Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar Belgia sprzedany
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ambasador Wyświetlenie odpowiedzi(...) A z fratera zrobia marke regionalną ,bo nie mają piw specjalnych.Pszenicznym fraterem wypchna z rynku paulanera i w pojedynku Grupa Zywiec-Kompania Piwowarska 2:0...genialne posuniecie.
PS. 0:2, inaczej to nie jest genialne posunięcie...Last edited by Wujcio_Shaggy; 2007-08-08, 12:22.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziPodkreślenia moje. Możesz jakoś przybliżyć ten mechanizm wypierania?
PS. 0:2, inaczej to nie jest genialne posunięcie...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ambasador Wyświetlenie odpowiedziMechanizm jest oczywisty...frater ma coraz wieksze udzialy rynku piw specjalnych...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ambasador Wyświetlenie odpowiedziUważam ,że jesteś w błedzie.KP przedstawi nowy standard ułozena w lodówkach obejmujacy marke gingers i są w piwach smakowych wtedy juz niedoścignieni.A z fratera zrobia marke regionalną ,bo nie mają piw specjalnych.Pszenicznym fraterem wypchna z rynku paulanera i w pojedynku Grupa Zywiec-Kompania Piwowarska 2:0...genialne posuniecie.
Comment
-
-
No w mordę kopane... już się ucieszyłem, że w takiej Łebie widać, że idzie ku lepszemu: dostępne piwo z Braniewa, z Ambera, z Broka, a nawet Valentins (dwa lata temu była kompletna pustynia). A tutaj taki klops. W pierwszej chwili pomyślałem, że najlepiej gdyby UOKiK tę transakcję zablokował, ale po zastanowieniu i przeczytaniu całego wątku stwierdzam, że nie ma czego żałować. Frater Pszeniczny to niestety, ale jest chemicky syfon. Co do Fratra Podwójnego to IMO skończył by on swój żywot dość szybko, widzę to po odzewie - nie sprzedaje się rewelacyjnie. Co do reszty produkcji: Gingers - niezły produkt jeśli chodzi o kategorie marketingowo-handlowe, ale dla piwoszy mała strata, Wojaki - podobnie, private labels - żadna strata, Jako - żadna strata. Podejście ludzi z BB (zmętnianie piwa pszenicznego) sugerowało, że mają głęboko piwoszy, liczy się zysk. Nie widziałem tam żadnego odwołania do belgijskich tradycji. Także strata nie będzie taka wielka.
Co do tego, co KP pozostawi, to jeśli chodzi o Fratra Pszenicznego, to powinniśmy chyba życzyć sobie, żeby go nie zostawiała, bo może zrobić niedźwiedzią przysługę rynkowi piwnemu w Polsce. W razie sukcesu tego produktu KP pokaże innym, ze nie ma się co oglądać na tradycje piwowarskie, tylko można iść na skróty, bo głupi klient to łyknie. To by było bardzo niedobrze. Po drugie taki silny konkurent mógłby storpedować wejście na rynek polskiej pszenicy, bo "panie, na co mnie jakieś pszeniczne w sklepie, jak mamy już Fratera".
Wracając jeszcze do KP, to radzę porzucić wszelkie nadzieje, że zapatrzyli się na Cieszyn czy coś podobnego. Oni to maja głęboko w .... Jakiś czas temu miałem okazję być w Pilznie na wycieczce (notabene organizowanej prze KP) i tam w hallu muzeum jest galeryjka z piwami SAB Millera z całego świata - wśród tych piw nie było ani jednego piwa wybitnego, piwa wielkiego, piwa wyjątkowego. Jedynym piwem/marką z ich stajni, która może do takiego miana aspirować jest Pilsner Urqell, a wiadomo co oni z tym piwem zrobili. Dlatego nie będą się bawili w żadnego Grodzisza, porter czy podobnego rodzaju fanaberie - liczą się tylko miliony hektolitrów i miliony na koncie. A już cały sztab ludzi głowi się nad tym, żeby przekonać klientów, że Tyskie ponad wszystkie, Perroni - Ferrari wśród piw, czy Żubr podchodzi bardziej. Ja już nawet słyszałem pogłoskę, że KP najchętniej kupiłaby jakiś browar na zachodzie, żeby tam tłuc Tyskie na eksport (nasze najlepsze), bo będzie taniej, bliżej itd.
Niech się udławią tym browarem.
Comment
-
-
No cóż, KP połknęła browar, który naprawdę coś na rynek wnosił, prawdopodobnie wszelkie odbiegające od "normy"(jaką jest nijaki lager) piwa znikną z rynku i powstanie kolejna już fabryka tyskiego lub jak piszą co niektórzy żubra... Ale co zrobić, takie życie...Last edited by qberts; 2007-08-12, 19:19.
Comment
-
-
I co tu począć? Jadę do świata piw kupić sobie Fratera i Palma by się jeszcze trochę nacieszyć tym co niedługo ma zniknąć z półek. Swoją drogą niska popularność tych marek wyjdzie nam teraz na dobre- zanim zapasy sklepowe się wyczerpią KP minie pierwsze urodziny tłuczenia żubra w BB
Comment
-
-
Teraz trzeba chyba oczekiwać nowej nazwy browaru?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szaleniec22 Wyświetlenie odpowiedziBo u nas w BB slabo Gorzej byc nie moze
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziTeraz trzeba chyba oczekiwać nowej nazwy browaru?Last edited by adam16; 2007-08-17, 17:53.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
Comment