Jest to ewidentny blad marketingowy browarow i jesli zainteresowanie takim piwem jest spore, to dlaczego go brak na rynku. Wklad jest stosunkowo maly: jedna dobra warka i nowa etykieta i piwo gotowe.
piwo zimowe
Collapse
X
-
A jeszcze mniejsze zainteresowanie wykazują działy marketingów browarów by to uległo zmianie.Comment
-
Bez przesady, jak mają się poznać, jeżeli w ofercie sklepów czy nawet browarów zimowego brak...
A jak zaczynasz opowiadać o piwach- ludzi wciąga i coraz więcej jest osób, które chcą się dowiedzieć czegoś więcej. Coraz więcej pojawia się też ludzi, którzy gdy tylko odkryją, że piwo to nie tylko woda i chmiel- zaczynają się nim poważniej interesować.
Moim zdaniem świadomość piwna rośnie.
Poza tym, spodziewałbyś się takiego urodzaju rodzimych pszenic? To o czymś świadczy. Może za jakiś czas będziemy mieli okazję popróbować i niezłych zimowych, czego wszystim nam życzęComment
-
Który niestety nie zyskał,że tak napiszę uznania na Pomorzu Zachodnim Piwo po prostu się nie przyjęło,ludziska wlewali w siebie fulla tańszego o około 50 groszy.Według mnie było to jedyne piwo z "jajami" produkowane w Bosmanie w ostatnich latach.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
w Szczecinie, było to jedyne dostępne wypijalne piwo.Comment
-
Aktualnie z belgijskich jest dostępna duża butla Scaldis Noel (0,75) za 31 zł i małe Corsendonki Christmas Ale (0,25) za 5 zl z groszami. Kiedy pytałem się przypadkowo spotkanego Erika z hurtowni we Wrześni o piwa "świąteczne" powiedział, że choc belgijskie browary proponują mu duży wybór, nie ryzykuje, bo w Polsce jest małe zainteresowanie takimi "wynalazkami" - szkoda
Z niemieckich sezonowych - zimowych w Poznaniu nic nie przyuważyłem...Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment
-
W zwiazkuz tym nie napisze wiec o piwie jak:
- Brauerei Löwenbräu Buttenheim Weihnachtsfestbier
- Brauerei Löwenbräu Buttenheim Bockbier
- Brauerei Vierzehnheiligen Silberbock
- Lindenbräu Gräfenberg Festbier
- Brauerei Huppendorf Festbier
- Brauerei Meister Unterzaunsbach Festbier
- Brauerei Wagner Merkendorf heller Bock
- Brauerei Prechtel Uehlfeld Festbier
Nie wiem co tam jeszcze zostalo w skrzynce(stoi w pywnicy).
PS. Z Norymbergi najbardziej pamiętam Schwarzbier z minibrowaru na trasie dworzec-zamek i jakieś pomniejsze knajpki na rynku (?), z pewnością jest tam kliamt do picia piwa. Zimowego też (żeby nie było znów off-topic ).Comment
-
Parę dni temu udało mi się znowu wypić Ayingera Winterbocka tym razem z kija - ale miodzio koźlaczekLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Donioslem dzisiaj z piwnicy:
- Wiethaler Bock - ciemny bock, za 10 minut testuje
- Fischer Greuth Bock - ciemny bock, jeden z lepszych ciemnych bockow
- Brauerei Windsheimer Guttenstetten Bockbier
- Ebensfelder Brauhaus Heller Bock
- Brauerei Schnupp Altdrossenfeld
Wiec mam troche pracy przed soba.Comment
-
Aktualnie z belgijskich jest dostępna duża butla Scaldis Noel (0,75) za 31 zł i małe Corsendonki Christmas Ale (0,25) za 5 zl z groszami. Kiedy pytałem się przypadkowo spotkanego Erika z hurtowni we Wrześni o piwa "świąteczne" powiedział, że choc belgijskie browary proponują mu duży wybór, nie ryzykuje, bo w Polsce jest małe zainteresowanie takimi "wynalazkami" - szkoda
Z niemieckich sezonowych - zimowych w Poznaniu nic nie przyuważyłem...Comment
-
Ten Wiethaler Bock to nic specjalnego - mocny karamel, ale brak slodkich nutek. Kiedys bywal lepszy. Tak to juz bywa, gdy warzy sie jeszcze starym, rzemieslniczym sposobem. Do reszty nie doszedlem, bo mi rodzinka przeszkadzala.Comment
-
Ja też bym chciał kupiłbym każdy rodzaj piwa sezonowego (no, może bez przesady...), ale...ty, ja i parę osób z forum to chyba za mało, żeby nieszczęsny Erik nie "popłynął" z zalegającymi na półkach sezonowymi specjałami Taka jest przykra, ale twarda rzeczywistość rynkowa...Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment
-
Zrobilismy z piwowarem trase, by zaopatrzyc sie w konczace sie piwa swiateczne/zimowe. Udalo nam sie zdobyc:
- Schäßlitz, Brauerei 3 Kronen, Bockbier: jest to dla mnie premiera, pyszny kozlak
- Merkendorf, Brauerei Hummel, heller Bock: dla mnie przecietny
- Merkendorf, Brauerei Hummel, dunkler Bock: to juz super ciemny kozlak
- Merkendorf, Brauerei Hummel, helles Festbier: pycha
- Merkendorf, Brauerei Hummel, dunkles Festbier: przepycha
- Merkendorf, Brauerei Wagner, Festbier: jest to jasny Festbier, smakiem super
Zaliczylismy jeszcze 2 browary w Memmelsdorf i w browarze 3 Kronen koncowki Bocka(corka szefa, piwowar(ka), pokazala nam browar, gdzie wlasnie warzyla piwo) oraz Browar w Schammelsdorf i Lohndorf, te dwa ostatnie juz bez sezonowych piw.
Dla mnie centrum piwnym jest Merkendorf, wioska, gdzie 2 browary warza okolo 30 tysiecy hl pysznego piwa, w sumie okolo 14 roznych piw.
Warto tez wspomniec ruine zamku Giechburg kolo Schäßlitz.Comment
Comment