IMHO, Okocim wyjaławia piwo przed wysyłką, by mieć pewność, że będzie stabilne. W innym wątku było na temat pasteryzacji i wniosek jest jeden - pasteryzacja, pasteryzacji nie równa.
Pszeniczne z... Okocimia?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziSpasteryzowane piwo niefiltrowane jest jak najbardziej stabilne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziTo powiedz mi dlaczego koncerny takiego nie produkują?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziTo powiedz mi dlaczego koncerny takiego nie produkują?
Comment
-
-
Na Ukrainie warzy się sporo pszenicznych, w Belgii koźlaków, tripli itp. a to nie oznacza, że i u nas ma być tak samo. U nas jest taka a nie inna kultura piwna i przyzwyczajenia, że minie trochę czasu nim się to upowszechni. A póki co browary będą stosować półśrodki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNa Ukrainie warzy się sporo pszenicznych, w Belgii koźlaków, tripli itp. a to nie oznacza, że i u nas ma być tak samo. U nas jest taka a nie inna kultura piwna i przyzwyczajenia, że minie trochę czasu nim się to upowszechni. A póki co browary będą stosować półśrodki.
A tych co stosują półśrodki należy piętnować i docenić tych, którzy tych półśrodków nie stosują.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzia to nie oznacza, że i u nas ma być tak samo.
Podważasz sens istnienia tych wszystkich działańMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
A czy ja napisałem, że w ogóle nie będzie. To kwestia czasu! Patrzcie ile Okocim zwlekał z wprowadzeniem portera na rynek polski. Mimo, że produkował go w Polsce na rynki zagraniczne.
Kopyr przytaczasz przykłady małych i średnich browarów, bez porównania do Okocimia. Widać dla dużego jest to jeszcze na tę skalę nieopłacalne. Belgia - też duży również kombinował przy produkcji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika makbeth Wyświetlenie odpowiedziMoże to patriotyzm lokalny, ale Okocim za pierwsze pszeniczne na "masową" skalę i portera ma u mnie plusa. Także biorąc pod uwagę cenę
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziPierwszy to był raczej Frater pszeniczny.
Comment
-
-
Lokalny patriotyzm - jak najbardziej dla "Okocimia" (Zagłoba!), niezależnie od tego, co się dzieje z Browarem od około 1996 roku.
Gwoli wyjaśnienia zależy mi na tym, żeby rodacy masowo zaczęli pić piwa pszeniczne - szukając docelowo coraz lepszych "doznań smakowych", aby kiedyś w przyszłości nie było problemu z nabyciem takiego piwa w każdym, nawet najmniejszym sklepiku w szerokim asortymencie. Ileż można pić te pilsy! Ale do tego też konieczne są zmiany w polityce koncernów.
Comment
-
Comment