Znikają kolejne portery

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Znikają kolejne portery

Jak się dowiedziałem od wiarygodnego źródła, z produkcji wycofane zostaną Brok Porter i Strzelec Porter.
  • jerzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 4707

Wczoraj wieczorem rozmawiając z zAjkĄ m.in. o tych porterach chciałem powiedzieć, że nie wiadomo czy Faxe'owi będzie się chciało utrzymywać to piwo. Ale ugryzłem się w język, co by nie zapeszać. Jak widać chyba niepotrzebnie - bo to przeczucie było, a nie moje prognozy...
    browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• docent
      • 2002.10
      • 5205

Nasza porterowa koszulka forumowa niedługo stanie się już zupełnie historyczno-wspominkowa. Z 8 porterów dostępnych są już tylko 4. I to wszystko w ciągu roku
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Jaroslav
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        🍼
        • 2005.10
        • 967

Nie wiem, czy źle policzyłeś, czy ja o czymś nie wiem,
        ale zostały jeszcze 5: Krajan, Zamkowy, Fortuna, Staropolski,
        Łódzki. Zresztą uważam, że nie zniknęły cztery odbrębne portery.
        Produkty z Witnicy i Broka/Strzelca to IMO te same piwa.

Comment

• Gopher
          Porucznik Browarny Tester
          • 2007.10
          • 450

Brok Porter jest dostęny póki co w Lublinie w leclercu na Zana za 3,55.
          Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• docent
            • 2002.10
            • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav Wyświetlenie odpowiedzi
            Nie wiem, czy źle policzyłeś, czy ja o czymś nie wiem,
            ale zostały jeszcze 5: Krajan, Zamkowy, Fortuna, Staropolski,
            Łódzki. Zresztą uważam, że nie zniknęły cztery odbrębne portery.
            Produkty z Witnicy i Broka/Strzelca to IMO te same piwa.
            Na koszulce nie było Fortuny, to jedyny pozytyw tej sytuacji. A faktyczny dubel który zniknął z koszulki to Witnica/Zielona Góra.
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• Pancernik
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9799

Wczoraj (zupełnie wyjątkowo ) byłem na bazarku przy Wąwozowej. Jakoś tak instynktownie wszedłem do jakiejś budki spożywczej (obok sklepiku z zabawkami i art. papierniczymi), a tam, pośród kilku ciekawych (ale mniej) piw stał... Ciechanowski Porter. Czas przeszły dokonany, kupiłem wszystkie trzy butelki . Są lekko przeterminowane (jakieś trzy-cztery tygodnie), ale chyba to nie szkodzi zawartości.
              Mam wrażenie, że to też Porter "pogrobowiec", niestety... Na stronie Ciechana go nie ma, w sprzedaży też go od dawna nie widziałem (podobnie jak Farskiego ).
              Nie jest dobrze, kruca-bomba, nie jest dobrze...

Comment

• docent
                • 2002.10
                • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                Mam wrażenie, że to też Porter "pogrobowiec", niestety... Na stronie Ciechana go nie ma, w sprzedaży też go od dawna nie widziałem (podobnie jak Farskiego ).
                Nie jest dobrze, kruca-bomba, nie jest dobrze...
                I to wkurza że nowe wchodzi kosztem starego. Jest pszenica, nie ma ciemnych...

Comment

• wlarut
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2002.02
                  • 43

Powiem więcej to bardzo ale to bardzo niedobrze ( wiem Ameryki nie odkryłem ),
                  i znowu trzeba będzie robić zapas, pewnie niedługo w piwnicy zabraknie miejsca na
                  wyśmienite polskie ś.p. portery.
                  Jak duży zapas zrobić? ( wiem, tylena ile starczy kasy, bo na razie w moim koszalińskim regionie w sklepach go nie brakuje ). Pewnie do kartonu koźlaka z Juranda dołączy skrzynka Porteru Broka. Porter może postać ale jak długo przeterminować może się koźlak?
                  A może wspólnymi siłami forumowiczów otworzyć muzeum piw wycofanych z produkcji?
                  ( co by chociaż popatrzyć sobie jakie to kiedyś były rarytasy ).
                  Pozdrawiam - popadłem w poporterową nostalgię

Comment

• piotry
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2005.08
                    • 761

portera broka nigdy nie piłem

czy ktoś wie gdzie we wrocku można zakupić ten trunek ??

Comment

• Pancernik
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9799

Jako piwnooki (to chyba oczywiste ) brunet STANOWCZO SPRZECIWIAM SIĘ WYPIERANIU PIW CIEMNYCH, W SZCZEGÓLNOŚCI PORTERÓW BAŁTYCKICH, PRZEZ PIWA PSZENICZNE!!!
                      To się ociera o rasizm piwny!

Oczywiście, jestem jak najbardziej ZA pszenicą (ech, blondynki...), ale dlaczego "cuś za cuś"???
                      Poza tym, jestem w stanie pocieszyć się znakomitą bawarską pszenicą, ale gdzie za granicą znajdę poważnego portera bałtyckiego .

Comment

• docent
                        • 2002.10
                        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                        Poza tym, jestem w stanie pocieszyć się znakomitą bawarską pszenicą, ale gdzie za granicą znajdę poważnego portera bałtyckiego .
                        Był taki, nazywał się porter lwowski. Obecnie w smaku upodobnił się do Utenos Porterisa czyli w moim mniemaniu koźlaka.

Comment

• pawel32
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2006.04
                          • 52

Jeśli chodzi o ciechanowskiego portera, to będąc jakiś czas temu w browarze dowiedziałem się, że w okolicy świąt ma być rozlewany porter. Podobno leżakował 2 lata i będzie to specjalna seria z numerowanymi butelkami. Może ktoś z browaru napisze coś więcej ?

Comment

• lukaszzbud
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2007.08
                            • 35

czy dostane w krakowie portera ciechanowskiegoi brok portera ?tzn czy można go gdzieś kupić?

Comment

• Akren
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2004.12
                              • 111

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawel32 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jeśli chodzi o ciechanowskiego portera, to będąc jakiś czas temu w browarze dowiedziałem się, że w okolicy świąt ma być rozlewany porter. Podobno leżakował 2 lata i będzie to specjalna seria z numerowanymi butelkami. Może ktoś z browaru napisze coś więcej ?
                              Ja także czegoś takiego się dowiedziałem więc być może to prawda ale niestety to i tak będzie tylko 1 warka i potem koniec...

Comment

Przetwarzanie...
                              X