zapisy na listę kolejkową w celu nabycia pojawiającego się portera ciechanowskiego

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    raczej dlatego że trafili się maniacy płacący niezłą kasę za to piwo
    Anteks, o co Tobie chodzi? Wiem jakie miałeś traumatyczne przejścia z tym porterem i rozumiem, że mogłeś się wkurzyć. Ale skoro go chciałeś zamówić, to znaczy, że cena była dla Ciebie do zaakceptowania.
    A maniacy to są na tym forum nie dlatego, ze dają sie naciąć na grubą kasę, tylko dlatego, ze kochają piwo i są w stanie sporo wydać za jego wyjątkowe gatunki, rodzaje. A do takich należy zaliczyć limitowaną edycję długo leżakowanego porteru.
    blog.kopyra.com

Comment

• Kamień
      Porucznik Browarny Tester
      • 2007.07
      • 361

Ja podejrzewam, że w Ciechanowie spostrzeżono nasze poruszenie na forum: gorączkową mobilizację, graniczącą z paniką - licząca ponad setkę osób lista kolejkowa wyrosła niemal z dnia na dzień na samą wieść, że porter będzie limitowany. Jestem członkiem tego forum od raczej nie dawna, ale nie jest to chyba zwykła reakcja na nowo pojawiające się piwo . Nawet limitowane. Myślę, że mogło to, choć nie chcę kategorycznie przesądzać, podniesienie ceny o kilka złociszy. Z drugiej strony, jestem przekonany, że gdyby ten porter był sprzedawany po niższej cenie pojawiły by się głosy, że w browarze nie wiedzą co robią, że nie dbają o własny zysk (podobnie jak to pojawiło się podczas komentowania ogłoszenia browaru na swojej stronie, że jest zmuszony podnieśc ceny), że nie potrafią zebrać zasłużonych profitów z trafnego pomysłu, że nie korzystają z okazji i niebawem dadzą sie wypchnąć przez agresywne koncerny. Tak czy siak, Ciechanów to mój ulubiony browar i życzę mu jak najlepiej

Comment

• Sokół83
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.12
        • 1598

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
        Zarzut, że browar na tym zarobił jest tak wysokich lotów, że nie wiem co mam na to odpisać? A co miał k... dołożyć, żebyś mógł spróbować tego piwa? Sugestie, ze browar kombinuje uważam za niezłe świństwo.
        Ty do każdej wypowiedzi dorabiasz sobie ideologie?? czy tylko ze mnie robisz komucha czy jakiego innego wywrotowca o niejasnej moralności??

jaki zarzut? jakie świństwo? o co Tobie w ogóle chodzi człowieku? że napisałem, że ktoś coś zarobił, że kombinuje jak rozwinąć działalność to znaczy, że chcę w ten sposób komuś dopierdzielić? w jakim Ty w ogóle świecie żyjesz człowieku? to może w takim razie mam się zachwycać tym, że BOSS sprzedawał piwo, poniżej kosztów produkcji? komuna Panie Kolego skończyła się 20 lat temu

Jak czujesz się nabity w butelkę, to możesz mieć pretensje tylko do siebie, nikt Ci kota w worku nie kazał kupować. Trzeba było poczekać na pierwsze recenzje.
        A to, że nie ma możliwości zakupienia tego produktu w sklepie internetowym Ciechana świadczy tylko o tym, że większość została już sprzedana. A także o tym, że rzeczywiście browar.biz został wyróżniony. A nie o tym, że forumowicze zostali naciągnięci.
        skojarzyły mi pewne fakty, to napisałem swoje przemyślenie na forum - jak widać przy odrobinie wyobraźni można sobie to zinterpretować w dowolny sposób: że np chciałem w ten sposób powiedzieć, że zostałem naciągnięty i oszukany
        Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• tomek35
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2007.02
          • 497

Chłopy!, dajcie sobie spokój!, Porter z Ciechanowa był drogi, cirka 24,40 zł, ale mamy kapitalizm, czyli o podaży decyduje popyt. Ja kupiłem z ciekawości to piwo i sie nie zawiodłem, ale przymusu nie ma. Jak dla kogos drogie to piwo, to niech nie kupuje. A jeśli już ktoś kupił i sie zawiódł to takie już jest ryzyko naszego piwnego hobby.
          Osobiście uważam, że trzeba wspierać rodzime średnie i małe browary, mamy ich zaledwie 40, nie licząc oczywiście koncernówek.

