Bierhalle we Wrocławiu?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12695

Mieli małą promocję wpadłem do tego mcdonaldsowego minibrowaru. Piwka w normie jesli chodzi o smak itp. /cenowo: 5 zl za 0,4l. 10 zl za litr/.
    Dostalem rachunek a w nim nazwa firmy: TOP TEN Sp. z o.o., ul. Polna 40/40 00-635 Warszawa. A na wyszukiwarce znalazlem to :

to juz nie Globrest? Bo adresy te same...Ciekawostka...

W każdym razie promocje nic nie dadzą, kiedy na dworze coraz zimniej...

Comment

• JAckson
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2004.05
      • 6123

Wczoraj w ofercie pils i pszenica. Oba piwa smaczne.
      MM961
      4:-)

Comment

• kopyr
        • 2004.06
        • 9475

Wrocławiaki pewnie zaraz mnie zrugają, że to już od dawna i w ogóle, ale ja takiej informacji nie widziałem. Uprzejmie donoszę, że piwo z Bierhalle jest polewane w pubie Wimbledon i Zielona Latarnia w Rynku. W Związkach Twórczych oklejone szyby, cóś jakby remont. Nie byłem, nie piłem, tylko przechodziłem.
        blog.kopyra.com

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
          piwo z Bierhalle jest polewane w pubie Wimbledon i Zielona Latarnia w Rynku.
          Ale jaja, nawet nie wiedziałam, że takie knajpy są w Rynku
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kopyr
            • 2004.06
            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
            Ale jaja, nawet nie wiedziałam, że takie knajpy są w Rynku
            Ja też nie. Dokładnie, to w Ratuszu (bo tak chyba się nazywa wszystko co jest w środku Rynku).
            blog.kopyra.com

Comment

• piotry
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2005.08
              • 761

Ratusz to budynek radców miejskich - a budynki w środku to ogólnie zabudowa wewnatrz wynku - czasem sukiennice czasem inny nice , ale na pewno nie są ratuszem

A co do knajp to dziwię się, że nie wiedzieliście ze tam takie są, latarnia jest już od dobrych kilku lat (5-7 nawet).

Gorzej że przenieśli tam wyszynk bierhale mimo, że nie ufałem obsłudze w związkach to wolałem aby to bylo w tamtym miejscu aniżeli gdzie indziej, bo przynajmniej widać jak leją (w lecie).

Tak na marginesie - czy związki są zamkniete na głucho ??

Hmm, może jakaś nowa fajna knajpa albo jak bóg da to bierhale zrobi tam browar - miejsce w sam raz
              Last edited by piotry; 2009-02-17, 08:36.

Comment

• kopyr
                • 2004.06
                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzi
                Ratusz to budynek radców miejskich - a budynki w środku to ogólnie zabudowa wewnatrz wynku - czasem sukiennice czasem inny nice , ale na pewno nie są ratuszem
                No pewnie masz rację, ale jak podaje się adres to chyba podaje się Rynek-Ratusz x/y, w odróżnieniu od kamienic dookoła rynku gdzie podaje się Rynek x/y. Tak się mi coś kojarzy.

A co do knajp to dziwię się, że nie wiedzieliście ze tam takie są, latarnia jest już od dobrych kilku lat (5-7 nawet).
                Za studenckich czasów to nie chodziliśmy do Rynku, bo raz, że drogo, dwa, że lepiej nam było pod nasypem, czy w tawernie. A poza tym studenckie czasy się już dobre kilka lat temu skończyły.

Tak na marginesie - czy związki są zamkniete na głucho ??
                Takie odniosłem wrażenie. Szyby pooklejane od wewnątrz szarym papierem, na tym papierze logo Bierhalle i strzałki w kierunku w/w knajp.

