Przetarg na Czarnkowski Browar

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • magstroz
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.05
    • 75

PRZETARG NA BROWAR CZARNKóW ODWOłANY

Przetarg na Browar nie doszedł do skutku - przyczyną miał być spalony dach (remont itd.) aż strach się bać co dalej.

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6057

No to już się zaczyna. Niespodziewanie gwałtowne wyładowania atmosferyczne w postaci pioruna wyemitowane na życzenie przyszłego inwestora budownictwa handlowo-usługowego
      Tak nawiasem mówiąc jest już chyba specjalnie stworzony temat odnośnie ostatnich wydarzeń w czrnkowskim browarze i tam lepiek było by zamieszczać kolejne nasze wyziewy twórcze.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• magstroz
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2006.05
        • 75

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
        No to już się zaczyna. Niespodziewanie gwałtowne wyładowania atmosferyczne w postaci pioruna wyemitowane na życzenie przyszłego inwestora budownictwa handlowo-usługowego
        Tak nawiasem mówiąc jest już chyba specjalnie stworzony temat odnośnie ostatnich wydarzeń w czrnkowskim browarze i tam lepiek było by zamieszczać kolejne nasze wyziewy twórcze.
        Widzę, że piwosze są strasznie zainteresowani przyszłością małych browarów.

Comment

• Cooper
          🍼🍼
          • 2002.11
          • 6057

Widze że Kolega od niedawna na naszym forum skoro fakt ten wywołał zdziwienie. Polecam więc dogłębniejsze zapoznanie się z ideologią jaka nam (a przynajmniej chyba zdecydowanej większości) przyświeca
          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• magstroz
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2006.05
            • 75

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
            Widze że Kolega od niedawna na naszym forum skoro fakt ten wywołał zdziwienie. Polecam więc dogłębniejsze zapoznanie się z ideologią jaka nam (a przynajmniej chyba zdecydowanej większości) przyświeca
            Właśnie o tym mówie

Comment

• magstroz
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2006.05
              • 75

A tak w ogóle to wczoraj ogłoszono kolejny przetarg - na 14 grudnia - ciekawe co tym razem z tego wyniknie

Comment

• Cooper
                🍼🍼
                • 2002.11
                • 6057

Ups sorry. Powinno być "Koleżanka". Nick mnie zmielił ...znaczy zmylił.

Comment

• Pankracy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2007.10
                  • 2802

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika magstroz Wyświetlenie odpowiedzi
                  Widzę, że piwosze są strasznie zainteresowani przyszłością małych browarów.
                  Ja na przykład jestem bardzo zainteresowany. Szczególnie losem Czarnkowa i Fortuny. A to za sprawa tych dwóch komunikatów Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
                  Piwo czarne
                  Piwo noteckie
                  Oznaczają one, że państwo polskie traktuje te piwa oficjalnie jako dziedzictwo polskiej kultury z uwagi na ich wyjątkowe cechy i właściwości, które wynikają ze stosowania tradycyjnych metod produkcji.

I osobiście marzy mi się, żeby kiedyś wzorem czeskiego Budějovickýego Budvara jakiś polski browar wreszcie uzyskał Protected Designation of Origin (PDO) i Protected Geographical Indication (PGI)

Comment

• MuadDib
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2005.11
                    • 172

Produkty tradycyjne!!!!!!!!!! ale czad, aż mi się łezka w oku zakręciła, zaraz chyba otworze Noteckie

Comment

• Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13957

Znalazłem jeszcze coś, ale kompletnie nie wiadomo o co chodzi...czyżby Namysłów? Bo Głubczyc oto nie podejrzewam.

Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2007-11-16, 15:10.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MuadDib Wyświetlenie odpowiedzi
                        Produkty tradycyjne!!!!!!!!!! (...):
                        Wybacz, że zapytam, co w tym piwie jest tradycyjnego. Mączka kukurydziana? Cukier?
                        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• MuadDib
                          • 2005.11
                          • 172

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                          Wybacz, że zapytam, co w tym piwie jest tradycyjnego. Mączka kukurydziana? Cukier?
                          Znalazły się na liście tradycyjnych, co znaczy, że przynajmniej od 50 lat są wyrabiane w ten sposób, przynajmniej teoretycznie. Osobiście bardzo lubię Noteckie i się ucieszyłem, że znalazło się na liście, co mam nadzieję ułatwi mu promocję, a tym samym sprzedaż. Co do sposobów w jaki produkują piwo to nie miałam okazji się z nimi zapoznać :/

Comment

• abernacka
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10862

Sposób warzenia jest jak najbardziej tradycyjny ale nie składniki do tego piwa.
                            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• MuadDib
                              • 2005.11
                              • 172

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                              Sposób warzenia jest jak najbardziej tradycyjny ale nie składniki do tego piwa.
                              chech cóż zrobić... i tak jest to jedno z fajniejszych polskich piw na rynku (przynajmniej jak na mój smak) więc chciał, nie chciał...

Comment

• Pancernik
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.09
                                • 9797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                                Znalazłem jeszcze coś, ale kompletnie nie wiadomo o co chodzi...czyżby Namysłów? Bo Głubczyc oto nie podejrzewam.

http://www.minrol.gov.pl/DesktopModu...ositionId=1806
                                Był kiedyś taki wynalazek , robili to jacyś pszczelarze. Ktoś już o tym pisał na forum, ale nie mogę znaleźć...

Comment

Przetwarzanie...
                                X