Jeśli chodzi o czasopisma branżowe dostępne w internecie to polecam stronę Sachon-Fachzeitschriftenarchiv. Znajdują się tu wszystkie numery, w tym aktualne
* Brauindustrie - czyli Przemysł Piwowarski - polecam, po niemiecku.
* Der Doemensianer - czasopismo znanej akademii piwowarskiej spod Monachium
* Brewing and Beverage Industry International - wersja angielska
* Brewing and Beverage Industry Espanol - wersja hiszpańska
* Getraenkefachgrosshandel - hurtownia napojów - dla zainteresowanych, po niemiecku
* Getraenkeindustrie - przemysł napojów - dla zainteresowanych, po niemiecku
A tak z innej beczki (może być na PW) - jaką wycieczkę (jednodniową) polecasz z Pragi? Tak żeby napić się dobrego piwa a jednocześnie żeby była to wioska / małe miasteczko.
Mam do sprzedania zestaw startowy do domowej produkcji piwa; W skład zestawu wchodzą:
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą oraz kranik
- termometr analogowy
- ballingometr / areometr / cukromierz 0-25º BLG wraz ze szklaną...
Mam do sprzedania zestaw do domowego warzenia piwa w skład którego wchodzi: - garnek emaliowany z pokrywką o pojemności 30L 200 zł - drewniana warząchew (łyżka) 10 zł - śrutownik stołowy 200 zł - chłodnica zanurzeniowa ze stali nierdzewnej 100 zł - refraktometr 0-40°Brix'a...
Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
Witam!
Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
Comment