Ja przed momentem kopiłem portera z Ciechanowa. Czy toznaczy, że mam go nie pić aż do Świąt?
Znikają kolejne portery
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzipoza cieszyńskim!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziP.S. Wiem, że ostatnio ponoć wolno, ale osobiście nie wyobrażam sobie alkoholu w tym dniu. Tradycja, to tradycja.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziJa przed momentem kopiłem portera z Ciechanowa. Czy toznaczy, że mam go nie pić aż do Świąt?
Tzn, że to nie jest Porter z browaru w Ciechanowie albo jest bardzo mocno przeterminowany
Prawdą jest, że każda butelka będzie miala swój numer i że leżakuje on już prawie 2 lata.
Marusia ja alkoholu wogóle nie piję więc nawet sie zastanawiałam kiedy wolno a kiedy poza tym skoro księża pozwolili w Wigilię jeść mięso to mnie już nic nie zdziwi noi nie ma się co oszukiwać, ale w większości polskich rodzin święta obchodzi się alkoholowo.warszawa@ciechan.com.pljeśli masz jakieś uwagi ad produktów Ciechana, ich dytrybucj czy wizerunku zapraszam do korespondencji!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika annetka Wyświetlenie odpowiedziTzn, że to nie jest Porter z browaru w Ciechanowie albo jest bardzo mocno przeterminowany
Swoją drogą mam kilka starszych flaszek tego piwa w piwnicyMM961
4:-)
Comment
-
-
a mogę poprosić Cię o przesłanie fotki etykiety i daty na meila warszawa@ciechan.com.pl
Zanim napisałam powyższe info to się upewniłam u kogo trzeba w browarze więc twoja informacja bardzo mnie zdziwiła. Zwłaszcza, że Portera już długo nie ma w sprzedaży.
Bardzo proszę o zdjęcia.
Nie ma zasadności w oszukiwaniu jeśli chodzi o datę na etykiecie, bo piwo po terminie smakuje inaczej i niekoniecznie tak jak byśmy sobie życzyli, a jak już pewnie dało się zauważyć zależy nam by nasze piwo poprostu dobrze smakowało.warszawa@ciechan.com.pljeśli masz jakieś uwagi ad produktów Ciechana, ich dytrybucj czy wizerunku zapraszam do korespondencji!!
Comment
-
-
Tak a propos porterów bałtyckich - pamiętajmy, że Fortuna też wypuściła (moim zdaniem) bardzo dobrego portera - a właśnie, ktoś widział nowe warki Komesa w sklepach? Czy będą dostępne tej jesieni/zimy?Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika annetka Wyświetlenie odpowiedzia mogę poprosić Cię o przesłanie fotki etykiety i daty na meila warszawa@ciechan.com.pl
Zanim napisałam powyższe info to się upewniłam u kogo trzeba w browarze więc twoja informacja bardzo mnie zdziwiła. Zwłaszcza, że Portera już długo nie ma w sprzedaży.
Bardzo proszę o zdjęcia.
Nie ma zasadności w oszukiwaniu jeśli chodzi o datę na etykiecie, bo piwo po terminie smakuje inaczej i niekoniecznie tak jak byśmy sobie życzyli, a jak już pewnie dało się zauważyć zależy nam by nasze piwo poprostu dobrze smakowało.
Co do porteru, to akurat ten rodzaj piwa nie traci z czasem, a często wręcz zyskuje. Jak sama napisałaś, będziecie sprzedawać porter, który ma 2 lata, czemu więc ten zabutelkowany nie miałby leżakować podobnie długo.
Comment
-
-
Comment
-
-
Spoko Wodza... Keine Panik! Właśnie pobiegłem do lodówki, moje (upolowane na Kabatach) trzy flaszuchny mają datę do 13.X.2007 (chyba, bo miesiąc "bity" nierówno). Jeszcze trochę spokojnie postoją, może (obawiam się, że wątpię... ) doczekają tej "krysmas lymyted edyszn"...
Comment
-
-
"Leżakowanie" w sklepie na półce wygląda inaczej niż leżakowanie w browarze w odpowiednich warunkach.
Zaskoczyliście mnie z tą datą. I to nie jest kwestia zaufania tylko ew. udowodnienia komu trzeba, że jakimś cudem nasz Porter z taka dątą jest w sprzedaży, więc gdyby jednak udało Ci się uchwycić datę będę bardzo wdzięczna.warszawa@ciechan.com.pljeśli masz jakieś uwagi ad produktów Ciechana, ich dytrybucj czy wizerunku zapraszam do korespondencji!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika annetka Wyświetlenie odpowiedziZaskoczyliście mnie z tą datą. I to nie jest kwestia zaufania tylko ew. udowodnienia komu trzeba, że jakimś cudem nasz Porter z taka dątą jest w sprzedaży, więc gdyby jednak udało Ci się uchwycić datę będę bardzo wdzięczna.
Comment
-
-
No to ja teraz czekam na rozwinięcie się wątku ciechanowskiego porteru w stronę spiskowej teorii dziejów"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika annetka Wyświetlenie odpowiedzi...więc gdyby jednak udało Ci się uchwycić datę będę bardzo wdzięczna.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziNo to ja teraz czekam na rozwinięcie się wątku ciechanowskiego porteru w stronę spiskowej teorii dziejówwarszawa@ciechan.com.pljeśli masz jakieś uwagi ad produktów Ciechana, ich dytrybucj czy wizerunku zapraszam do korespondencji!!
Comment
-
Comment