Browar Belgia sprzedany

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • krzem82
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.11
    • 113

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedzi
    Oby tylko KP nie wybrała sobie Wojaka (tak jak Żubra w browarze Dojlidy) jako jedyną misję w Browarze Belgia .
    Pewnie właśnie tak będzie, że jeśli będą chcieli postawić na jakieś piwo z browaru Belgia to będzie to Wojak, być może wypromują je jak tyskie, lecha czy żubra. Takie rozwiązanie też jest dobre byle by marka BROWAR BELGIA nie została stracona.

Comment

• krzem82
      • 2005.11
      • 113

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
      To na cholerę wynajeli firme reklamową aby reklamować Fratera?
      Kto wynajoł KP? Wojak wydawał się jak najbardziej uniwersalnym piwem z BB więc dlatego pewnie ta decyzja. Może go wykastrują i zrobią z niego pilsa))))

Comment

• krzem82
        • 2005.11
        • 113

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ergie Wyświetlenie odpowiedzi
        A może w takim razie w ramach wspierania mocy przerobowych KP, sprzedasz im swoje gary
        Tak ja mogę sprzedać mój garnek 20litrów. Jeśli będą wstawiać na nim jedną warkę dziennie to ich moc zwiększy się około 70hl rocznie. także łącznie będzie 16000070hl rocznie.

Comment

• krzem82
          • 2005.11
          • 113

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedzi
          Myślę tak samo jak Krzysiu. Bardzo dobra lokalizacja jak dla KP - nie maja przecież swojego browaru w tej ćwiartce kraju ( stosunkowo blisko do Warszawy, Łodzi, Lublina, Krakowa, Rzeszowa itp) + mozliwość rozbudowy samego browaru wraz z centrum dystrybucyjnym.
          Mogli sobie kupić browar łódzki..

Comment

• Sokół83
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.12
            • 1598

ale nam się specjalista i fachowiec trafił na forum
            Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23960

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
              ale nam się specjalista i fachowiec trafił na forum
              przytyki personalne pozostaw proszę dla siebie, jeśli masz jakieś uwagi co do merytoryki wypowiedzi - odnoś się do tego właśnie.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Sokół83
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.12
                • 1598

odniosłem się właśnie do treści jego 3 ostatnich postów w tym wątku
                Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• arcy
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.07
                  • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzem82 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Kto wynajoł KP? Wojak wydawał się jak najbardziej uniwersalnym piwem z BB więc dlatego pewnie ta decyzja. Może go wykastrują i zrobią z niego pilsa))))
                  wynajął

FCJP

Comment

• delvish
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.11
                    • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzem82 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Mogli sobie kupić browar łódzki..
                    Mogli, ale z miasta Łodzi jednak ciut dalej do otworzonych w tym roku Centrów Dystrybucyji KP w tzw. Lublinie czyli Świdniku i Rzeszowie. Ponadto mam wrażenie, że Belgia ma większy potencjał do rozbudowy np. do kilku mln hl.
                    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                    (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Borysko
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.02
                      • 1144

Łódzki browar leży praktycznie w centrum miasta (beż szans na rozbudowę), choć w mało "prestiżowej" dzielnicy. Chyba tylko to go ocaliło przed sprzedażą.

Comment

• mwa
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2003.01
                        • 5071

Doszły mnie wczoraj słuchy że jednak BB już jest sprzedany KP. Czyżby tak szybko to poszło?
                        Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• delvish
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.11
                          • 3508

Jeśli już to oficjalnie może się to zdarzyć w poniedziałek. UOKIK nie wydał jeszcze decyzji w tej sprawie.
                          "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                          (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• m_q
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2004.01
                            • 94

A ja znów widziałem furę obrandowaną "Fratrem":

tablice były dolnośląskie...

Comment

• J_Frater
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2007.07
                              • 19

Są dwie takie "fury". Jeżdżą nimi tzw. Ambasadorowie marki Frater, którzy zajmują się sprzedażą Fratera i Palma do wyselekcjonowanych restauracji i sklepów w regionie małopolski.

Nawiązując (tak troche poza tematem) do wyników Otwartego Konkursu Piw to liczę, że rok na Jesiennym Spotkaniu browarników w kategorii piw pszenicznych zgłoszone zostaną już same produkowane w Polsce pszeniczniaki (nie import). Choć i tak widać, że Frater wypadł całkiem dobrze. Cieszę się jednak, że ruszyła się lawina z pszeniczniakami. Razem z Fraterem w tym roku mamy już 4 nowe POLSKIE propozycje (Frater, Ciechan, Kiper, Okocim). Super!

W grupie IX (piwa pszeniczne):
                              I miejsce (złoty medal)–PAULANER HEFE-WEISEBIER–GRUPA ŻYWIEC (4,73pkt.)
                              II miejsce (srebrny medal) - FRATER PSZENICZNY – BROWAR BELGIA (4,68pkt.)
                              III miejsce (brązowy medal) – CORNELIUS WEIZEN BIER – SULIMAR (4,18 pkt.)

Pozostałe miejsca zajęło:

CIECHAN PSZENICZNE – BROWAR CIECHAN (3,19 pkt.)

Comment

• MarcinKa
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼🍼
                                • 2005.02
                                • 2736

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika m_q Wyświetlenie odpowiedzi
                                A ja znów widziałem furę obrandowaną "Fratrem":

tablice były dolnośląskie...
                                Dietla/Stradomska/Krakowska
                                To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

Przetwarzanie...
                                X