Jak się dowiedziałem od wiarygodnego źródła, z produkcji wycofane zostaną Brok Porter i Strzelec Porter.
Znikają kolejne portery
Collapse
X
-
Wczoraj wieczorem rozmawiając z zAjkĄ m.in. o tych porterach chciałem powiedzieć, że nie wiadomo czy Faxe'owi będzie się chciało utrzymywać to piwo. Ale ugryzłem się w język, co by nie zapeszać. Jak widać chyba niepotrzebnie - bo to przeczucie było, a nie moje prognozy...
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
-
-
Nasza porterowa koszulka forumowa niedługo stanie się już zupełnie historyczno-wspominkowa. Z 8 porterów dostępnych są już tylko 4. I to wszystko w ciągu rokuPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Nie wiem, czy źle policzyłeś, czy ja o czymś nie wiem,
ale zostały jeszcze 5: Krajan, Zamkowy, Fortuna, Staropolski,
Łódzki. Zresztą uważam, że nie zniknęły cztery odbrębne portery.
Produkty z Witnicy i Broka/Strzelca to IMO te same piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav Wyświetlenie odpowiedziNie wiem, czy źle policzyłeś, czy ja o czymś nie wiem,
ale zostały jeszcze 5: Krajan, Zamkowy, Fortuna, Staropolski,
Łódzki. Zresztą uważam, że nie zniknęły cztery odbrębne portery.
Produkty z Witnicy i Broka/Strzelca to IMO te same piwa.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Wczoraj (zupełnie wyjątkowo ) byłem na bazarku przy Wąwozowej. Jakoś tak instynktownie wszedłem do jakiejś budki spożywczej (obok sklepiku z zabawkami i art. papierniczymi), a tam, pośród kilku ciekawych (ale mniej) piw stał... Ciechanowski Porter. Czas przeszły dokonany, kupiłem wszystkie trzy butelki . Są lekko przeterminowane (jakieś trzy-cztery tygodnie), ale chyba to nie szkodzi zawartości.
Mam wrażenie, że to też Porter "pogrobowiec", niestety... Na stronie Ciechana go nie ma, w sprzedaży też go od dawna nie widziałem (podobnie jak Farskiego ).
Nie jest dobrze, kruca-bomba, nie jest dobrze...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziMam wrażenie, że to też Porter "pogrobowiec", niestety... Na stronie Ciechana go nie ma, w sprzedaży też go od dawna nie widziałem (podobnie jak Farskiego ).
Nie jest dobrze, kruca-bomba, nie jest dobrze...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Powiem więcej to bardzo ale to bardzo niedobrze ( wiem Ameryki nie odkryłem ),
i znowu trzeba będzie robić zapas, pewnie niedługo w piwnicy zabraknie miejsca na
wyśmienite polskie ś.p. portery.
Jak duży zapas zrobić? ( wiem, tylena ile starczy kasy, bo na razie w moim koszalińskim regionie w sklepach go nie brakuje ). Pewnie do kartonu koźlaka z Juranda dołączy skrzynka Porteru Broka. Porter może postać ale jak długo przeterminować może się koźlak?
A może wspólnymi siłami forumowiczów otworzyć muzeum piw wycofanych z produkcji?
( co by chociaż popatrzyć sobie jakie to kiedyś były rarytasy ).
Pozdrawiam - popadłem w poporterową nostalgię
Comment
-
-
Jako piwnooki (to chyba oczywiste ) brunet STANOWCZO SPRZECIWIAM SIĘ WYPIERANIU PIW CIEMNYCH, W SZCZEGÓLNOŚCI PORTERÓW BAŁTYCKICH, PRZEZ PIWA PSZENICZNE!!!
To się ociera o rasizm piwny!
Oczywiście, jestem jak najbardziej ZA pszenicą (ech, blondynki...), ale dlaczego "cuś za cuś"???
Poza tym, jestem w stanie pocieszyć się znakomitą bawarską pszenicą, ale gdzie za granicą znajdę poważnego portera bałtyckiego .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziPoza tym, jestem w stanie pocieszyć się znakomitą bawarską pszenicą, ale gdzie za granicą znajdę poważnego portera bałtyckiego .Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Jeśli chodzi o ciechanowskiego portera, to będąc jakiś czas temu w browarze dowiedziałem się, że w okolicy świąt ma być rozlewany porter. Podobno leżakował 2 lata i będzie to specjalna seria z numerowanymi butelkami. Może ktoś z browaru napisze coś więcej ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawel32 Wyświetlenie odpowiedziJeśli chodzi o ciechanowskiego portera, to będąc jakiś czas temu w browarze dowiedziałem się, że w okolicy świąt ma być rozlewany porter. Podobno leżakował 2 lata i będzie to specjalna seria z numerowanymi butelkami. Może ktoś z browaru napisze coś więcej ?
Comment
-
Comment