Mam wrażenie, że mylicie (autorzy dwóch ostatnich postów) osoby o tym samym imieniu i nazwisku - fakt, że obie już nie żyją.
Podpowiedź - w tym temacie nie chodzi o afroamerykańskiego piosenkarza...
Mam wrażenie, że nie do końca zrozumiałeś moją wypowiedź
Wiem, ze chodzi o Jacksona od piwa i whisky, chodzi mi o to, że wydawało mi się, że opuścił ziemski padół niedawno, a tu już 4 lata minęły.
Mam wrażenie, że mylicie (autorzy dwóch ostatnich postów) osoby o tym samym imieniu i nazwisku - fakt, że obie już nie żyją.
Nooo, Ty to zawsze jesteś na bieżąco jeśli chodzi o zgony, aż strach się bać
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Jakby ktoś nie pamiętał jak wygladał Król Piw Wszelakim, warto go sobie przypomnieć.
Dziś również mija rocznica śmierci pewnej niezwykłej dziewczyny z Londynu
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...
Po polsku nazwa znaczy tyle, co "kociołek". Bo też dla samego jedzenia z kuchni rumuńskiej warto tam zajrzeć. Chyba nalepsze żarcie, z jakim miałem do czynienia w rmunii. Znakomite ciorby, czyli zupy, rozmaitość dań z karty plus klasyczne rumunskie papansi na deser.
Ale żeby...
"Piwo", w oryginale: The Eyewitness Companion Guide - Beer, to ostatnia książka zmarłego w 2007 r. Michaela Jacksona - papieża światowego piwowarstwa. Wydało ją wydawnictwo Hachette Polska kilka miesięcy temu i jest to kolejna pozycja piwowarska w 2009 r., a jak głoszą zapowiedzi...
Po trwających ponad tydzień obradach przysięgli uzgodnili wieczorem (czasu polskiego) werdykt w procesie piosenkarza Michaela Jacksona, oskarżonego o molestowanie seksualne nastolatka.
Comment