Pszeniczne z... Okocimia?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wlarut Wyświetlenie odpowiedzi
    nie ma jeszcze tego piwa w piwo-konkretnie więc nie mogę
    zamieścić mojej ocen,
    I nie będzie, dopóki się nie wyjaśni, gdzie jest produkowane
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kiszot
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2001.08
      • 8115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wlarut Wyświetlenie odpowiedzi
      , podoba mi sie etykieta - prosta w opisie po polsku OKOCIM Pszeniczne, bez żadnych napisów w stylu Hefeweizen czy Weissbier.
      Ja uważam,że nad etykieta to nie za bardzo się napracowali.
      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
      So von Natur, Natur in alter Weise,
      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• zAjkA
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.12
        • 1089

Właśnie wróciłem ż Reala w Markach. Niestety ale piwa nie ma na półkach. W informacji w której straciłem 10 min powiedziano mi że nikt nic nie wie na temat tego. Nie umiano mi powiedzieć czy jest na stanie czy dopiero będzie. Zirytowany zapytałem kto w takim razie będzie w stanie udzielić mi konkretnej odpowiedzi, kto za to odpowiada? Odowiedź pani z informacji- Nie wiem. Nie było sensu robić awantury choć mało brakowało.
        Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• marco
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.04
          • 100

A ja właśnie kupiłem 14 butelek w Realu na Okęciu, czym praktycznie wyczyściłem półkę (pewnie coś jeszcze mają na magazynie). Chłodzi się w bagażniku i na wieczór będzie jak znalazł . Dodatkowo, z tej samej półki zdjąłem czteropak Fratra z kielichem za 15zł z groszami.

Comment

• Maidenowiec
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 2287

Ja kupiłem z kolei parę butelczyn w Realu na Ursynowie, co ciekawe w cenie 2,99pln za butelkę Trochę tego było, co ciekawe zauważyłem także po wózkach (nie żebym miał tendencję do patrzenia ludziom na zakupy, ale się po prostu rzuciło w oczy), więc wnioskuję, że zainteresowanie jest. Zresztą na półce było uzupełniane na bieżąco. Kontakt wizualny pozytywny, nowy rodzaj butelki wyróżnia się nawet mimo wyeksponowania (właśnie, ktoś wie jaki to typ?), a do formy wizualnej etykiety, kontry i krawatki nie ma żadnych zastrzeżeń. Mile dla oka, ot i wsio. Co do aspektu bardziej nas interesującego to napiszę wieczorem
            Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• djkynek
              • 2005.03
              • 122

Tak samo w rzeszowie w realu na witosa nie ma tego piwa. Paniusia z informacji cos tam dukala, ze jutro ma byc.

Comment

• mareks
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.05
                • 1939

Mój kontakt w C-O powiedział, że to piwo zostało uwarzone w Danii.

We Wrocku powinno być od dziś w Aucham 9wczoraj zamówili) i w Realu.
                To powiedział mi przedstawiciel C-O na sklepy sieciowe.

Comment

• HubertJ
                  • 2007.05
                  • 189

W Szczecinie w Realu w Ch Galaxy jest sporo. Sa nawet fajne firmowe kartony (bodajze 12sztukowe). Pije wlasnie swoj pierwszy egzemplarz. Wrazenia pozytywne, czuc kwaskowosc i gozdziki. Czy jest wodniste... Nie powiedzialbym. Kozuszek z piany utrzymuje sie juz 10 minut.
                  Ostatnia zmiana dokonana przez HubertJ; 2007-10-12, 17:37.

Comment

• ARTHUR
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 2338

Właśnie kupiłem-ładny kapsel i etykieta.
                    Pozdobne smakiem do niemieckiego Paulanera.

Comment

• Maidenowiec
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.07
                      • 2287

Właśnie kończę drugą butelkę, więc warto napisać cosik na temat tej nowości. Muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Bardzo przyjemne i fajne piwo, na pewno nie powiedziałbym, że jest wodniste. Kolor ciemniejszy od Franziskaner'a, bardziej tak pod Paulanera (kolorystyka z pamięci, mogę się lekko mylić). Na początku fantastyczna, pszeniczna czapa, potem kożuszek utrzymuje się przez długi czas. Już z butelki dobiegają typowo pszeniczne nutki. Po przelaniu do szkła jest tylko lepiej, co więcej z każdym łykiem czuć, że pije się pszeniczne piwo. Wysycenie jest w sam raz, wg kontry alkoholu jest na 5%. Nie przeszkadza wcale, zresztą go nie czuć, myślę, że to górna granica dla tego piwa. Mogło by być to 4,5%, ale to już jest niuans. Wracając do smaku, piję je z przyjemnością. Nie wiem czy je uszlachetniano czy nie, ale wyważenie banan-goździki-kwaskowatość jest na idealnym poziomie.

Ta recenzja jest jak najbardziej subiektywna, kieruję się tylko moimi kubkami smakowymi. W tym momencie mogę szczerze powiedzieć, że zdecydowanie wolę kupić pszeniczniaka Okocimia niż zagraniczne pszeniczki. Na pewno jadę się po niego zaopatrzyć, szczególnie za cenę 2,99. Jeżeli zdecydowaliby się na jego wprowadzenie do repertuaru piw byłbym przeszczęśliwy, jako że oznaczałoby to dosyć szeroki dostęp do tego piwa, szczególnie na wyjazdach.

Oczekuję także ruchu Ciechanowa. W tym momencie Okocim wysoko podbił poprzeczkę i muszą się na prawdę postarać.
                      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• Dreamer
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.05
                        • 1576

No, to teraz czekam na pszeniczne pokale Okocima do kolekcji
                        Blog: Piwna Brytania

Comment

• Gambrinus
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2001.06
                          • 696

Ze wzgledu na udzialy Carlsberga w Baltic Beverages Holding AB nie zdziwilbym sie gdyby bylo warzone w Rosji (Baltika) lub na Ukrainie, choc zapewne taniej jest sprowadzac je z Unii.
                          Popieraj małe browary!!!
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• kentaki
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2002.10
                            • 452

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika djkynek Wyświetlenie odpowiedzi
                            Tak samo w rzeszowie w realu na witosa nie ma tego piwa. Paniusia z informacji cos tam dukala, ze jutro ma byc.
                            Miało być i JEST! W poniedziałek degustacja .

Comment

• robox
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.11
                              • 8188

Także w lubińskim Realu półki uginają pod Okocimiem Pszenicznym.

Comment

• JAckson
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🍼🍼
                                • 2004.05
                                • 6123

Całkiem przyjemne piwo. Nie jest wybitne, ale smaczne. Piana utrzymuje się długo, nagazowanie dobre. Zapach z wyczuwalnymi typowymi elementami dla pszeniczniaków, ale dość oszczędny. Smak także. Jednak ogólnie piwo pije sie przyjemnie.
                                Opakowanie na 4. Butelka bezzwrotna o nowatorskim kształcie.
                                Piwo warte 2,99zł
                                MM961
                                4:-)

Comment

Przetwarzanie...
                                X