Browar restauracyjny w Lublinie, Grodzka 15

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wilko
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.07
    • 226

za dziennikiem wschodnim
    Z początkiem czerwca skosztujemy pierwszego piwa, warzonego na Starym Mieście w Lublinie.
    wygląda więc ze termin się ciągle przesuwa ale widać że to już blisko

pełen artykuł z dziennika + wideo
    Z początkiem czerwca skosztujemy pierwszego piwa, warzonego na Starym Mieście w Lublinie. W sąsiedztwie Bramy Grodzkiej ruszy nowa restauracja z własnym browarem. To pierwszy taki lokal w regionie.

galeria z wnętrza

Comment

• jozi02
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2006.03
      • 53

Otwarcie 5 czerwca z tego co się orientuję.

Comment

• Gopher
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.10
        • 450

Na kamienicy pojawił się piękny kuty szyld browaru. Nazwa brzmi " Restauracja Browar Grodzka 15" Otwarcie 5 lub 6 czerwca.
        Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• kishar
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2003.10
          • 1691

Co do terminu otwarcia to nie był bym taki pewien- może być trochę późniejszy ale mam taką nadzieję, że tak nie będzie.
          Last edited by kishar; 2009-05-27, 12:27.

Comment

• kenubi
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2008.07
            • 87

Dobrze że wpadłem na ten wątek dopiero dzisiaj ..bo bym chyba skisł zanim otworzą
            A stojaki dla rowerów zrobią? - Do domu będę prowadził ..albo on mnie
            p.s. Jak mnie deszcz dzisiaj nie zleje to przejadę przez grodzką i zobaczę jak wygląda.

Comment

• alkow
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2008.03
              • 34

6 czerwiec to była by idealna pora, podczas Nocy Kultury mieli by pełny lokal. Pod warunkiem ze dadzą radę...

Comment

• TomX
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.09
                • 1035

Produkowane przy Grodzkiej piwo będzie w trzech rodzajach: jasne, pszeniczne i mocne.
                Fajnie, że powstaje nowy browar, ale mam nadzieje, że z czasem do oferty wejdzie jakieś ciemne piwo.

Comment

• jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TomX Wyświetlenie odpowiedzi
                  Fajnie, że powstaje nowy browar, ale mam nadzieje, że z czasem do oferty wejdzie jakieś ciemne piwo.

No przeca mówią, że będzie ciemne:

Na początek browar przy Grodzkiej 15 będzie produkował trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                    No przeca mówią, że będzie ciemne:

Na początek browar przy Grodzkiej 15 będzie produkował trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne.

A wcale nie, bo w cytowanym artykule jest napisane, cytuje: "Produkowane przy Grodzkiej piwo będzie w trzech rodzajach: jasne, pszeniczne i mocne".
                    Last edited by Pendragon; 2009-05-27, 16:03.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• jacer
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2006.03
                      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      A wcale nie, bo w cytowanym artykule jest napisane, cytuje: "Produkowane przy Grodzkiej piwo będzie w trzech rodzajach: jasne, pszeniczne i mocne".

eeeehh, poczytaj:

Z początkiem czerwca skosztujemy pierwszego piwa, warzonego na Starym Mieście w Lublinie. W sąsiedztwie Bramy Grodzkiej ruszy nowa restauracja z własnym browarem. To pierwszy taki lokal w regionie.
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                      No Hops, no Glory :)

Comment

• kishar
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2003.10
                        • 1691

W różnych gazetach było różnie pisane a może po prostu będzie ciemne mocne

Comment

• Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                          Cytuję to, co tu jest napisane w wątku a nie na "obcych" stronach. Stan faktyczny mnie nie interesuje

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• wilko
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2008.07
                            • 226

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                            Stan faktyczny mnie nie interesuje
                            a mnie interesuje jak najbardziej faktyczny a nie wirtualny, dyskusyjny, gazetowy czy jaki inny

Comment

• sandacz
                              • 2007.01
                              • 345

To dajcie proszę znać o oficjalnej dacie otwarcia, cobym jako zamiejscowy mógł pojechać i nie pocałować klamki.

Szczerze?
                              Ostatnio to żyję głównie oczekiwaniem na ową datę...
                              Jakiż ja płytki

Comment

• Gopher
                                • 2007.10
                                • 450

Wg. strony Mojego Miasta Lublin będzie to 6 czerwiec.
                                Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

Przetwarzanie...
                                X