Aktualnie browar produkuje dwa rodzaje piwa, o których poniżej.
Soma
Collapse
X
-
Pils
Dolnej fermentacji, tradycyjne piwo z recepturą z Pilsen (tak piszą na ulotce)
Problemy z nalewaniem - bardzo się pieni, pianę odlewają do dzbanka EB. Piwo ciepławe, przeciętnie wychmielone, z wyraźnym posmakiem słodu. Po przełknięciu na języku i w gardle pozostaje intensywna goryczka. Po większym łyku – nie do wypicia, posmaki dziwaczne, gorzko – kwaśne, z delikatną przewagą kwaśnych.
Piana przy nalewaniu bardzo obfita i gęsta, z odcieniem żółtawym, po chwili opada, pozostawiając jednak wyraźne, gęste pierścienie na ściankach. Gazu mało, barwa przeciętna piwna, lekko opalizujące – nie odfiltrowane do bólu nieznaczny, nieokreślony.
Niedobre piwo, jakościowo zlokalizowałbym gdzieś tak poniżej poziomu Wyszków – Chojnów. Dobrze, że zamówiłem 0,3 l., drugiego bym nie wypił.
-
-
Pale Ale
piwo górnej fermentacji, tradycyjne brytyjskie i amerykańskie piwo o mocnym aromacie chmielu i goryczkowym smaku (to też z ulotki)
Problemy z nalewaniem jw., piana jw. lecz barwa beżowa. Piwo ciemnobrunatne, opalizujące, przez szklankę nie widać światła. Intensywny zapach porterowy. Smak słabo gorzki, jak dla mnie nieciekawy, w tle wyraźnie spalony karmel. Po większym łyku – wyraźna kwaśność. Nie pijam tradycyjnych brytyjskich trunków i trudno mi ocenić, jak to się ma do oryginałów. Porównania do Granata od Spiża nie wytrzymuje, do Belfasta również, choć w swej kategorii na pewno jest lepsze niż Pils. Z tym imbirem to chyba jakieś jaja.
Comment
-
-
Ale ich zrąbałeś - daj im szansę, to wszak trudne początki.
Mimo wszystko jestem zaciekawiona, jeśli mi układ pociągów pozwoli (jeszcze nie sprawdziłam) to tam zajrzę.
Comment
-
-
Chyba rozkład pociągów pozwoli mi na male szaleństwo
Comment
-
-
Wszystkie opinie, które wygłaszam, są moimi prywatnymi opiniami i mam prawo je wygłaszać, tak jak inni mają prawo się z nimi nie zgadzać.
Wymienione piwa nabyłem w drodze kupna za gotówkę i nie czuję się zobowiązany do wygłaszania entuzjastycznych recenzji.
Comment
-
-
KRZYSIU! Przecież nic nie sugerowałem, tylko dzieliłem się opinią!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
z laptopem- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Niestety, nie byłam
Zebranie się przedłuzyło i łamiąc obcasy leciałam na pociąg.
Comment
-
-
jak się okazało tu nie chodziło o forumowiczów.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Zobaczymy co sie da zrobic a raczej wypic.
Postaram się zajrzec do Browaru i zdegustować. Oczywiscie postaram sie podzielić opinią.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
Comment