Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika breslauer
Wyświetlenie odpowiedzi
Bierhalle we Wrocławiu?
Collapse
X
-
Moja kolekcja: wozy konne, bociany i latarnie morskie
www.beercoasters.glt.pl
Masz podstawki z wozami konnymi, bocianami lub latarniami morskimi? Daj mi znać.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danoc Wyświetlenie odpowiedziNiemożliwe. Adres Spiża to Rynek-Ratusz 2, a Bierhalle planowane jest przy Rynek-Sukiennice.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziNo to ja czekam na desant Bierhalle w KrakowiePierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzinie ma szans - między Katowicami a Krakowem jest płatny odcinek autostradyTo lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika breslauer Wyświetlenie odpowiedziMożliwe - Spiż mieści się W BUDYNKU Sukiennic, a lokalizacja Rynek-Sukiennice wcale nie wskazuje na ul. Sukiennice i jest na tyle enigmatyczna, że może dotyczyć całego budynku.
Dodatkowo: nie zamierzają warzyć piwa, to po co im minibrowar?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziskąd taki pomysł?
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krotoszyniak Wyświetlenie odpowiedziA o Bierhalle cicho-sza .... Jakies wiesci ?
Nowe Bierhalle w Łodzi jest natomiast budowane gdzieś na ulicy Piotrkowskiej. Oba lokale mają zostać otwarte w czerwcu 2008.
Źródło: Global Restaurant Investment
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziBierhalle we Wrocławiu będzie się mieściło pod adresem Rynek-Ratusz 26.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Dzisiaj (wczoraj) oglądałem mecz w ogródku Bierhalle, restauracja jeszcze nie działa, ale można napić się smacznych piw. Smaczny pils, pszenica poprawna lecz nie zachyca.
Ceny 0,4 - 8 zł, 1L 20 zł . Bardzo miła obsługa, jak trzeba to nawet brakujące krzesła podczas meczu znikąd wykombinują
Aż prosi się o porównanie do Spiża, tylko że Spiż we w każdym aspekcie jest gorszy, wygrywa tylko w chamstwie i bezczelności obsługi.
Comment
-
-
marsz z opisem do Piwo-Gdzie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Byliśmy w niedzielę. Ludzi dużo. Trzeba długo czekać na obsługę, a potem na realizację zamówienia.
Piwo dobre choć pszenica trochę za ciepła. Generalnie smaczniej niż w Spiżu i na pewno warto pójść na piwo choć wypicie kilku piw w takim tempie obsługi to pewnie kwestia kilku godzin.
Knajpa (czy raczej ogródek) funkcjonuje dość specyficznie. Nie znalazłem czegoś takiego jak bar (w formie lady) dostępnego dla klientów. Zamówienia tylko z ogródka jak dowiedziałem się od obsługi. Kegi dojeżdżają na wózkach z jakiegoś miejsca w okolicy. Może to tylko test opłacalności stworzenia prawdziwego Bierhalle we Wrocławiu?MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sherman Wyświetlenie odpowiedziCeny 0,4 - 8 zł, 1L 20 zł . Bardzo miła obsługa, jak trzeba to nawet brakujące krzesła podczas meczu znikąd wykombinują
jak byłem na meczu to pamiętam że za 1 litrowe i 1x0,4 płaciłem 24 zl
Comment
-
-
A fanatycy jawności miejsca warzenia już ostrzą pazurki...
Czasy takie,że nawet browary restauracyjne nie są browarami tylko restauracyjnymi i sprzedają piwo gdzie się da i jak się da...
Kasa,kasa się liczy.
Pan ze sklepu wędkarskiego powiedział mi kiedyś,gdy się oburzyłem na cenę robaków,że jeśli je kupują po 2pln to jest to właściwa cena na nie.
I tak będzie z tym Bierhalle.Jak ludzie kupią to piwo to będzie ok. i nikt nic więcej nie będzie inwestował tylko woził piwo dziurawą autostradą kilkaset kilometrów i sprzedawał za abstrakcyjnę pieniądze.
Ale jak to kiedyś wrocławski bard śpiewał "tylko z romansem to wspólnego nie ma nic""nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment