Pleśń w butelce.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • franekf
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.06
    • 944

Pleśń w butelce.

Nie znalazłem podobnego tematu, co troszkę mnie zaskoczyło, bo myślałem że inni będą się chwalić takimi "znaleziskami". Otóż kilka dni temu zakupiłem piwo z "wkładką" - małym ciałem obcym w formie płaskiego krążka o średnicy ok. 5 mm, lekko "kłaczkowatego" - stąd też wywnioskowałem że to pleśń. Piwo stoi sobie w butelce (termin do 8.01), pić go oczywiście nie zamierzam.
    I tu moje pytanie - czy wam też się zdarzały podobne niespodzianki? Bo mi coś takiego zdarza się już drugi raz, z tym że za pierwszym razem zorientowałem się już po przelaniu piwa do kufla. Wydawało mi się, że przy dzisiejszych technologiach takie wpadki raczej się nie powinny zdarzać, ale jak widać jest inaczej...
    Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
    http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
    Piwny Janusz bez Teku
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10785

a co to za piwo
    Last edited by anteks; 2007-12-12, 14:13.
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• franekf
      • 2004.06
      • 944

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
      a co to za piwo
      Hmm, no właśnie nie chciałem wymieniać jego nazwy, żeby nie robić tzw. "czarnego PR", tym bardziej że browar zachował się w porządku - obiecali wymianę piwa i wysłali maila z przeprosinami.. Bardziej chodziło mi o ty, czy ktoś się z takim przypadkiem spotkał, ale w sumie bez wymieniania nazw piw się chyba i tak by nie obeszło.. Było to (właściwie ciągle jest) Kujawskie niepasteryzowane z Grudziądza.
      http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
      Piwny Janusz bez Teku

Comment

• darko
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.06
        • 2078

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedzi
        ... obiecali wymianę piwa i wysłali maila z przeprosinami.. ...
        Tylko tyle? Moim zdaniem powinieneś dostać co najmniej dwa kartony. Za błędy się płaci. Browar mógłby mieć spory problem gdybyś rozdmuchał sprawę.
        Z drugiej jednak strony po co utrudniać życie małemu regionalnemu browarowi, który i tak ma ciężki żywot.
        Ta sprawa budzi jednak mój niesmak, podobnie jak grudziądzkie "niepasteryzowane"

Comment

• franekf
          • 2004.06
          • 944

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
          Tylko tyle? Moim zdaniem powinieneś dostać co najmniej dwa kartony. Za błędy się płaci. Browar mógłby mieć spory problem gdybyś rozdmuchał sprawę.
          Z drugiej jednak strony po co utrudniać życie małemu regionalnemu browarowi, który i tak ma ciężki żywot.
          Ta sprawa budzi jednak mój niesmak, podobnie jak grudziądzkie "niepasteryzowane"
          Jest tak jak piszesz - gdyby to było KP albo GŻ, to poleciał bym do jakiegoś szmatławca w typie Faktu czy superaka i zapytał, czy może będą zainteresowani. Ale Grudziądza byłoby mi po prostu szkoda, bo i tak mają pewnie ciężkie życie.
          Tak poza tym dzwonili dziś do mnie z browaru, Pani w słuchawce wydawała się lekko zakłopotana, podobno sprawdzają czy butelek z wkładką nie ma więcej

A co do tej wymiany piwa - podałem im adres, zobaczymy jak bardzo cenią moją krzywdę
          Piwny Janusz bez Teku

Comment

• Gopher
            Porucznik Browarny Tester
            • 2007.10
            • 450

Ja miałem taki przypadek w Lechu Lite swego czasu. Całe denko butelki było zarośnięte w białym dywanie .
            Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• anteks
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10785

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gopher Wyświetlenie odpowiedzi
              Ja miałem taki przypadek w Lechu Lite swego czasu. Całe denko butelki było zarośnięte w białym dywanie .
              i co na to KP ?

Comment

• franekf
                • 2004.06
                • 944

A co do tej wymiany piwa - podałem im adres, zobaczymy jak bardzo cenią moją krzywdę
                Dziś był kurier z przesyłką - dostałem od browaru 6 butelek, niestety jedna była już stłuczona ... Ale niech im będzie.
                Piwny Janusz bez Teku

Comment

• anteks
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10785

Dziś był kurier z przesyłką - dostałem od browaru 6 butelek, niestety jedna była już stłuczona ... Ale niech im będzie.
                  znowu reklamuj ( 6 ? coś słabo się cenią )

Comment

• franekf
                    • 2004.06
                    • 944

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                    znowu reklamuj ( 6 ? coś słabo się cenią )
                    Eee tam, święta idą, trzeba trochę dobrego serca okazać Ale jak rozpakowywałem paczkę i wyjmowałem Kujawskie, to przezornie potrząsnąłem butelką żeby zobaczyć, czy nic nie pływa
                    Piwny Janusz bez Teku

Comment

• kasiorek
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2013.03
                      • 1

pleśń w butelce.

około tygodnia temu kupiłam piwo w butelce. nie otworzyłam go,bo środku pływa coś wyglądające jak ogniska pleśni. a na ściance butelki jest brud przyklejony.. co mam zrobić z taką butelką zrobić? jakie mogą być konsekwencje wynikające z zaniedbania browaru,które takie piwo wypuścił na sprzedaż? a jeśli jest to szkodliwe dla życia lub zdrowia? jakie są konsekwencje i jakiej rekompensaty mogę się spodziewać od browaru? czy mam zlecić ekspertyzę na własną rękę?? proszę o dopowiedź. pozdrawiam

Comment

• anteks
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10785

W USA za dolanie wody chcą 5 milionów zielonych, a pleśń jest droższa. Co to za piwo?

Comment

• Makaron
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.08
                          • 2107

Kolega chyba pomylił fora. To jest dla piwowarów domowych. Specjalnie nie zajmujemy się piwami przemysłowymi.
                          Last edited by Makaron; 2013-03-04, 11:43.
                          "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• anteks
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10785

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedzi
                            Kolega chyba pomylił fora. To jest dla piwowarów domowych. Specjalnie nie zajmujemy się piwami przemysłowymi.
                            A tu się z kolegą nie zgodzę, to forum to jest o każdym piwie i wszystkim co z tym jest związane

Comment

• WojciechT
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2012.09
                              • 2546

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nie kolega, a koleżanka.

Można prosić zdjęcie? Nawet robione sokowirówką.

Comment

Przetwarzanie...
                              X