Znikają kolejne portery

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • JAckson
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 6123

Ja przed momentem kopiłem portera z Ciechanowa. Czy toznaczy, że mam go nie pić aż do Świąt?
    MM961
    4:-)

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
      poza cieszyńskim!
      No właśnie wg. mnie jednak mu brakuje esencjonalności do strzeleckiego i łódzkiego.

Comment

• kiszot
        🍼🍼
        • 2001.08
        • 8115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
        P.S. Wiem, że ostatnio ponoć wolno, ale osobiście nie wyobrażam sobie alkoholu w tym dniu. Tradycja, to tradycja.
        Pamiętasz "Misia" ?W Gdańsku narodziła się nowa tradycja a tak na poważnie to tradycja rodzi sie każdego dnia.ja osobiście uważam,że dobre piwko po wieczerzy jest jak najbardziej wskazane.
        Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
        1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
        Mein Schlesierland, mein Heimatland,
        So von Natur, Natur in alter Weise,
        Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
        Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• annetka
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2003.03
          • 120

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
          Ja przed momentem kopiłem portera z Ciechanowa. Czy toznaczy, że mam go nie pić aż do Świąt?

Tzn, że to nie jest Porter z browaru w Ciechanowie albo jest bardzo mocno przeterminowany

Prawdą jest, że każda butelka będzie miala swój numer i że leżakuje on już prawie 2 lata.

Marusia ja alkoholu wogóle nie piję więc nawet sie zastanawiałam kiedy wolno a kiedy poza tym skoro księża pozwolili w Wigilię jeść mięso to mnie już nic nie zdziwi noi nie ma się co oszukiwać, ale w większości polskich rodzin święta obchodzi się alkoholowo.
          warszawa@ciechan.com.pljeśli masz jakieś uwagi ad produktów Ciechana, ich dytrybucj czy wizerunku zapraszam do korespondencji!!

Comment

• JAckson
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika annetka Wyświetlenie odpowiedzi
            Tzn, że to nie jest Porter z browaru w Ciechanowie albo jest bardzo mocno przeterminowany
            Data przydatności: 16.11.2007 Partia A. Jak go kupowałem i piłem był jak najbardziej przydatny do spożycia. Więc albo ktoś podrabia Wasze piwo, albo koleżanka o czymś nie wie, albo oszukujecie podając nieprawdziwą datę na etykiecie.

Swoją drogą mam kilka starszych flaszek tego piwa w piwnicy
            MM961

Comment

• annetka
              • 2003.03
              • 120

a mogę poprosić Cię o przesłanie fotki etykiety i daty na meila warszawa@ciechan.com.pl

Zanim napisałam powyższe info to się upewniłam u kogo trzeba w browarze więc twoja informacja bardzo mnie zdziwiła. Zwłaszcza, że Portera już długo nie ma w sprzedaży.

Bardzo proszę o zdjęcia.

Nie ma zasadności w oszukiwaniu jeśli chodzi o datę na etykiecie, bo piwo po terminie smakuje inaczej i niekoniecznie tak jak byśmy sobie życzyli, a jak już pewnie dało się zauważyć zależy nam by nasze piwo poprostu dobrze smakowało.
              warszawa@ciechan.com.pljeśli masz jakieś uwagi ad produktów Ciechana, ich dytrybucj czy wizerunku zapraszam do korespondencji!!

Comment

• snorre
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2006.02
                • 655

Tak a propos porterów bałtyckich - pamiętajmy, że Fortuna też wypuściła (moim zdaniem) bardzo dobrego portera - a właśnie, ktoś widział nowe warki Komesa w sklepach? Czy będą dostępne tej jesieni/zimy?
                Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

Comment

• kopyr
                  • 2004.06
                  • 9475

a mogę poprosić Cię o przesłanie fotki etykiety i daty na meila warszawa@ciechan.com.pl

Zanim napisałam powyższe info to się upewniłam u kogo trzeba w browarze więc twoja informacja bardzo mnie zdziwiła. Zwłaszcza, że Portera już długo nie ma w sprzedaży.