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Kopyr faktycznie chyba nie doczytał
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35 Wyświetlenie odpowiedzi
              Osobiście uważam, że trzeba wspierać rodzime średnie i małe browary, mamy ich zaledwie 40, nie licząc oczywiście koncernówek.
              to jaki browar w tym miesiącu wspieramy
              Mniej książków więcej piwa

Comment

• kopyr
                • 2004.06
                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
                Ty do każdej wypowiedzi dorabiasz sobie ideologie?? czy tylko ze mnie robisz komucha czy jakiego innego wywrotowca o niejasnej moralności??
                Albo próbujesz się wypierać swoich opinii albo nieświadomie używasz wyrazów, których znaczenia nie znasz. O to drugie raczej Cię nie posądzam.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
                jaki zarzut? jakie świństwo? o co Tobie w ogóle chodzi człowieku? że napisałem, że ktoś coś zarobił, że kombinuje jak rozwinąć działalność to znaczy, że chcę w ten sposób komuś dopierdzielić? w jakim Ty w ogóle świecie żyjesz człowieku? to może w takim razie mam się zachwycać tym, że BOSS sprzedawał piwo, poniżej kosztów produkcji? komuna Panie Kolego skończyła się 20 lat temu
                Jedźmy po kolei, użyty przez Ciebie wyraz "kombinować" za Słownikiem Języka Polskiego On Line.
                kombinować - pot. «nieuczciwe coś załatwiać lub robić podejrzane interesy»
                No to oczywiście nie jest wyraz nacechowany pejoratywnie. I oczywiście nie miałeś nic złego na myśli. Tylko niestety w powszechnym użyciu, z którym np. ja się spotkałem oznacza on właśnie to co przytoczyłem wyżej.
                Oczywiście Twoje zwroty "cała akcja z porterem była ewidentnie skierowana w browar.biz" (można było napisać dosadniej "wymierzona"), "ktoś w browarze zwęszył forum", "zrobili specjalnie dla browar.bizowiczów piwo speszal edyszyn i przy okazji trochę na tym zarobili" nie są nacechowane pejoratywnie i tylko ja jestem przewrażliwionym socjopatą, który na to zwraca uwagę.
                Dobra złożyłem samokrytykę. Obaj dobrze wiemy co miałeś na myśli. Może teraz trochę głupio wyszło, jak się okazało, że jakby browar liczył na forumowiczów, to mógłby zostać z tym swoim porterem, więc wolałbyś się z tego wycofać, żeby Cię nie wzięto za wroga małych browarów. Nie chcę już dalej jątrzyć tego tematu. I nie myśl, że się uwziąłem na Ciebie, ale drażnią mnie inkwizytorskie zapędy do wytykania spekulantów, paskarzy, zdzierców importerów, co to ładują nie wiadomo jaką marżę na sprowadzane piwa, zdzierców z browarów, którzy zbyt drogo sprzedają piwa, zdzierców ze sklepów, którzy mają czelność zbyt drogo sprzedawać piwo w swoim sklepie. Jestem 100% pewien, że jakbyś odwiedził mój sklep to byś powiedział/pomyślał to samo o mnie. No bo jak to Grudziądzkie po 3,69zł, Żywe za 3,99zł. No zdzierstwo, zdzierstwo i jeszcze raz zdzierstwo.
                Dobra nie ma się co unosić. Moja rada - zanim zaczniesz zaglądać innym do kieszeni zastanów się jakie mają koszty.
                blog.kopyra.com

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Kopyr, wypowiedź Sokoła była ewidentnie pozytywna, przyczepiłeś się wyrazów, które użył, a w ogólnym sensie nie miały wcale negatywnego wydźwięku.
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kopyr
                    • 2004.06
                    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                    Kopyr, wypowiedź Sokoła była ewidentnie pozytywna, przyczepiłeś się wyrazów, które użył, a w ogólnym sensie nie miały wcale negatywnego wydźwięku.
                    No to znaczy, że ja jakiś dziwny jestem chyba, bo nic pozytywnego tam nie zobaczyłem.
                    blog.kopyra.com

Comment

• JAckson
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 6123

Jak już wpisują się adwokaci, to ja napiszę, że początkowo odebrałem wypowiedź Sokoła podobnie jak Kopyr. Dopiero ostatnie zdanie Sokoła znieniło ten odbioór na 'raczej pozytywny'.