Hmm, może jakaś nowa fajna knajpa albo jak bóg da to bierhale zrobi tam browar - miejsce w sam raz
                Na to drugie bym nie liczył. Po pierwsze chyba za mały lokal, a po drugie podobnoż BH w Katowicach ma słaby ruch i po prostu muszą znaleźć rynek zbytu dla piwa, które tam warzą. Obstawiam więc, że BH zainwestuje w ten lokal, ale warzenia na miejscu się nie spodziewam.
                blog.kopyra.com

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

N

Za studenckich czasów to nie chodziliśmy do Rynku, bo raz, że drogo, dwa, że lepiej nam było pod nasypem, czy w tawernie. A poza tym studenckie czasy się już dobre kilka lat temu skończyły.
                  A ja wręcz przeciwnie, do rynku chodziłam za studenckich czasów, a potem przestałam, jak zaczęłam pić Piwo (przez duże P, bo tamto to właśnie piłam w Rynku)
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• darekd
                    🍺🍺🍺
                    • 2003.02
                    • 12695

W każdym razie póki co z ich zapowiedzi uruchomienia browaru to chyba nici. Chyba przekroczyli granicę golenia ludzi /8 zl za 0,4l./. Wrocław jest jednak prowincjonalny jak powiatowe miasteczko, wszystko się ma kręcić wokół rynku. Okazuje się, że dwa minibrowary w tym miejscu to chyba za dużo. Szczególnie, że w lecie była jeszcze silna złotówka i brytyjskim pijaczkom zaczęło się mało opłacać. Cała nadzieja zatem w kryzysie...

Comment

• darekd
                      🍺🍺🍺
                      • 2003.02
                      • 12695

W Wimbledonie leją pilsa i weizena w cenach jak dawniej - koszmarnych. Miła obsługa poinformowała mnie, że na górze, do dawnych Związków weszła już ekipa remontowa. Podobno minibrowar ma być uruchomiony w okolicach wakacji.

Comment

• jacer
                        • 2006.03
                        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                        Podobno minibrowar ma być uruchomiony w okolicach wakacji.
                        Minibrowar czy lokal sprzedający piwo z Bierhalle? Na browar to tam chyba jest za mało miejsca.
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                        No Hops, no Glory :)

Comment

• kopyr
                          • 2004.06
                          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                          Minibrowar czy lokal sprzedający piwo z Bierhalle? Na browar to tam chyba jest za mało miejsca.
                          Zdecydowanie to drugie. Z tego co słyszałem BH w Katowicach nie za bardzo ma zbyt na swoje piwo. Wożenie go autostradą, pewnie będzie tańsze od nowej warzelni KS. Choć oczywiście chciałbym się mylić.
                          blog.kopyra.com

Comment

• docent
                            • 2002.10
                            • 5205

Zdecydowanie to drugie. Z tego co słyszałem BH w Katowicach nie za bardzo ma zbyt na swoje piwo. Wożenie go autostradą, pewnie będzie tańsze od nowej warzelni KS. Choć oczywiście chciałbym się mylić.
                            W browarach Bierhalle zainstalowane są urządzenia Joh Albrechta a nie Kaspar Schulza...Co do Wrocławia to nie planuje się tam instalowania nowej warzelni a tym bardziej przewiezienia jej z Katowic...Rzeczywiście prościej i taniej jest wozić piwo.
                            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• jacer
                              • 2006.03
                              • 9875

Ja jakoś nie wyobrażam sobie jak wnoszą(?) całą warzelnie na piętro po wąskich schodach, lub jak umieszczają w środku tanki leżakowe przez te wąskie drzwi. Bez rozbiórki dachu lub ściany nidy rydy. A więc browar odpada
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

Comment

• kopyr
                                • 2004.06
                                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                                W browarach Bierhalle zainstalowane są urządzenia Joh Albrechta a nie Kaspar Schulza...
                                No przecież. Szklana warzelnia. Zaćmienie. No to pewnie jeszcze droższa niż sprzęt od KS.
                                Last edited by kopyr; 2009-03-06, 09:59.
                                blog.kopyra.com

Comment

Przetwarzanie...
                                X