Pszeniczne z... Okocimia?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

    #256
    Ileż można pić te pilsy!
    No właśnie pilsów jest niewiele więcej od weizenów na naszym rynku jeśli nie tyle samo.

    Comment

    • delvish
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.11
      • 3508

      #257
      Nie sądzę. Według mnie weizenów jest zdecydowanie więcej niż pilsów.
      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
      (Frank Zappa)

      "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

      Comment

      • kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2004.06
        • 9475

        #258
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
        Nie sądzę. Według mnie weizenów jest zdecydowanie więcej niż pilsów.
        Ty mosz recht. W niemal każdym browarze restauracyjnym jest weizen, albo dwa, jak akurat trafi się dunkelweizen, a pils w nielicznych.
        blog.kopyra.com

        Comment

        • bob1969
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2008.02
          • 170

          #259
          A kto produkuje weizena dla Łomży (podobno od przedwczoraj w sprzedaży)?

          Comment

          • roofman
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2011.10
            • 34

            #260
            Witajcie

            Właśnie dziś mnie naszło i pozwoliłem sobie otworzyć pszeniczniaka z Okocimia.
            Piłem kiedyś wcześniej i nie było złe, było przyjemne raczej.
            Dzisiejsze niestety zupełnie inne. Czuję duży kwas.
            Albo źle przechowywane w sklepie, albo zepsuła się ta seria.
            Piwo z rozlewu ważne do 05.01.2012, nie wiem czy dam radę dopić je do końca.

            PS. nie ma możliwości wyboru z listy tego piwa do 'Dziennika Piwnego'?
            To przez to że tak faktycznie niebardzo wiadomo gdzie jest rozlewane?

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13964

              #261
              To piwo nie jest produkowane w Polsce, więc w DP go nie ma. Koniec, kropka. Chcesz więcej szczegółów - poczytaj sobie na forum

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              • roofman
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2011.10
                • 34

                #262
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                To piwo nie jest produkowane w Polsce, więc w DP go nie ma. Koniec, kropka. Chcesz więcej szczegółów - poczytaj sobie na forum
                Dzięki za wyjaśnienie.
                Pszenikczniaka nie dopiłem, wylałem. Z każdym łykiem coraz bardziej mnie wstrząsało.

                Comment

                Related Topics

                Collapse

                • Javox
                  Racibórz, Raciborskie Pszeniczne
                  Javox
                  Ekstrakt 12.0*, alko 5.5%.
                  Chmiela: Marynka, Lubelski.

                  Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
                  Lacing - sporo.
                  Gaz - średni.
                  Barwa - zamglony bury, blady pomarańczowy.
                  Aromat - słodkawa, owocowość weizenowa.
                  Smak - lekko słodkawe, kwaskowe,...
                  2024-11-11, 16:02
                • chmielakikrasnystaw
                  Chmielaki Krasnostawskie 2019
                  chmielakikrasnystaw
                  KONSUMENCKI KONKURS PIW
                  49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
                  PIWA ZGŁOSZONE

                  Piwa dolnej fermentacji:
                  Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
                  1. Primator Pumpa – Pivovar...
                  2019-08-07, 13:51
                • bastion
                  Ukraina, Brovary, Kijivska 316, Brovar Hof.
                  bastion
                  W centralnej części miasta Brovary ( tak ogólnie, bo gdzie tam jest stricte centrum, tego nie mogłem namierzyć.) od 2008 roku działa browar restauracyjny Hof. Mieści się w części centrum handlowego - Terminal. Zajmuje parter, który we wschodnich realiach zwany jest pierwszym piętrem. Wystrój...
                  2023-04-28, 21:31
                • dadek
                  Nowy Browar Gdański, Pszeniczne
                  dadek
                  Ekstrakt 12°Blg, alk. 4,3%.
                  Ciemnożółta barwa, piwo całkowicie mętne.
                  Aromat wyraźny wytrawno-owocowy i drożdżowy.
                  Piana niewysoka (do 2 cm) ale równomierna, utrzymuje solidny kożuch, zostawia trochę plam na szkle.
                  W smaku czuć sporo bananów ale nie słodkich,...
                  2022-11-04, 22:48
                • Javox
                  Łomża, Białe Pszeniczne
                  Javox
                  Pszenica z alko 5.0%

                  Piana - po jakimś czasie zostaje pełna warstewka.
                  Lacing - coś było.
                  Gaz - średni.
                  Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
                  Aromat - lekka cytrusowość.
                  Smak - lekko słodkawe, cytrusy, skórka pomarańczowa i kolendra. Znikoma...
                  2022-07-26, 20:20
                • Loading...
                • Koniec listy.
                Przetwarzanie...