Bardzo proszę o zdjęcia.

Nie ma zasadności w oszukiwaniu jeśli chodzi o datę na etykiecie, bo piwo po terminie smakuje inaczej i niekoniecznie tak jak byśmy sobie życzyli, a jak już pewnie dało się zauważyć zależy nam by nasze piwo poprostu dobrze smakowało.
                  Potwierdzam, dziś u mnie w sklepie (niestety po przecenie) zeszły ostatnie sztuki z tej partii do 16.11.

Co do porteru, to akurat ten rodzaj piwa nie traci z czasem, a często wręcz zyskuje. Jak sama napisałaś, będziecie sprzedawać porter, który ma 2 lata, czemu więc ten zabutelkowany nie miałby leżakować podobnie długo.
                  blog.kopyra.com

Comment

• JAckson
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 6123

Takie zdjęcie udało mi sie zrobić.
                    Po dłuższym wpatrywaniu można ew. uznać datę 16.10.2007, ale zazwyczaj uznawałbym taki układ wycinanek za 16.11 (roku nie udało mi się ująć więc musisz mi zaufać )
                    Attached Files
                    MM961

Comment

• Pancernik
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9797

Spoko Wodza... Keine Panik! Właśnie pobiegłem do lodówki, moje (upolowane na Kabatach) trzy flaszuchny mają datę do 13.X.2007 (chyba, bo miesiąc "bity" nierówno). Jeszcze trochę spokojnie postoją, może (obawiam się, że wątpię... ) doczekają tej "krysmas lymyted edyszn"...

Comment

• annetka
                        • 2003.03
                        • 120

"Leżakowanie" w sklepie na półce wygląda inaczej niż leżakowanie w browarze w odpowiednich warunkach.

Zaskoczyliście mnie z tą datą. I to nie jest kwestia zaufania tylko ew. udowodnienia komu trzeba, że jakimś cudem nasz Porter z taka dątą jest w sprzedaży, więc gdyby jednak udało Ci się uchwycić datę będę bardzo wdzięczna.

Comment

• kopyr
                          • 2004.06
                          • 9475

Zaskoczyliście mnie z tą datą. I to nie jest kwestia zaufania tylko ew. udowodnienia komu trzeba, że jakimś cudem nasz Porter z taka dątą jest w sprzedaży, więc gdyby jednak udało Ci się uchwycić datę będę bardzo wdzięczna.
                          No to ja ci daję słowo, że sprzedawałem wasz porter z datą do 16.11.2007. Tego dnia poszły ostatnie 2 szt.
                          blog.kopyra.com

Comment

• delvish
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.11
                            • 3508

No to ja teraz czekam na rozwinięcie się wątku ciechanowskiego porteru w stronę spiskowej teorii dziejów
                            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                            (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• JAckson
                              🍼🍼
                              • 2004.05
                              • 6123

...więc gdyby jednak udało Ci się uchwycić datę będę bardzo wdzięczna.
                              Jak tylko odmoczę etykiety to je zeskanuję (w najbliższy poniedziałek) lub sfotografuję (w następny poniedziałek)
                              MM961

Comment

• annetka
                                • 2003.03
                                • 120

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
                                No to ja teraz czekam na rozwinięcie się wątku ciechanowskiego porteru w stronę spiskowej teorii dziejów
                                Oj tak teoria spisku ja pracuję w Warszawie i wiem, ze z naszych mgazynów Porter wyszedł już nie pamiętam kiedy (tak dawno to było) być może w Polsce są jakieś butelki z ostatniego rozlewu z resztką terminu? Nie wiem, będe to wyjaśniać w poniedziałek ale napewno nie ma tu teorii spisku

Comment

Przetwarzanie...
                                X