzerow KP zainteresowal tylko Wojak Super Mocny. Gingers podepna pod Redd'sa lub zlikwiduja. Reszta idzie do piachu, w tym Frater - wszak KP ma w kategorii premium swoje Nastro Azzuro (niewazne, ze Fratry to inny rodzj piwa - szary konsument tego nie rozumie). Glownym powodem zakupu browaru w Kielcach byl brak mocy produkcyjnych w zakladach KP. Nawet przy niezbyt goracym lecie maja problemy z dostepnoscia, a w Kielcach przy niewielkich inwestycjach mozna powiekszyc mozliwosci produkcyjne zakladu z obecnych 1,3 mln do 3 mln hl. Podobno KP zamierza docelowo rozbudowac go do 5 mln.
              Wszystko to jedynie domniemania i wróżby. W szczególności zdanie "..Reszta idzie do piachu, w tym Frater...". Być moze chciałbyś, aby tak było, ale to i tak tylko domniemania co oznacza, że jest szansa na utrzymanie tej marki i to całkiem spora. Jesteś sobie w stanie wyobrazic jak wielkiego rozpędu nabierze Frater, gdy "wejdzie" w dystrybucję KP? Jesteś sobie w stanie wyobrazić jak szeroko dostępny będzie, gdy pojawi się za pośrednictwem KP w kanale horeca? Frater to cykająca bomba naładowana potencjałem zysku, którego KP - wierzę - nie pominie.

Comment

• arcy
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.07
                • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika J_Frater Wyświetlenie odpowiedzi
                Jesteś sobie w stanie wyobrazić jak szeroko dostępny będzie, gdy pojawi się za pośrednictwem KP w kanale horeca? Frater to cykająca bomba naładowana potencjałem zysku, którego KP - wierzę - nie pominie.
                Tak, pod warunkiem że podwójny będzie oznaczało 12% alkoholu i wejdą z nim do osiedlowych pijalni piwa.

Comment

• J_Frater
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2007.07
                  • 19

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
                  Tak, pod warunkiem że podwójny będzie oznaczało 12% alkoholu i wejdą z nim do osiedlowych pijalni piwa.
                  Arcy. Cóż można więcej powiedzieć skoro sami użytkownicy - ludzie, którzy znają się na piwie lepiej niż pozostali, sami skazują takimi prognozami Fratera na śmierć. Ja zwykłem walczyć o to w co wierzę a nie rezygnować w przedbiegach. Wierzę we Fratera i nawet jeśli za pół roku okaże się, że on zniknie to chcę mieć świadomośc tego, że zrobiłem wszystko, aby było inaczej.

Comment

• e-prezes
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19269

My jesteśmy tylko (aż) konsumentami i to z tej grupy bardziej świadomych. Naszym zadaniem jest je kupować. Jak będą i będą trzymały poziom to będziemy. Nie do końca my zadecydujemy czy będzie w sklepach czy nie.

Comment

• J_Frater
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2007.07
                      • 19

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                      My jesteśmy tylko (aż) konsumentami i to z tej grupy bardziej świadomych. Naszym zadaniem jest je kupować. Jak będą i będą trzymały poziom to będziemy. Nie do końca my zadecydujemy czy będzie w sklepach czy nie.
                      Właśnie o to mi chodziło. Obawa przed ich zniknięciem powinna motywować a nie paraliżować.
                      Ta odsłona Fratera powstała po naprawde pieczołowitej pracy dużego zespołu i w efekcie stworzono Fratera, którego oceniacie bardzo wysoko. Skoro próbowaliście, oceniliście, to sami doskonale wiecie, że to dobre piwa i że generalnie to dobry kierunek dla rozwoju tej niewielkiej jeszcze niszy rynku. Myślę, że warto być za życiem takiego właśnie Fratera.

Comment

• arcy
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.07
                        • 7538

Arcy. Cóż można więcej powiedzieć skoro sami użytkownicy - ludzie, którzy znają się na piwie lepiej niż pozostali, sami skazują takimi prognozami Fratera na śmierć.
                        Może dlatego, że znamy też historię uśmiercania marek znacznie bardziej znanych niż Frater, nie wierzymy w jego cudowny rozkwit pod rządami KP.

