Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960
Wyświetlenie odpowiedzi
Pszeniczne z... Okocimia?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arno Wyświetlenie odpowiedziA wiesz jakie to sieci?"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
-
W bytomskim Realu nic dzisiaj nie zauważyłem.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziW bytomskim Realu nic dzisiaj nie zauważyłem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek69 Wyświetlenie odpowiedziBo to dopiero od 12tego się ma pojawić.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedzi12tego lecę do Tesco"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedziGdzie ja to Tesco wyczytałem przeca o Real chodziMłode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
-
No no, polska pszenica, prawdopodobnie dostępna w każdym sklepie, no ciekawe...Zawsze jest możliwość, że to będzie tylko robine dla Okocimia ale dla mnie to kwestia drugorzędna. Ja się bardzo cieszę bo jestem fajnem piw pszenicznych. Coś się zaczęło dziać - zjawił nam się pszeniczny Ciechan, Cornelius z Kipera a teraz będzie "koncernowy" pszeniczniak. Może inne browary, od tych największych do regionalnych, pójdą tym tropem aby nie zostać w tyle. Może podobnie stanie się z innymi gatunkami piwa...?
Mam nadzieję, że to nie będzie jakiś gniot, (jak Ciechan niestety ), bo za tę cenę można dostać Valentinsa, Felsenbraua, Primatora czy Svyturysa. Chyba konsumenci nie zostaną potraktowani jak idioci. Tak czy siak, pełem optymizmu, będę rozglądał się w sklepach za pszenicznym Okocimiem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa Wyświetlenie odpowiedziCiekawie będzie gdy Okocim odniesie sukces,to jaki ruch zrobią konkurenci z GŻ i KP.Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smrtan Wyświetlenie odpowiedziTaki sam jaki wykonali po wejściu Palonego?
KP dodatkowe pewnie zafunduje nam niespodziankę w stylu Cat In The Hat..........."to the clozet".
Nic nie zrobią. Chyba żeby pszenica osiągnęła mega sukces, to może by coś z tego było.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedziNic nie zrobią. Chyba żeby pszenica osiągnęła mega sukces, to może by coś z tego było.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziJakby co to KP odkurzy Fratra Pszenicznego. W tej sytuacji wcale nie jest przesądzony zgon tej marki.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziJakby co to KP odkurzy Fratra Pszenicznego. W tej sytuacji wcale nie jest przesądzony zgon tej marki.Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendras Wyświetlenie odpowiedziAle jaja, faktycznie ! Promocja w realu od 12 do 18 października:
Comment
-
Comment