Bierhalle we Wrocławiu?
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
No Hops, no Glory :)Comment
-
A jakieś inne przemyślenia oprócz "drogowych" ma kolega w tym temacie czy tylko tak sobie...
Aby posta se nabić ...?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
A o produkowaniu "Piasta" nie wiadomo gdzie i o sprzedawaniu jako piwo "lokalne" to też napiszesz po degustacji owego pod parasolem "Piast piwo zDolnego Śląska" gdzieś na wrocławskim rynku ?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
-
A czy gdzieś Bierhalle napisało, że warzą piwo na miejscu i jest to piwo wrocławskie?
Amber w Academusie też jakoś nie wrocławski, Bartek takoż i Leffe, nie pisząc o Primatorach.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
Bierhalle jest na miejscu dawnego klubu "Związki", na razie czynny jest tylko ogródek i piwo podają do stolika.
JAckson byłem tam w trakcie meczu (Polska-Chorwacja), ludzi full, a obsługa sprawnie się uwijała, kelnerzy tylko wypatrywali znaku i od razu podchodzili może za słabo się upominałeś.
Fido nie czepiaj się ceny, bo w tej lokalizacji to jest standard. W Rynku nie da się zapłacić mniej, kłania się pozycjonowanie cenowe i wysokie czynsze.Ostatnia zmiana dokonana przez Sherman; 2008-06-24, 23:43.Comment
-
Ogródek łatwo rozpoznać po parasolach w jednolitym (brązowym?) kolorze i bez nadruków. Północno-wschodnia część rynku. Poza tym widać firmowe szkło na stolikach - ja po tym właśnie tam trafiłem.
Ostatnia zmiana dokonana przez JAckson; 2008-06-25, 06:54.MM961
4:-)Comment
-
Może klienci heteroseksualni są tam dyskryminowani?
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
To moje kolejne podejście tam. Tym razem doszedłem. Trwają prace nad budową konstrukcji ogródka. Ceny obrzydliwe. Mogę zrozumieć te 8 złoty, ale to że kufelek 0,4 l. już niekoniecznie. W ten sposób nie kupię malego piwa, a wydam dużą kasę. Medytację nad cennikiem przerwała miła kelnerka pytając w czym może pomóc. Nie oferowała piwa więc o nie nie prosiłem. Spytałem, czy to piwo jest z Katowic. Odpowiedź: "no nie wiem, chyba tak" + rozbrajający uśmiech. Nie wiem jak to oceniać. Naprzeciwko jest McDonald, tyle że tamtejsze hamburgery choć sieciowe jak to piwo, to przynajmniej tanie i robione na miejscu.
Jeśli ktoś się oburzy tym porównaniem, to informuję, że nazwa firmy, która zarządza bierhallami to "Globrest". Kiedyś pewnie spróbuje to piwo, a tymczasem...
odpuściłem sobie wypicie GLOBRESTA, bo jutro o tej porze będę w Pradze, gdzie leją piwa w odpowiednich proporcjach, cenach i wiadomo skąd. I nie będę tam nabijany w 0,4 l. buteleczkę zastanawiając się, dlaczego ktoś sprzedając piwo po tak parszywie wysokiej cenie bezczelnie spija mi jego 0,1 litrowy łyk.Comment
-
Jedna część ogródka gotowa, druga jeszcze w budowie.
Pojawiły się parasole z logiem Bierhalle, podkładki firmowe oraz tabliczki z informacjami o lokalach Bierhalle.
Piwo gorsze niż ostatnio. Pojawiły się namiastki kwasu szczególnie w jasnym.
W ogródku sporo angoli popijających żarcie z pobliskiego mcdonalda z litrowych kufli, menele z własna wódą. Ogólnie nieciekawie.MM961
4:-)Comment
-
No to się zaczęło. Problemy, które do tej pory nie były zauważalne rosną do rangi "nie do przeskoczenia".
To wynika z natury Polaków.
W związku z tym: zakładając okres działalności Spiża nie należy na niego narzekać - on się po prostu dostosował do realiów :-)Z jakiego kraju pochodzi GLOBREST? Bo domyślam się, że te wszystkie inwestycje Beerhalle to raczej nie z Polski.
Ps. Co oczywiście nie oznacza, że interes nie wypali - wręcz przeciwnieOstatnia zmiana dokonana przez Wnyku; 2008-07-15, 00:04.Comment