Piweczko i jego gatunki
Collapse
X
-
Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych -
-
Comment
-
Comment
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
-
Jak mawiał Jurek Killer "twardym trza być, a nie mientkim".
A tak serio, to nie rozumiem waszego problemu z tym piwem. Jest kwaśne, to prawda, ale nie aż tak, żeby nie można go wypić. O wiele większy problem mi sprawia Primator Duble, niż Berliner Kindl. W każdym bądź razie przy następnej wizycie w eNeReFie wezmę Kiste.Comment
-
A Berliner Kindl kojarzy mi się z tym starym dowcipem... Wiecie, o koniu, co to miał cukrzycę...
Reasumując - "de gustibus...", więc bez urazy, na zdrowie!Comment
-
Wygląda na to że moja trzecia warka to pszeniczniak w berlińskim stylu. Wiedziałem, żeby nie wylewać!Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
A czy ja napisałem, że piję po to by się najebać? A wracając do Berlinera to on jest naprawdę niepijalny, więc dla mnie efekt orzeźwienia przy jego pomocy jest problematyczny, a przyjemność z picia wątpliwa.Comment
-
A z innej beczki jest to na prawdę bardzo ciekawe zjawisko, że komuś opłaca się robić takie piwo... Czyżby Niemcy mieli aż taki oryginalny gust czy może to lokalny patriotyzm ?Zapraszam do Browaru Sielanka.Comment
-
niedoświadczonych degustatorów określone jako dziwne i raczej niezbyt im podeszło. Biorąc pod uwagę, że nie chcieli mi zrobić przykrości, można to przetłumaczyć, ze było niepijalne.
Dla pocieszenia - Rauchbier Schlenkerla też nigdy entuzjazmu nie wzbudził.Comment
-
[Powyższe zdanie nie jest wyrazem poglądów autora ]
Nie to, żebym był złośliwy ale 5 miejsce na ile startujących piwZapraszam do Browaru Sielanka.Comment
Comment