Przetarg na Czarnkowski Browar

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • qberts
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.03
    • 136

Ogłaszanie przetargu na dzierżawę wróży sporo kłopotów, tym bardziej, że oferta nazbyt atrakcyjna nie jest, chyba czas zrobić zapasy Noteckiego...
    ZASADY DEGUSTACJI
    zapraszam do dyskusji

Comment

• arcy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.07
      • 7538

Moim zdaniem dzierżawa jest jedynym sposobem aby browar przejęło coś na kształt spółki pracowniczej. Gdyby oferta dotyczyła sprzedaży, taki twór nie miałby szans.

Comment

• MuadDib
        • 2005.11
        • 172

to by była piękna sprawa, dobre piwo i własność pracownicza Gdyby do tego doszło musiałbym sobie wątrobę wymienić po roku

Comment

• MuadDib
          • 2005.11
          • 172

jak by coto w tę spółkę chętnie wejdę

Comment

• MuadDib
            • 2005.11
            • 172

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
            Moim zdaniem dzierżawa jest jedynym sposobem aby browar przejęło coś na kształt spółki pracowniczej. Gdyby oferta dotyczyła sprzedaży, taki twór nie miałby szans.
            Zbyt piękne by było prawdziwe

Comment

• perfekt32
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2007.06
              • 13

Czarnkowski zaścianek

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MuadDib Wyświetlenie odpowiedzi
              jak by coto w tę spółkę chętnie wejdę
              a ja nie
              w piątek zrobilem zakupy w przybrowarnej spelunce - a tam jasne niepasteryzowane z dwoma różnymi naklejkami (zawartość podobno taka sama) świeże , ale o dziwnym smaku - jako początkujący piwosz okerślilbym go jako chemiczny posmakz konkretną goryczką - tubylcom najwyrazniej smakowolo mi niebardzo. Ciemne jeszcze zakapslowane .Ogólne wrażenia z otoczenia bardzo kiepskie poza Panią , która nawet wobec miejscowych niekoniecznie trzezwych byla mila.
              Wspólczuję przyszlemu dzierżawcy, jeżeli taki się znajdzie.

Comment

• adam16
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.02
                • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika perfekt32 Wyświetlenie odpowiedzi
                a ja nie
                w piątek zrobilem zakupy w przybrowarnej spelunce - a tam jasne niepasteryzowane z dwoma różnymi naklejkami (zawartość podobno taka sama) świeże , ale o dziwnym smaku - jako początkujący piwosz okerślilbym go jako chemiczny posmakz konkretną goryczką - tubylcom najwyrazniej smakowolo mi niebardzo. Ciemne jeszcze zakapslowane .Ogólne wrażenia z otoczenia bardzo kiepskie poza Panią , która nawet wobec miejscowych niekoniecznie trzezwych byla mila.
                Wspólczuję przyszlemu dzierżawcy, jeżeli taki się znajdzie.
                No właśnie mam za sobą kilka ich piw i właśnie te kupowane przy browarze były najsmaczniejsze, czyli bardzo dobre. Noteckie świeże i pyszne. Etykiety to tylko papierki (a mówię to jako kolekcjoner) - liczy się zawartość butelki.
                Browar Hajduki.
                adam16@browar.biz
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Seta
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.10
                  • 6964

Perfekt32 się musi dużo nauczyć...
                  To co czułeś w tym piwie to nie chmia, a właśnie chemii brak, co odróżnia czarnkowskie piwo od większości dostępnych na rynku... Podobnie jak Adam16 wypiłem sporo Noteckich ostatnimi dniami i wspomnienia mam jak najbardziej pozytywne!

Comment

• perfekt32
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2007.06
                    • 13

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedzi
                    Perfekt32 się musi dużo nauczyć...
                    To co czułeś w tym piwie to nie chmia, a właśnie chemii brak, co odróżnia czarnkowskie piwo od większości dostępnych na rynku... Podobnie jak Adam16 wypiłem sporo Noteckich ostatnimi dniami i wspomnienia mam jak najbardziej pozytywne!
                    może tak , a może i nie........
                    ostatnio za sprawą mojej żonki mialem ( i ciągle jeszcze mam) okazję testować wielu gatunków piw z malych niemieckich(bawarskich) browarów - nigdzie tam się nie spotkalem z podobnym dziwnym smakiem pozostającym przez dluższy czas na podniebiniu- może to urok Noteckiego -nie wiem.w Czarnkowskich piwkach najbardziej mi się podoba kaliber butelek- idealnie leżą w ręku.

Comment

• MuadDib
                      • 2005.11
                      • 172

w piątek zrobilem zakupy w przybrowarnej spelunce - a tam jasne niepasteryzowane z dwoma różnymi naklejkami (zawartość podobno taka sama) świeże , ale o dziwnym smaku - jako początkujący piwosz okerślilbym go jako chemiczny posmakz konkretną goryczką
                      ja je kupuję w Łodzi i z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że to co kupuję (Noteckie niepasteryzowanie i Erie) zaliczam do moich ulubionych, polskich piw. Nie wiem co miałeś okazję tam wypić i nie wiem jak smakuje w przybrowarnym sklepie :/

Comment

• JAQBA
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.08
                        • 1352

Noteckie niepasteryzowanie Czar i Erie - pycha
                        Niewiele takich piw zostało na naszym rynku, niech nie znika
                        Mały zapasik jeszcze został, strata w ilości 1 szt. po zderzeniu z barierką na dworcu PKP w Krzyżu gdyśmy gnali do pociągu.

Comment

• perfekt32
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2007.06
                          • 13

ja je kupuję w Łodzi i z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że to co kupuję (Noteckie niepasteryzowanie i Erie) zaliczam do moich ulubionych, polskich piw. Nie wiem co miałeś okazję tam wypić i nie wiem jak smakuje w przybrowarnym sklepie :/
                          ale ja juz chyba wiem - piwa te byly różne - mialy różny smak ( Pani chyba mnie troszkę oszukala).Dziś otworzylem kolejne i bylo ok - bez chemicznego posmaku, lagodniejsze z mniejszą goryczką
                          Nie wiem o co chodzi , ale tak bylo - może różne warzenia, choć data przydatności byla taka sama

Comment

• kot_z_cheshire
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.11
                            • 2201

Nie wiem o co chodzi , ale tak bylo - może różne warzenia, choć data przydatności byla taka sama
                            Miejscowi sensorzy w barze przybrowarnianym twierdzili, że to woda z Noteci. Niefiltrowana.

Młode koty mają adhd, niestety.
                            Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
                            Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
                            Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.

Comment

• MuadDib
                              • 2005.11
                              • 172

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAQBA Wyświetlenie odpowiedzi
                              Mały zapasik jeszcze został, strata w ilości 1 szt. po zderzeniu z barierką na dworcu PKP w Krzyżu gdyśmy gnali do pociągu.
                              Ech, aż mi się łezka zakręciła, taka strata, jeśli mieszkasz niedaleko Łodzi to Ci mogę podać dobry namiar, gdzie wspaniałości z Czarnkowa możesz nabyć do woli

Comment

• JAQBA
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.08
                                • 1352

Ech, aż mi się łezka zakręciła, taka strata, jeśli mieszkasz niedaleko Łodzi to Ci mogę podać dobry namiar, gdzie wspaniałości z Czarnkowa możesz nabyć do woli
                                Dzięki niestety za daleko, jam z Wrocławia ale coś się może znajdzie w Browarku

Comment

Przetwarzanie...
                                X