Chciałbym poruszyć temat pasteryzacji w przepływie, na czym polega, czym sie różni od tunelowej i na jakie problemy możemy stosując ją natrafić...
Pasteryzacja przepływowa - o co chodzi..
Collapse
X
-
Mogę się mylić ale cóż...
Przepływowa jak sama nazwa mówi, piwo jest podgrzewane do odpowiedniej temperatury gdy przepływa przez odpowiedni system rurek.
Tunelowa, piwo jest podgrzewane już w opakowaniu np. butelka."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedziMogę się mylić ale cóż...
Przepływowa jak sama nazwa mówi, piwo jest podgrzewane do odpowiedniej temperatury gdy przepływa przez odpowiedni system rurek.
Tunelowa, piwo jest podgrzewane już w opakowaniu np. butelka.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziJeszcze przedwczoraj przedstawiałeś się jako technolog fermentacji, a takich rzeczy prostych nie wiesz? Coś ty jakiś krętacz jesteś.
Pasteryzacji w przepływie - temat jak temat - proszę was o wasze zdanie w tym temacie, o wasze doświadczenia z nią związane. Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzem82 Wyświetlenie odpowiedziPasteryzacji w przepływie - temat jak temat - proszę was o wasze zdanie w tym temacie, o wasze doświadczenia z nią związane. Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTo jest pytanie do osób pracujących w browarach przy pasteryzacji chyba. Piwowarzy domowi piw nie pasteryzują, w związku z czym nie mają doścwiadczeń z tym związanych.
Comment
-
Comment