Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
Piweczko i jego gatunki
Collapse
X
-
Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNo to w takim razie ja się nie zgadzam z określeniem Weizen Leicht. Berliner Weisse to Berliner Weisse i jest to na tyle oryginalny styl, że trzeba go odróżnić od Hefe-Weizen.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Totus Wyświetlenie odpowiedziFakt dzisiaj miałem okazję spróbować i jest to styl MOCNO oryginalny :-)
Dla mnie ten styl pszeniczniaków jest ZA MOCNO oryginalny, nasuwają mi się porównania smakowe, które natychmiast zostałyby zbanowane .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Totus Wyświetlenie odpowiedziFakt dzisiaj miałem okazję spróbować i jest to styl MOCNO oryginalny :-)Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziTotus'owi gratulujemy samozaparcia!
Dla mnie ten styl pszeniczniaków jest ZA MOCNO oryginalny, nasuwają mi się porównania smakowe, które natychmiast zostałyby zbanowane .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA ja bardzo lubię Berliner Kindl (bez soku) - w upały świetnie orzeźwia.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzitwardziel
A tak serio, to nie rozumiem waszego problemu z tym piwem. Jest kwaśne, to prawda, ale nie aż tak, żeby nie można go wypić. O wiele większy problem mi sprawia Primator Duble, niż Berliner Kindl. W każdym bądź razie przy następnej wizycie w eNeReFie wezmę Kiste.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziO wiele większy problem mi sprawia Primator Duble, niż Berliner Kindl. W każdym bądź razie przy następnej wizycie w eNeReFie wezmę Kiste.
A Berliner Kindl kojarzy mi się z tym starym dowcipem... Wiecie, o koniu, co to miał cukrzycę...
Reasumując - "de gustibus...", więc bez urazy, na zdrowie!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziTo ja wolę wodę gazowaną z sokiem z cytryny. Efekt ten sam a tańszyLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziZamiast dwóch Porterów proponuję jabola.Efekt ten sam a będzie taniej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziA czy ja napisałem, że piję po to by się najebać? A wracając do Berlinera to on jest naprawdę niepijalny, więc dla mnie efekt orzeźwienia przy jego pomocy jest problematyczny, a przyjemność z picia wątpliwa.
A z innej beczki jest to na prawdę bardzo ciekawe zjawisko, że komuś opłaca się robić takie piwo... Czyżby Niemcy mieli aż taki oryginalny gust czy może to lokalny patriotyzm ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziA wracając do Berlinera to on jest naprawdę niepijalny, więc dla mnie efekt orzeźwienia przy jego pomocy jest problematyczny, a przyjemność z picia wątpliwa.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Totus Wyświetlenie odpowiedziTrzech z nich ze skwaszonymi minami w niewybrednych słowach określiło, że piwo jest niepijalne, a jeden stwierdził że w miarę oryginalne i da się wypić. Także coś w tym jest kopyr, że pewnie gro ludzi po to piwo nie sięga dla przyjemności.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Totus Wyświetlenie odpowiedziA z innej beczki jest to na prawdę bardzo ciekawe zjawisko, że komuś opłaca się robić takie piwo... Czyżby Niemcy mieli aż taki oryginalny gust czy może to lokalny patriotyzm ?
niedoświadczonych degustatorów określone jako dziwne i raczej niezbyt im podeszło. Biorąc pod uwagę, że nie chcieli mi zrobić przykrości, można to przetłumaczyć, ze było niepijalne.
Dla pocieszenia - Rauchbier Schlenkerla też nigdy entuzjazmu nie wzbudził.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA dla czego innego? Dla umartwienia? Mnie to piwo smakuje i już. To, że komuś takie czy inne piwo nie smakuje nie znaczy jeszcze, że to piwo jest niedobre/niesmaczne itd. To oznacza jedynie tyle, że temu komuś dane piwo nie smakuje.
[Powyższe zdanie nie jest wyrazem poglądów autora ]
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziI całe szczęście, że Niemcy nie są tak beznadziejni jak nasze polskie browary, którym opłaca się produkować jedynie to, co sprzeda się w milionach hl.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziZ takim podejściem to reaktywacji Grodzisza się nie doczekamy. Moje piwo, które na konkursie zajęło 5. miejsce
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziZapomniałeś napisać "jak dla mnie", ewentualnie "moim zdaniem".
...
Comment
-
Comment