A jednak mocne, a nie ciemne No chyba, że to będzie mocne ciemne...
Browar restauracyjny w Lublinie, Grodzka 15
Collapse
X
-
Last edited by Pendragon; 2009-06-03, 14:44.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA jednak mocne, a nie ciemne No chyba, że to będzie mocne ciemne...
Comment
-
-
cytat z newslettera:
"Otóż, otwieramy...
...w sobotę 6 czerwca 2009 r. o godzinie 12.00 !
O godzinie 18.00 rozpoczniemy proces warzenia złocistego napoju. Od tego dnia będziemy odliczać 28 dni, po których napełnimy pierwszy kufel naszym własnym piwem. Zanim to nastąpi, proponujemy Ci niepasteryzowane piwo Pils oraz Mocne z zaprzyjaźnionego browaru!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzicytat z newslettera:
"Otóż, otwieramy...
...w sobotę 6 czerwca 2009 r. o godzinie 12.00 !
O godzinie 18.00 rozpoczniemy proces warzenia złocistego napoju. Od tego dnia będziemy odliczać 28 dni, po których napełnimy pierwszy kufel naszym własnym piwem. Zanim to nastąpi, proponujemy Ci niepasteryzowane piwo Pils oraz Mocne z zaprzyjaźnionego browaru!"
Comment
-
-
Tak czy inaczej ja wybiorę się prawdopodobnie w środę, a od was bardzo chętnie poczytam o tym, jakiego browaru będzie sprzedawane piwo Osobiście bardzo chętnie widziałbym Jagiełłę. Piwo Jagiełło niewiadomego (dla właściciela baru) rodzaju pite przez mnie jakiś czas temu z nalewaka w Janowie było zdecydowanie lepsze od słabszych partii samego Janowa - przede wszystkim bardzo słodowe, treściwe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzifakt, zapomniałem, że oba browary budują swoją sieć dystrybucyjną pewnie i na wschodzie Polski, w krainie Perły
Comment
-
-
Dziś pewne miłe dziewczę rozdawało w Lublinie ulotki/zaproszenia dotyczące browaru. Nie wiem czy to oznacza, że interes już ruszył. Skan tutaj -> http://www.browar.biz/galeria.php?id=11263JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
-
Dziś przy okazji koncertu w Gramoffonie odwiedziłem Grodzką. Knajpa ruszyła z pompą. Można już napić się Pilsa ( 7 zł ) i Mocnego ( 8 zł ). Wystrój "nowoczesny" nie w moim stylu, kelnerzy i barmani zagubieni. Co do piwa to tak na szybko - Mocne prawie brak piany, w smaku potężna goryczka, ale brak innych ciekawych posmaków. Bez głębi, troszkę bez wyrazu. Rozgrzewa i kopie dość szybko.
Pils - świeży, łagodny, goryczkowy. Też prawie bez piany.
Pszeniczne - jak mnie poinformowano za 28 dniJUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
-
Byłem, potwierdzam nowoczesny wystrój (jak na zdjęciach zresztą) ale ogólnie wrażenie wizualne pozytywne, czysto i schludnie;] nie wypiłem nic bo nie chciało mi się tam cisnąć z dzikim tłumem (w ogóle z racji nocy kultury wyległo tyle ludzi ile jeszcze w Lublinie nie widziałem). I tak jak można się było spodziewać nie udało mi się dowiedzieć skąd pochodzi lane obecnie piwo, tajemnica handlowa ;]
Jak tylko sesja się skończy odwiedzę znowu.
Comment
-
Comment