Oddział Piwowarski w ramach Stowarzyszenia Winiarzy i Miodosytników Polskich
Collapse
X
-
No ale ten gostek ma racje! Rozumiem mała że już wybrałas się prezesem...
Myślałem o zapisaniu sie ale troche mi to sie nie podoba. Nie ma prawdziwych CELÓW. No może poza jednym - jelenie co sie zapiszą będą sponsorowali imprezy we Wrocławiu.
Tylko prosze na mnie nie krzyczeć za słowa krytyki. Zamiast tego proponuje ochłonąć i na spokojnie całość jeszcze raz przeczytać. To sie przekonacie że moje wnioski nasuwaja sie same.
A jesli towarzystwo chce wypływać na tzw. szerokie wody, do polityków, mediów itd. to bez PIWA w nazwie będzie to niepoważne.
Trzymam kciuki że prawdziwe cele dopiero sie urodzą i będą zbożne.
Więc następnym razem jak coś będziesz pisał to się zastanów.
A co do celów może sam byś z łaski swojej nam powiedział jekie ty byś widział? Krytykować zawsze łatwo, ale samemu pomyśleć dużo ciężej. Zazwyczaj tak bywa jak ktoś nie ma nic do powiedzenie to lubi se pokrytykować byle tylko coś powiedzieć.Comment
-
Co się przejmujecie Strangerem - tylko zachęcacie, żeby pisał więcej takich "merytorycznych" postów.Browar Tysiąclecia już działa :)Comment
-
Comment
-
Wystarczy ? Tak, na początek, żeby się człowiek za bardzo nie rozmarzył...Comment
-
Statut przeczytałem. W paragrafie 19 jest o wyborach zarządu i nalezy to do kompetencji Walnego Zgromadzenia. Do oddziałów stosuje się paragraf 28 odwołującyc się do par. 19.Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2008-01-16, 19:06.Comment
-
Krzysiu, jak już napisałam wyżej - mam już wszystko ustalone. Jakieś pytania? Zamierzasz w razie czego gdzieś zgłaszać nieprawidłowości formalne dotyczące zebrań stowarzyszenia, do którego nie nalezysz, czy tylko odzywa się w Tobie jak zwykle dusza formalisty?Comment
-
Dziękuję za dogłębną analizę mojej osobowości. A teraz - masz coś do powiedzenia konkretnego w zadanym temacie?Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Z takimi absurdami należy walczyć.
Izba Celna zajęła się "winem uniwersyteckim"
"Polska Gazeta Krakowska": Trunek z własnej winnicy Uniwersytetu Jagiellońskiego miał być marketingowym hitem najstarszej polskiej uczelni. UJ chciał pędzić wino głównie na własne potrzeby jako ekskluzywny gadżet, podkreślający wyjątkowość krakowskiej uczelni. Sprawą niestety zainteresowała się Izba Celna.
- Nikt nie chciał rzucać kłód pod nogi Uniwersytetowi. Poprosiliśmy tylko o wyjaśnienie, czy UJ rzeczywiście produkuje wino i jednocześnie przedstawiliśmy warunki, jakie musi spełnić osoba prawna, czyli np. uczelnia, która chce zajmować się wytwarzaniem wina - tłumaczy rzecznik Izby Tomasz Kierski.
Spełnienie wymagań Izby oznacza m.in. prowadzenie składu podatkowego i poddanie się kontrolom takim samym, jakie odbywają się w wielkich przemysłowych gorzelniach. - Nie produkujemy wina, czekamy na zmianę przepisów, które umożliwiłyby nam podjęcie się takiej produkcji - mówi "Polsce" kanclerz UJ, Tadeusz Skarbek. Nie wyklucza jednak, że uczelnia zdecyduje się na prowadzenie składu podatkowego, jeżeli nie dojdzie do zmiany przepisów, na takie, które obowiązują w niektórych krajach UE.
- Tam wystarczy wykupić i przykleić na butelkę akcyzową banderolę - mówi właściciel przydomowej winnicy.
Zauważcie, że chcą robić na własne potrzeby i rozdawać to wino, a izba celna chce im wcisnąc skład podatkowy.
Wychodzi na to, że i my powinniśmy mieć skład podatkowy.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Jaki podatek chcą oni obliczać? Od darowizny?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
-
Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN