pękające szyjki "bączków" z Witnicy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • alnus
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.07
    • 459

pękające szyjki "bączków" z Witnicy

Wczoraj po raz kolejny zdarzył mi się bossowski porter z butelką z pękniętą szyjką
    Zazwyczaj zbierałem z półki w sklepie wszystkie butelki , ale widzę, że muszę dokładnie oglądać co biorę do ręki. Czy tylko mnie się zdarzają takie przypadki (ostatnio 3 butelki), czy w Witnicy mają jakąś zbyt mocarną kapslownicę? Wszystkie pęknięcia miały miejsce w bączkach 0.33 l.
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24007

sądzę że to kwestia użycia leciwych butelek. mnie też się coś takiego w ostatnim czasie zdarzyło spotkać. Może to z powodu złej kondycji browaru zaczęto pozbywać się zapasów tych nadszatrpniętych zębem czasu butelek.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• alnus
      Porucznik Browarny Tester
      • 2007.07
      • 459

Fakt, nowe to te butelki zdecydowanie nie były. Chyba zacznę kupować 0.5 litrowe. Tyle tylko, że jak na porter, to są dle mnie niezbyt miarowe - całe pół litra to odrobinkę za dużo, a na połowę z małżonką odrobinkę za mało...

Comment

Related Topics

Collapse

• Soldau
        kapsle WM 2018 z Witnicy
        Soldau
        Może ma ktoś kapsle z Witnicy- WM2018, zdejmowane. Wzamian komplet z Carlsberga
        lub coś znajdę z zagranicy.
        2018-08-28, 19:06
      • ART
        The Blek Goat, Oh my goat
        ART
        Browarek ala domowy z miejscowości Belca / Mojstrana. Kilka piw ma w ofercie do zakupienia na miejscu.

Zeby je nabyć to z racji wielkości browaru najlepiej się wczesniej umówić. Nas przyjęla sympatyczna mama piwowara Roka.

Wzięliśmy przegląd piw.

ipa...
        2023-07-15, 22:05
      • kosher
        Pniewo, Pniewo 16, Bunkier King
        kosher
        Bar z burgerami położony przy muzeum i podziemnej trasie Międzyrzeckiego Rejonu Umocnień (https://bunkry.pl/).
        Spora przestrzeń zewnętrznych stolików, mini plac zabaw ale to co nas interesuje najbardziej to piwa z Witnicy.
        Z kija dedykowane dla baru Bunkrowe (czyli lager typu Lubuskie)...
        2021-06-09, 08:10
      • heckler
        Czechy, Brandlín 46, Minipivovar Brandlínská Kuna
        heckler
        Branndlin to mała wioska położona wśród małych jeziorek z uroczym XVI wiecznym zamkiem stojącym w jej centrum. Za sprawą byłego piwowara domowego, którym jest Lukáš Mládek dołączyła do jakże już gęsto zakropkowanej piwnej mapy Czech. Po paru latach działania w ,podziemiu, w tym roku...
        2019-08-07, 07:12
      • heckler
        Czechy, Březí, Hlavní 49, Březácký minipivovar Sup
        heckler
        Březí to niespełna dwu tysięczna wioska położona tuż przy granicy z Austrią i oddalona o parę kilometrów od Mikulova. Dojeżdżając do wioski mijamy pobliskie pagórki obsadzone winoroślami.
        W tejże właśnie wiosce od 2016 roku jako piwowar domowy zaczął warzyć piwo Rostislav...
        2019-03-08, 06:51
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...