Piwna informacja o Gornej Frankoni
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziA tak przy okazji Bractwo Piwne wybrało się w ten rejon całkiem niedawno i relacja do poczytania > tutaj <.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
-
znalazłem tą strone już jakiś czas temu.
Trza się wybrać.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Niezla trasa Bractwa Piwnego. Na Oktoberfest na 20 osob trzeba zarezerwowac sobie miejsce w jednym z celtow, co w niedziele jest b. ciezkie. Osobiscie wole napic sie Oktoberfestbier w browarnych knajpach, gdzie mozna napic sie tego samego piwa w lepszych okolicznosciach oraz nawet nieco taniej niz na samym Oktoberfescie.
Comment
-
-
Czytałem (przedruk z jakiegoś zagranicznego magazynu w Angorze) ze dwa lata temu, że najwięcej browarów jest w Antwerpii, o ile pamiętam mowa była o 700-800. Tak czy inaczej do grona moich piwnych marzeń dołączyła jeszcze jedna kraina
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MuadDib Wyświetlenie odpowiedziCzytałem (przedruk z jakiegoś zagranicznego magazynu w Angorze) ze dwa lata temu, że najwięcej browarów jest w Antwerpii, o ile pamiętam mowa była o 700-800.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi700 browarów w jednym mieście? to chyba mało prawdopodobne"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Prawdopodobnie chodzi o całą prowincję, a nie tylko o miasto Antwerpia. Jednak liczba 700-800 wydaje się dość mocno zawyżona...Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Chmmmm, może coś źle zapamiętałem, obecnie ten artykuł leży sobie w jakimś kartonie w piwnicy (mieszkam chwilowo <od roku ponad> u teściów i wiele skarbów tam spoczęło) i nie mogę sprawdzić, tak czy inaczej odwiedziłbym i Antwerpię i górną Bawarię. Z resztą, resztę Bawarii też bym nie pogardził
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MuadDib Wyświetlenie odpowiedzi...tak czy inaczej odwiedziłbym i Antwerpię i górną Bawarię. Z resztą, resztę Bawarii też bym nie pogardził
Tak więc, nieco precyzji w podawaniu nazw regionów nie zawadzi.
Comment
-
Comment