Nawiązując trochę do innych, rozsypanych wątków o tym browarze (np. tego i tego), zakładam temat ogólny.
Ostatnie wieści po wizycie jaką zrobliliśmy w Zawierciu z ART'em i Maggykiem w pierwszy weekend sierpnia b.r.:
-browar zainwestował w nowy większy filtrator do piwa, bo starszy był za mały i nie wydalał
-browar szykuje się do wprowadzenia na rynek (docelowo do Krakowa i do Warszawy - szukają dystrybutorów) piwa w bezzwrotnej zielonej butelce (chyba NRW - były nie do końca odkryte i nie przyuważyłem dokładnie)
-browar chce wycofać się z butelek EURO (bo są mało atrakcyjne) i z bączków (bo są nieekonomiczne)
-browar kupuje drożdże w Okocimiu (wykorzystuje każdą porcję jeden raz lub góra dwa razy)
-Boner Mocny i Tiger Mocny to jest to samo piwo
-możliwe jest, że browar zdecyduje się na butelkowanie piwa górnej fermentacji, które aktualnie dostępne jest tylko w beczkach
Ostatnie wieści po wizycie jaką zrobliliśmy w Zawierciu z ART'em i Maggykiem w pierwszy weekend sierpnia b.r.:
-browar zainwestował w nowy większy filtrator do piwa, bo starszy był za mały i nie wydalał
-browar szykuje się do wprowadzenia na rynek (docelowo do Krakowa i do Warszawy - szukają dystrybutorów) piwa w bezzwrotnej zielonej butelce (chyba NRW - były nie do końca odkryte i nie przyuważyłem dokładnie)
-browar chce wycofać się z butelek EURO (bo są mało atrakcyjne) i z bączków (bo są nieekonomiczne)
-browar kupuje drożdże w Okocimiu (wykorzystuje każdą porcję jeden raz lub góra dwa razy)
-Boner Mocny i Tiger Mocny to jest to samo piwo
-możliwe jest, że browar zdecyduje się na butelkowanie piwa górnej fermentacji, które aktualnie dostępne jest tylko w beczkach
Comment