Pszeniczne z... Okocimia?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szyszka
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.05
    • 53

wiem, już poprawiłam.

Comment

• szyszka
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2007.05
      • 53

pamiętam, że Okocim wypuścił piwo pszeniczne jakiś czas temu, od tego chyba właśnie zaczął się ten wątek. potem przez jakiś czas tego piwa nie było, a teraz powróciło w nowej butelce. nie jest powiedziane, że to jedno i to samo piwo.

Comment

• abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szyszka Wyświetlenie odpowiedzi
        pamiętam, że Okocim wypuścił piwo pszeniczne jakiś czas temu, od tego chyba właśnie zaczął się ten wątek. potem przez jakiś czas tego piwa nie było, a teraz powróciło w nowej butelce. nie jest powiedziane, że to jedno i to samo piwo.
        Nie browar Okocim a Carlsberg Okocim.
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
          Po drugie będąc w piątek w Pott's Brau w Oelde, który warzy smacznego weizena wykorzystuje właśnie tankofermetatory pionowe.
          Dżizas, po jakiemu to?!

Comment

• szyszka
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2007.05
            • 53

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
            Nie browar Okocim a Carlsberg Okocim.
            chodziło mi o markę, a nie o browar. nie wiem, gdzie to piwo produkują, wiem, co ma na etykietce i chyba był to dosyć zrozumiały skrót myślowy...

Comment

• szyszka
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2007.05
              • 53

a jak już tak lubisz czepialstwo, to nie ma czegoś takiego, jak "Carlsberg Okocim". jest Carlsberg Polska Sp. z o.o., a Okocim to jedna z marek, do której prawa posiadają i posługują się nią.
              Ostatnia zmiana dokonana przez szyszka; 2010-03-31, 16:42.

Comment

• abernacka
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10862

(...) nie ma czegoś takiego, jak "Carlsberg Okocim". jest Carlsberg Polska Sp. z o.o., a Okocim to jedna z marek, do której prawa posiadają i posługują się nią.
                Masz raję, zagalopowałem się z tym Okocimiem.
                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• kopyr
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2004.06
                  • 9475

a jak już tak lubisz czepialstwo, to nie ma czegoś takiego, jak "Carlsberg Okocim". jest Carlsberg Polska Sp. z o.o., a Okocim to jedna z marek, do której prawa posiadają i posługują się nią.
                  Touché!

Ale generalnie, to rację ma abernacka. Piwo nie jest nowe, nowe jest tylko opakowanie.
                  blog.kopyra.com

Comment

• witam czytałem, że to piwo ma sztuczny zmętniacz. Czy jest on szkodliwy dla człowieka? Czy jest to jakas chemia czy organiczny zmętniacz?

Comment

• e-prezes
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19274

Wszystko to chemia i większość surowców jest organicznych. Nie zaszkodzi Ci na pewno. Produkt został dopuszczony do spożycia, więc nie może być niezdrowy.

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

To jeszcze zależy od ilości.

Comment

• kopyr
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2004.06
                          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                          Produkt został dopuszczony do spożycia, więc nie może być niezdrowy.
                          Widać u Ciebie e-prezesie wielką wiarę w przepisy.
                          DDT też było dopuszczone.
                          blog.kopyra.com

Comment

• e-prezes
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19274

Widzę pewną różnicę pomiędzy zmętniaczem lub innych dodatkiem do żywności a DDT.

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

Alkohol etylowy również jest dopuszczony do spożycia, a w pewnych dawkach jest śmiertelny. Dopuszczony do spożycia jest benzoesan sodu, którego funcją jest mordowanie mikroorganizmów w produkctach przewidzianych do spożycia przez człowieka.

Tak czytam twoje ostatnie wypowiedzi i stwierdzam ogromną woltę w twoich poglądach. Diametralna zmiana. Świadczy to o twojej słabej psychice. Z takich ludzi zazwyczaj składają się kadry aparatu terroru. Teksty, jakie wypisujesz, znane są już z tzw. "procesów norymberskich". Tam oskarżeni bronili się tłumaczeniem, że przestrzegali prawa i wykonywali rozkazy.

Nie ma takiego prawa, które zabrania zameldowanie przełożonemu, że jakieś prawo jest idiotyczne i należałoby je zmienić. Jednak twoja gorliwość z epatowaniu urzędniczym posłuszeństwem dowodzi, jak bardzo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Daj sobie spokój z takim gadaniem, bo ośmieszasz się.

Comment

• e-prezes
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19274

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                                Wszystko to chemia i większość surowców jest organicznych. Nie zaszkodzi Ci na pewno. Produkt został dopuszczony do spożycia, więc nie może być niezdrowy.
                                czy w tym jest coś co nie jest prawdą? dopuszczenie do użycia spożywczego też określa ramy technologiczne, więc tak jak z alkoholem jest, że taka dawka jest nazwijmy to prozdrowotna a taka dawka śmiertelna.

To jest forum dyskusyjne i każdemu wolno wypowiadać swoje poglądy. Skąd bierzesz informacje, że to co mówię jest czymś mi narzuconym? Moje poglądy nie uległy zmianie. Zmianie uległo ich respektowanie, tudzież kwestia co jest małą szkodliwością społeczną co nie i itp. Będąc szarym obywatelem nie miałem świadomości o istnieniu wielu ustaw i rozporządzeń, które mnie dotyczą. Praca po drugiej stronie sprawia, że muszę poznać to prawo. Nie jestem ideałem i nie twierdzę, że pozjadałem wszystkie rozumy.

Comment

Przetwarzanie...
                                X