Comment

• madziar
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2004.09
                          • 37

Wszystko to jedynie domniemania i wróżby. W szczególności zdanie "..Reszta idzie do piachu, w tym Frater...". Być moze chciałbyś, aby tak było, ale to i tak tylko domniemania co oznacza, że jest szansa na utrzymanie tej marki i to całkiem spora. Jesteś sobie w stanie wyobrazic jak wielkiego rozpędu nabierze Frater, gdy "wejdzie" w dystrybucję KP? Jesteś sobie w stanie wyobrazić jak szeroko dostępny będzie, gdy pojawi się za pośrednictwem KP w kanale horeca? Frater to cykająca bomba naładowana potencjałem zysku, którego KP - wierzę - nie pominie.
                          Twoje posty brzmią jak marketingowe slogany i to nie jest żadna niespodzianka, bo tak wypada osobie odpowiedzialnej za markę Frater. Piszesz o "tworzeniu" Fraterów przez zespół, o wielkim potencjale itp. Jednak rzeczywistość jest deczko inna. Tak się składa, że byłem obecny przy narodzinach i wszystkich modyfikacjach marki Frater i wiem doskonale czyja to była decyzja i co jej autor miał na myśli. Ten zespół, o którym piszesz miał co najwyżej wpływ na kolor tacki, na której stoją butelki. Jestem gorącym kibicem Fratra i wszystkich piw, które idą "pod prąd". Niestety, rzeczywistość skrzeczy, a ja tego skrzeku słuchałem prosto z ust tej żaby, która go wdawała (: Kp weźmie tylko Wojaka SM i być może Gingersa, ale już jako Redd's Imbirowy. Howgh.

Comment

• J_Frater
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2007.07
                            • 19

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madziar Wyświetlenie odpowiedzi
                            Twoje posty brzmią jak marketingowe slogany i to nie jest żadna niespodzianka, bo tak wypada osobie odpowiedzialnej za markę Frater. Piszesz o "tworzeniu" Fraterów przez zespół, o wielkim potencjale itp. Jednak rzeczywistość jest deczko inna. Tak się składa, że byłem obecny przy narodzinach i wszystkich modyfikacjach marki Frater i wiem doskonale czyja to była decyzja i co jej autor miał na myśli. Ten zespół, o którym piszesz miał co najwyżej wpływ na kolor tacki, na której stoją butelki. Jestem gorącym kibicem Fratra i wszystkich piw, które idą "pod prąd". Niestety, rzeczywistość skrzeczy, a ja tego skrzeku słuchałem prosto z ust tej żaby, która go wdawała (: Kp weźmie tylko Wojaka SM i być może Gingersa, ale już jako Redd's Imbirowy. Howgh.
                            Pozytywne jest to, że jesteś gorącym kibicem Fratera i wszystkich piw, które ią pod prąd.

Reszta bez komentarza.

Comment

• ergie
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.05
                              • 1041

Pozytywne jest to, że jesteś gorącym kibicem Fratera i wszystkich piw, które ią pod prąd.

Reszta bez komentarza.
                              A czemuż to brak komentarza do najważniejszej części wypowiedzi madziara?
                              Czyżby to co napisał było wyssane z palca?

Dla mnie Frater od samego początku był marketingowym tworem oszukującym konsumenta (choć piwo mi smakuje)
                              Powoływanie się na Szczyrzyckie tradycje było zwykłym reklamowym bełkotem.
                              Last edited by ergie; 2007-08-07, 14:44.
                              Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
                              ------------------------------------------------------------------
                              Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• wojtek123
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2007.01
                                • 8

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                                A nie można na forum? To taka prywatna/poufna sprawa? Dotyczy nas wszystkich Zatem podziel się informacjami.
                                Hebanik bardzo dobre piwo jest!

Comment

Przetwarzanie...
                                X