Mi zostały jeszcze dwie (pełne) butelki. Moze to niezła inwestycja była? Za dwa, trzy lata pojawią się na tym forum nowi maniacy gotowi zapłacić po 50-100 zł za butelkę limitowanego portera sprzed lat (do tego w kamionce)
                      MM961
                      4:-)

Comment

• Sokół83
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.12
                        • 1598

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                        drażnią mnie inkwizytorskie zapędy do wytykania spekulantów, paskarzy, zdzierców importerów, co to ładują nie wiadomo jaką marżę na sprowadzane piwa, zdzierców z browarów, którzy zbyt drogo sprzedają piwa, zdzierców ze sklepów, którzy mają czelność zbyt drogo sprzedawać piwo w swoim sklepie. Jestem 100% pewien, że jakbyś odwiedził mój sklep to byś powiedział/pomyślał to samo o mnie. No bo jak to Grudziądzkie po 3,69zł, Żywe za 3,99zł. No zdzierstwo, zdzierstwo i jeszcze raz zdzierstwo.
                        Dobra nie ma się co unosić. Moja rada - zanim zaczniesz zaglądać innym do kieszeni zastanów się jakie mają koszty.
                        no właśnie w tym jest cały problem, że jak gdzieś jest napisane "drogo", "zarobił", "marża" to Ty sobie dorabiasz do tego całą ideologie spekulantów, zdzierców, oszustów i klientów, oburzających się na sprzedawców; a gdybyś miał browar to z pewnością drażniłyby Cię inkwizytorskie zapędy domorosłych piwoszy wytykających gorsze warki, wodniste sikacze, nadpsute kwachy itd.

Oczywiście Twoje zwroty "cała akcja z porterem była ewidentnie skierowana w browar.biz" (można było napisać dosadniej "wymierzona"), "ktoś w browarze zwęszył forum", "zrobili specjalnie dla browar.bizowiczów piwo speszal edyszyn i przy okazji trochę na tym zarobili" nie są nacechowane pejoratywnie i tylko ja jestem przewrażliwionym socjopatą, który na to zwraca uwagę. Dobra złożyłem samokrytykę. Obaj dobrze wiemy co miałeś na myśli. Może teraz trochę głupio wyszło, jak się okazało, że jakby browar liczył na forumowiczów, to mógłby zostać z tym swoim porterem, więc wolałbyś się z tego wycofać, żeby Cię nie wzięto za wroga małych browarów
                        no widzisz, Ty z góry potraktowałeś moją wypowiedź jako nagonkę na Ciechanów (bo zrobili coś specjalnie dla kogoś, bo zarobili, bo coś wykombinowali); ja w tym nie widzę nic złego i wycofywać się ze swojej wypowiedzi nie zamierzam - jak dla mnie mogą i zrobić piwo za 6000zł i sprzedać Kulczykowi, Gudzowatemu itp. żeby potem móc się wpisać do księgi rekordów Guinnessa w rubryce "najdroższe piwo"
                        Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

ale mamy kapitalizm
                          Z tym to bym polemizował Ale to by było nie na temat.

ale przymusu nie ma. Jak dla kogos drogie to piwo, to niech nie kupuje. A jeśli już ktoś kupił i sie zawiódł to takie już jest ryzyko naszego piwnego hobby.
                          A z tym to się akurat zgadzam.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                          to jaki browar w tym miesiącu wspieramy
                          Każdy w ramach swoich gustów oraz dostępności....

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• strazak75
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2007.11
                            • 22

Kupiłem dzisiaj w Łodzi na Pomorskiej w Zof-Marze, cena 25zł.
                            Za 0,5l. piwa (nawet takiego , które leżakowało 2 lata) pewnie nigdy bym nie dał 25zł, ale jeśli te 0,5l. piwa znajduje się w kamionkowej butelce z certyfikatem i lakowaną plombą to według mnie można sobie pozwolić na taką odrobinę luksusu

Comment

• docent
                              • 2002.10
                              • 5205

Chyba jako ostatni z wawy odebrałem dzisiaj portera. Angasc, wielkie dzięki!
                              Z tego co zrozumiałem, Ciechanów nie będzie już robił portera więc tym bardziej cieszy posiadanie historycznego już trunku w tak ekskluzywnej edycji.
                              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• MEDeah
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2007.05
                                • 8

browarek był pyszny, lubię ciemne ciężkie piwa.

miła kobietka z warszawskiego oddziału Chiechana, odpowiedziała mi na pytanie, czy będzie można te browary kupić w sklepie, że nie, że czasem jest tak, że wysyła się do sklepów jako prezent, ale że tym razem tak się zapewne nie stanie. czyli wsio dla ludzi !

wypiłabym chętnie kilka takich piwek jeszcze wieczorkiem, a puki co pozostaje mi siorpać Gotyckie Grudziądza;p mmmhr

ktoś kupował tegoż porterka na prezent pod choinkę? jakie reakcje obdarowanych?

Comment

Przetwarzanie...
                                X