Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
Znikają kolejne portery
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzito już chyba jakieś językowe nadużycie, w dążeniu do perfekcji
Poza tym zwrot "uwarzyć/nawarzyć porteru" akurat mi ładnie brzmi.Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2007-11-09, 08:16.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziPortera mi Firefox namiętnie podkreśla, a porteru nie.
Poza tym zwrot "uwarzyć/nawarzyć porteru" akurat mi ładnie brzmi.
Zwrot jest świetny"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziJak się dowiedziałem od wiarygodnego źródła, z produkcji wycofane zostaną Brok Porter i Strzelec Porter.
- zaprzestaniu warzenia Kapera
- przestawieniu się Braniewa na produkcję win
- modernizacji Żnina i wznowieniu produkcji piwa
tak więc może wcale się z Strzelcem/Brokiem Porter nie pożegnamyOstatnia zmiana dokonana przez Sokół83; 2007-11-09, 15:45.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziTemu Firefox'u to bym poleciał po premii
Zwrot jest świetny
Comment
-
-
Porter Łódzki
Kilka dni temu dostałem telefon z Browarów Łódzkich (na gwałt szukają chmielu). Przy okazji dowiedziałem się, że nie warzą już Porteru
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój Wyświetlenie odpowiedziKilka dni temu dostałem telefon z Browarów Łódzkich (na gwałt szukają chmielu). Przy okazji dowiedziałem się, że nie warzą już Porteru
I już nie będą warzyć? Mam nadzieję, że to chwilowe. Może wróci po paru miesiącach, jak porter ciechanowski?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzitak mi się tera przypomniało, że swego czasu z wiarygodnych źródeł były informacje o:
(...)
- przestawieniu się Braniewa na produkcję win
(...)
tak więc może wcale się z Strzelcem/Brokiem Porter nie pożegnamy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziCo do Braniewa pijesz na pewno do mnie. Nigdy nie pisałem, że ta informacja pochodzi z wiarygodnego źródła a jedynie uzyskana z innego browaru. Czy widzisz róźnice? Ja tak.
nie prowadzę wykazu co i kto napisał i nikogo personalnie nie zaatakowałem jak zauważyłeś - jeno zwróciłem uwagę, że wiele razy pojawiają się różne informacje na forum, które potem okazują się nieprawdziwe w części lub całości
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74 Wyświetlenie odpowiedziJa również słyszałem coś takiego, od człowieka miejscowego, ale nie związanego z browarem. Być może jest trochę prawdy w tym, co krąży po mieście...warszawa@ciechan.com.pljeśli masz jakieś uwagi ad produktów Ciechana, ich dytrybucj czy wizerunku zapraszam do korespondencji!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika annetka Wyświetlenie odpowiedziNa święta będziecie mogli postawić Portera z Ciechanowa na wigilijnym stolePiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika annetka Wyświetlenie odpowiedziNa święta będziecie mogli postawić Portera z Ciechanowa na wigilijnym stole
P.S. Wiem, że ostatnio ponoć wolno, ale osobiście nie wyobrażam sobie alkoholu w tym dniu. Tradycja, to tradycja.
Sorry za off-topic
Comment
-
-
Ciechan porter pod choinkę - Nieźle. Szkoda, że ja go pewnie dorwę najwyżej przez ciechan.com.pl/sklep
PS. Piwo to alkohol ?Ostatnia zmiana dokonana przez DanielJakubowski; 2007-11-13, 13:40.Pozdrawiam
dj
Comment
-
Comment