Już kilka razy grzane piwo( oczywiście w rondelku ) postawiło mnie na nogi, najczęściej podgrzewam Lecha Pilsa, choć ostatnio zagrzałem Złote Lwy z Ambera. Do podgrzanych piw dodaję soków z Herbapolu polecam z czarnej porzeczki, inne smaki to wiśniowy i malinowy, raz nie miałem innego i wymieszałem z truskawkowym ale ten chyba nie bardzo pasował. Bywa też że piję tylko same podgrzane piwko bez dodatków.
Grzane piwo - sposób na zimno czy profanacja?
Collapse
X
-
-
A mnie złapało jakieś cholerne przeziębienie po Sylwestrze i głupi dopiero wczoraj wpadłem na to, aby zrobić sobie grzańca. Poczytałem sobie wasze doświadczenia i dodałem wszystkiego po trochu:
Piwo "Kasztelan Mocne"
miód
sok malinowy - odrobinę
goździki
cynamon
skórka z cytryny
Wszystko w wyważonych proporcjach. Szczególnie mój wybór piwa i pomysł ze skórką z cytryny radeckib'a był rewelacyjny! Rozgrzało mnie to wszystko niesamowicie i choróbstwo w końcu zaczęło ze mnie wyłazić"Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.Comment
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Jak jest mi zimno, to wolę po prostu nie wypić piwa (zimnego) niż pić grzane. Ale próbowałem kiedyś czegoś w rodzaju zabajone na bazie piwa i nie mogę powiedzeć żeby mi to nie smakowało. Tyle, że to już nie było piwo. Tak samo chętnie zjem szynkę czy golonkę duszoną z dodatkiem piwa i nie uważam tego za jakieś świętokradztwo. Podgrzane i posłodzone lub z dodatkiem soku sobie odpuszczam.Comment
-
Ja czasami zimą pijam na rozgrzewkę grzane piwo z żółtkiem i goździkami. Ponieważ jakość piwa nie jest w tym rzeczą najważniejszą, w ten sposób utylizuję różne, najczęściej koncernowe wynalazki, które kupiłem dla etykiety, a nie mam odwagi pić ich na zimno .Comment
-
Kibi, dokładnie ten sam patent i mi się zdarza wypićLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Może tak nie do końca w temacie, ale mi się skojarzyło....
Jeszcze kilka lat temu nasi kochani zachodni sąsiedzi po wizycie na wybrzeżu mówili, że Polska to jedyny na świecie kaj w którym jest zimne morze i ciepłe piwo.
Minęło zaledwie kilka lat i w każdej, nawet najbardziej zapadłej dziurze można kupić piwo z lodówki. Czyż to nie jest piękne?Comment
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
Comment