Browar restauracyjny w Lublinie, Grodzka 15

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pawelord2
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.05
    • 133

Przechodziłem dzisiaj w pobliżu i donoszę że kamienica dotychczas biała nabrała rumieńców, pomalowano ją na bordowo (a przynajmniej tak mi się wydaje ;]) pozostawiając białe ramki dookoła okien - całkiem zgrabnie :]

Comment

• Maryush
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2008.12
      • 25

Dziś rozmawiałem z właścicielem i głównym piwowarem - otworzą w ciągu miesiąca, tak powiedzieli I że na pewno się o otwarciu dowiem. Pewnie pociągną kampanię reklamową..

Comment

• darko
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.06
        • 2078

A piwo już jest? Bo jak nie ma, to i otwarcia za miesiąc nie będzie.

Comment

• kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
          A piwo już jest? Bo jak nie ma, to i otwarcia za miesiąc nie będzie.
          A tam nie. Tydzień burzliwej, tydzień cichej, force carbonation i voila.
          blog.kopyra.com

Comment

• darko
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.06
            • 2078

A tam, gdzieniegdzie robią to w 10 dni . A tak szczerze, to 4 tygodnie leżakowania pierwszego piwa to minimum.
            W browarze restauracyjnym nikt nie gazuje piwa "obcym" CO2. :P

Comment

• kopyr
              • 2004.06
              • 9475

A tam, gdzieniegdzie robią to w 10 dni . A tak szczerze, to 4 tygodnie leżakowania pierwszego piwa to minimum.
              W browarze restauracyjnym nikt nie gazuje piwa "obcym" CO2. :P
              Tak naprawdę to chyba gazowanie nie jest konieczne, przy tankach pod ciśnieniem piwo i tak będzie nasycone.
              blog.kopyra.com

Comment

• darko
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.06
                • 2078

Właśnie o to chodzi

Comment

• Maryush
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2008.12
                  • 25

czy piwo już jest to mi nie powiedzieli bo ja to tam w innej sprawie poszedłem :P
                  Last edited by Maryush; 2009-05-12, 20:23.

Comment

• Gopher
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2007.10
                    • 450

Pod tym linkiem duża dawka najświeższych fotek browaru oraz fotki porównujące stan przed i po remoncie:
                    http://www.skyscrapercity.com/showth...53199&page=110
                    Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• Jaroslav
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      🍼
                      • 2005.10
                      • 967

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gopher Wyświetlenie odpowiedzi
                      Pod tym linkiem duża dawka najświeższych fotek browaru oraz fotki porównujące stan przed i po remoncie:
                      http://www.skyscrapercity.com/showth...53199&page=110
                      Lublin przypomina mi miejscami Lwów. Posiada piękne kamieniczki,
                      które niestety w sporej części straszą odpadającymi tynkami itp.
                      Ciężko mi zrozumieć jak miasto może pozwolić na takie zaniedbania na
                      reprezentacyjnej ulicy. Może liczą jedynie na inwestycje prywatne,
                      takie jak ten browar ?

Comment

• Gopher
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2007.10
                        • 450

Z dzisiejszego Kuriera Lubelskiego:

Lokal "Grodzka 15 Browar i Restauracja" na Starym Mieście będzie gotowy na przyjęcie pierwszych gości za kilkanaście dni. Prace wykończeniowe są już na finiszu. Główną atrakcją dla piwoszy i turystów będzie własna produkcja piwa w trzech gatunkach. Cały proces jego warzenia będzie odbywał się na oczach gości.

- Przeznaczone na to mamy pięć kondygnacji. W najniższych pomieszczeniach za szybą znajdują się kadzie, w których będzie trwała produkcja. Piętro wyżej będzie pomieszczenie przypominające bar, gdzie będzie stał piwowar, a za nim urządzenia do warzenia piwa - wyjaśnia Michał Bukowski, manager restauracji.

W obu pomieszczeniach będzie można usiąść i patrzeć do woli. Łącznie w budynku będzie mogło przebywać 200 osób. Kolejna atrakcja czeka tych, którzy będą chcieli sączyć zimny trunek z pianką na świeżym powietrzu. Z myślą o nich powstał taras z widokiem na lubelski Zamek.

Produkowane przy Grodzkiej piwo będzie w trzech rodzajach: jasne, pszeniczne i mocne. - To jedyne takie miejsce w Lublinie. Nie mamy nic do ukrycia, bo nasze piwo powstaje z najlepszych produktów, dlatego zdecydowaliśmy się na pokazanie całego procesu warzenia naszym gościom - wyjaśnia Michał Bukowski. Dodaje, że cena trunku nie będzie wygórowana i będzie adekwatna do konkurencji.

KAK
                        Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• kishar
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2003.10
                          • 1691

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav Wyświetlenie odpowiedzi
                          Ciężko mi zrozumieć jak miasto może pozwolić na takie zaniedbania na
                          reprezentacyjnej ulicy. Może liczą jedynie na inwestycje prywatne,
                          takie jak ten browar ?
                          Problem chyba tkwi w tej po rosyjsko-zaborowej mentalności i dziwnej nie mocy do jakiegokolwiek konstruktywnego działania oraz w słabych władzach które poza obietnicami wyborczymi nic nie robią.

Comment

• darko
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.06
                            • 2078

"Piętro wyżej będzie pomieszczenie przypominające bar, gdzie będzie stał piwowar, a za nim urządzenia do warzenia piwa"

W Lublinie to chyba powstaje statek kosmiczny, skoro dziennikarze nie potrafią tego opisać po ludzku.

Comment

• jacer
                              • 2006.03
                              • 9875

W Lublinie to chyba powstaje statek kosmiczny, skoro dziennikarze nie potrafią tego opisać po ludzku.

wyjaśnia Michał Bukowski, manager restauracji.
                              To nie dziennikarz.
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

Comment

• darko
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.06
                                • 2078

Coś mi mówi, że to dziennikarz przekręcił słowa managera. Nawet wiem co - to moje osobiste doświadczenia z dziennikarzami lokalnych gazet .
                                Pewnie pismak wpładł z dyktafonem a potem pisał ze słuchu.

Comment

Przetwarzanie...
                                X