Przechodziłem dzisiaj w pobliżu i donoszę że kamienica dotychczas biała nabrała rumieńców, pomalowano ją na bordowo (a przynajmniej tak mi się wydaje ;]) pozostawiając białe ramki dookoła okien - całkiem zgrabnie :]
Browar restauracyjny w Lublinie, Grodzka 15
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziA piwo już jest? Bo jak nie ma, to i otwarcia za miesiąc nie będzie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziA tam, gdzieniegdzie robią to w 10 dni . A tak szczerze, to 4 tygodnie leżakowania pierwszego piwa to minimum.
W browarze restauracyjnym nikt nie gazuje piwa "obcym" CO2. :P
Comment
-
-
Pod tym linkiem duża dawka najświeższych fotek browaru oraz fotki porównujące stan przed i po remoncie:
http://www.skyscrapercity.com/showth...53199&page=110Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gopher Wyświetlenie odpowiedziPod tym linkiem duża dawka najświeższych fotek browaru oraz fotki porównujące stan przed i po remoncie:
http://www.skyscrapercity.com/showth...53199&page=110
które niestety w sporej części straszą odpadającymi tynkami itp.
Ciężko mi zrozumieć jak miasto może pozwolić na takie zaniedbania na
reprezentacyjnej ulicy. Może liczą jedynie na inwestycje prywatne,
takie jak ten browar ?
Comment
-
-
Z dzisiejszego Kuriera Lubelskiego:
Lokal "Grodzka 15 Browar i Restauracja" na Starym Mieście będzie gotowy na przyjęcie pierwszych gości za kilkanaście dni. Prace wykończeniowe są już na finiszu. Główną atrakcją dla piwoszy i turystów będzie własna produkcja piwa w trzech gatunkach. Cały proces jego warzenia będzie odbywał się na oczach gości.
- Przeznaczone na to mamy pięć kondygnacji. W najniższych pomieszczeniach za szybą znajdują się kadzie, w których będzie trwała produkcja. Piętro wyżej będzie pomieszczenie przypominające bar, gdzie będzie stał piwowar, a za nim urządzenia do warzenia piwa - wyjaśnia Michał Bukowski, manager restauracji.
W obu pomieszczeniach będzie można usiąść i patrzeć do woli. Łącznie w budynku będzie mogło przebywać 200 osób. Kolejna atrakcja czeka tych, którzy będą chcieli sączyć zimny trunek z pianką na świeżym powietrzu. Z myślą o nich powstał taras z widokiem na lubelski Zamek.
Produkowane przy Grodzkiej piwo będzie w trzech rodzajach: jasne, pszeniczne i mocne. - To jedyne takie miejsce w Lublinie. Nie mamy nic do ukrycia, bo nasze piwo powstaje z najlepszych produktów, dlatego zdecydowaliśmy się na pokazanie całego procesu warzenia naszym gościom - wyjaśnia Michał Bukowski. Dodaje, że cena trunku nie będzie wygórowana i będzie adekwatna do konkurencji.
KAKLengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav Wyświetlenie odpowiedziCiężko mi zrozumieć jak miasto może pozwolić na takie zaniedbania na
reprezentacyjnej ulicy. Może liczą jedynie na inwestycje prywatne,
takie jak ten browar ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziW Lublinie to chyba powstaje statek kosmiczny, skoro dziennikarze nie potrafią tego opisać po ludzku.
wyjaśnia Michał Bukowski, manager restauracji.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment