Zmiana butelek w Czechach i Słowacji

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10796

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tom_89

A wkurza mnie to właśnie jak się mówi o korzystaniu z koszów do segregacji itd., a u mnie w okolicy gdzie mieszkam w ogolę takich nie ma, a nie powiem bo wyrzucałbym szkło czy kartony do nich. Na wsi na pomorzu w wakacje jeszcze były we wsi kosze na szkło, a teraz na jesień jak byłem to już je wzięli aby zaoszczędzić. I jak tutaj sortować śmieci jak tak promują to skoro nie ma gdzie tego wrzucać.
    jak pisałem wyżej u nie jest segregacja workowa ( każdy w domu ma worki i wrzuca do nich odpowiedni odpad ) Kiedyś były ogólnodostępne kosze w mieście lecz ludzie wrzucali w nie zwykłe śmieci i dlatego je zlikwidowano , może tak jest też na tej wsi
    Mniej książków więcej piwa

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
      Słowacja, Gemerska Panica 256, Pivovar Jajnekem.[ Bez wyszynku]
      bastion
      W tej części południowej Słowacji, browarów jest jak na lekarstwo. W Rożnavie jest Kaltenecker i to w zasadzie wszystko. To taki nieco wykluczony obszar pod wieloma względami. Na przykład przez Gemerską Panicę wiedzie linia kolejowa i jest tam przystanek, ale od lat w żadnych mniejszych miejscowościach...
      2022-06-22, 20:43
    • pebejot
      Słowacja, Skalica, Komenského 408/2, Pivovar Špicer
      pebejot
      Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
      W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
      2025-01-25, 22:06
    • dadek
      Czechy, Dolní Dunajovice, Mlýnská, Pivovar Wild Creatures
      dadek
      To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
      2022-09-08, 02:08
    • dadek
      Katowice, Żwirki i Wigury 11, Browar StarKraft
      dadek
      Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
      W browarze pracują...
      2024-04-11, 23:26
    • heckler
      Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
      heckler
      Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
      Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
      ...
      2023-03-22, 16:08
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...