Browar Belgia sprzedany

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • vacoo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.12
    • 20

No to kto z okolic Kielc kiedyś natrafi na butelkę specyfiku KP typu żubr lech czy tyskie z numerem partii zaczynającym się na 4 to niech zda relację Może jakaś nowa belgijska nuta weń zagości?

Comment

• alnus
      Porucznik Browarny Tester
      • 2007.07
      • 459

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika vacoo Wyświetlenie odpowiedzi
      No to kto z okolic Kielc kiedyś natrafi na butelkę specyfiku KP typu żubr lech czy tyskie z numerem partii zaczynającym się na 4 to niech zda relację Może jakaś nowa belgijska nuta weń zagości?
      Zdaje się vacoo, że mógłbyś coś wnieść do innego wątku - http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=71865 Tam nikt nie mógł wytłumaczyć na jakiej zasadzie poznać gdzie warzone było piwo z KP.

Comment

• vacoo
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2006.12
        • 20

Już zamieściłem tam odpowiedź

No nie spodziewałem się że jakąkolwiek przydatną informację mógłbym wnieśc do Naszej skarbnicy wiedzy

Comment

• szaleniec22
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2006.12
          • 15

BB

My w tym roku poza swoimi beznadziejnymi markami robilismy tatre dla grupy zywiec i od jakiegos czasu malo robimy swojego a napieramy zubra Nie powiem Zuberek jest fajny. Bo jak go warzymy to jest duzo mniej pracy nie jest tak ciezko Najgorsze jest to ze mamy system 4 brygadowy Wykancza mnie juz to po malu Kazdy weekend w pracy Nie jak normalni ludzie od poniedzialku do piatku. Ciekawi mnie jak w KP jakie sa zarobki. U nas marne jak na kazdy weekend w pracy. Nie chce mi sie juz pracowac w BB szczerze mowiac Jak mam isc do pracy to przez caly czas o tym mysle Nic tu nie jest tak jak powinno byc. Powiem wam mam kolege ktory pracuje w hurtowni takich rzeczy jak swieczki, filizanki itp zarabia wiecej niz ja a pracuje od poniedzialku do piatku W zadna sobote i w zadna niedziele i pracuje ich tam chyba 20 a u nas pracuje 350 i mamy duzo mniej ;( Ciekawe tez jak zarabiaja w zywcu pracownicy Dobra mykam bo dzis na noc musze isc to juz czwarta Ale jeszcze tylko cztery drugie zmiany i urlop na wesele Troche odpoczne Pozdrowionka

Comment

• e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19275

A interpunkcję, gdzie wcieło?

O kwestiach finansowych w pracy niestosownie jest rozmawiać publicznie i to w necie. Jak ci nie pasuje to się zwolnij! Ja również pracuje w systemie 7 dni w tygodni/24 godz na dobę i nie narzekam, choć wiem, że gdzie indziej zarabiają więcej. Każdy ma na to co zasłużył.

a już w temacie BB, to jak tobie smakuje Żubr i do tego tak określasz marki własne to nie dziwię się, że w Polsce króluje masówka zamiast prawdziwego piwa.

Comment

• delvish
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.11
              • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
              Ja również pracuje w systemie 7 dni w tygodni/24 godz na dobę i nie narzekam...
              Prawda wyszła na jaw - e-prezes jest cyborgiem
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
              Każdy ma na to co zasłużył.
              Ja bym z takimi mocnymi sądami jednak uważał.
              "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
              (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• e-prezes
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
                Prawda wyszła na jaw - e-prezes jest cyborgiem

Ja bym z takimi mocnymi sądami jednak uważał.
                Tyle razy słyszałem "nie pasuje ci - to się zwolnij!", że przestało to na mnie robić wrażenie. rynek pracy w Polsce jest teraz bardzo chłonny i naprawdę jak coś sobą się reprezentuje to znajdzie się pracę, a to już za ile zalezy od tego ile jesteś wart.

Comment

• szaleniec22
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2006.12
                  • 15

Czy ja powiedzialem ze mi smakuje zubr? Nie kojarze zebym cos takiego napisal. Pisalem tylko ze lzej sie go robi jest luzniej niz przy innych piwach A nasze marki? wiem jak sie je robi i tyle Zubr bynajmniej idzie czysciutki bez chemii. Nie wiesz bardzo jak sie robi piwo to sie nie wypowiadaj na temat tego trunku

Comment

• Wielki_B
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.02
                    • 1968

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szaleniec22
                    Nie wiesz bardzo jak sie robi piwo to sie nie wypowiadaj na temat tego trunku
                    Ooo! Chętnie poczytam tej dyskusji.
                    W międzyczasie mógłbyś uzupełnić swój profil.

Comment

• jacer
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2006.03
                      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szaleniec22 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Nie wiesz bardzo jak sie robi piwo to sie nie wypowiadaj na temat tego trunku

oooo, mamy fachowca z koncernu. Prosimy o szczegóły np. jakich surowców używacie- procentowo.
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                      No Hops, no Glory :)

Comment

• delvish
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.11
                        • 3508

Zgoda e-prezesie, tylko między "nie pasuje ci - to się zwolnij!" a "każdy ma na to co zasłużył" jest pewna, hm.. różnica. To drugie to jednak zdecydowanie szersze i bardziej filozoficzne stwierdzenie niż to drugie. Co do sytuacji na rynku pracy zgadzam się z Tobą w 100%
                        O! Widzę, że zapowiada się ciekawa dyskusja
                        Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2007-08-19, 19:15.
                        "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                        (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• e-prezes
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19275

... Nie powiem Zuberek jest fajny. ...
                          tym się sugerowałem, ale jeśli z tego nie wynika, że ci smakuje to pszam bardzo. a w robienie piwa w fabrykach piwa bez chemi nie wierzę, ot co. i wiem, że Belgia pod tym względem jest "chemicznym browarem".

Comment

• szaleniec22
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2006.12
                            • 15

Przeciez nie moge udzielac takich informacji Jak by to bylo tak oficjalne to na kazdej puszce by pisal co jest dodawane nie uwazasz A po za tym ja sie nie zamierzam z nikim dochodzic Nie o to chodzi na tym forum

Comment

• szaleniec22
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2006.12
                              • 15

Ale zubr nie jest nasza marka jak bys nie zauwazyl Robimy je dla KP i oni sprawdzaja nas Nasz piwa to przeciez pisalem ze jest chemia

Comment

• dori
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2004.10
                                • 320

Przeciez nie moge udzielac takich informacji
                                Szaleniec (jakże adekwatny nick ) przekaż pozdrowienia dla chłopaków z warzelni

Comment

Przetwarzanie...
                                X