Tak się właśnie zastanawiałem, czy są tam drożdże robiąc prosty test. Mianowicie patrzyłem czy ta zamieszana końcówka wytworzy charakterystyczną "chmurkę" rozchodzącą się po piwie. Nie wytworzyła,ale nie byłem pewien czy zrzucić to na karb umierających amortyzatorów w aucie czy braku drożdży. A więc jednak druga opcja. Szkoda.
Pszeniczne z... Okocimia?
Collapse
X
-
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu. -
Jeszcze w piątkowy wieczór, "nakręcony" dyskusją na forum i programem TVP1, przeprowadziłem organoleptyczne porównanie dostępnych w lodówce krajowych (?) "pszeniczniaków", tzn. Okocimia, Ciechana i Fratra. Żaden mnie nie zachwycił, wszystkie były "pijalne", ale chyba najbardziej jednak Frater... Pozytywem jest to, że każdy z producentów ma duży potencjał poprawy.
Generalnie, SZACUN za to, że producenci różnych kalibrów zwrócili uwagę na ten rodzaj piwa (nie zapominając o Reginie i Faustusie). To rokujeComment
-
Ale w przypadku miejsca produkcji (zakładu produkcyjnego) nie ma żadnej podstawy prawnej. Więc, coż trudno. Natomiast co do kraju to juz jest lekkie przegiecie i w dodatku jak mniemam niekoniecznie zgodne z prawem.Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2007-10-14, 12:50."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.Comment
-
delvisch trzeba cię wysłać do obozu resocjalnego gdzie nauczą cię czym są wartości europejskie.*
*wężykiem, wężykiemMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2007-10-14, 13:06."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
-
Ostatnia zmiana dokonana przez smrtan; 2007-10-14, 14:05.Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowychComment
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
-
Kupiłem w mikołowskim Auchan (3,50 zł butelka). Przyznaję, że na łopaty nie powala ta pszenica - ładna piana (w porównaniu z próbowanym równolegle Ciechanem Pszenicznym wprost piękna), ale dosyć płytkie w smaku.
Ta goryczka o której pisali Marusia i Cześ zaczyna przeszkadzać szczególnie pod koniec spożycia, czyli kiedy Pszeniczne nieco się ogrzeje. Jak dla mnie przeciętniak. Biorąc pod uwagę, że za te same pieniądze kupię Obołonia – wybieram Ukrainę!Comment
-
przeniczne z okocimia
Własnie się dowiedziałem.
Test piwa pszenicznego będzie trwał przez 6 tygodni i przeprowadzimy go w wybranych sieciach z kanału nowoczesnego - Real i Auchan.
Po 6 tygodniach sprzedaży przeanalizujemy dane sprzedażowe i podejmiemy decyzję czy Okocim Pszeniczne wejdzie na stałe
Zapraszamy do smakowania nowego piwa.Comment
-
Własnie się dowiedziałem.
Test piwa pszenicznego będzie trwał przez 6 tygodni i przeprowadzimy go w wybranych sieciach z kanału nowoczesnego - Real i Auchan.
Po 6 tygodniach sprzedaży przeanalizujemy dane sprzedażowe i podejmiemy decyzję czy Okocim Pszeniczne wejdzie na stałe
Zapraszamy do smakowania nowego piwa.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowychComment
-
Comment