Na 14ście. W konkursie nie chodziło o to kto zrobił lepsze piwo, tylko które jest bardziej podobne do oryginału. Totus nie podważaj jakości warzonych przez Kopyra piw. Do pewnych smaków trzeba po prostu dorosnąć. Ja na przykład dopiero pół roku temu "odkryłem" portera bałtyckiego...
Piweczko i jego gatunki
Collapse
X
-
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW. -
A w sierpniu częstowałam zupełnie obcych ludzi piwem ciemnym wędzonym i też cieszyło się wielką popularnością, co mnie wielce zdziwiło, bo też miałam przekonanie, że wędzonka nie każdemu podchodzi.Comment
-
Na 14ście. W konkursie nie chodziło o to kto zrobił lepsze piwo, tylko które jest bardziej podobne do oryginału. Totus nie podważaj jakości warzonych przez Kopyra piw. Do pewnych smaków trzeba po prostu dorosnąć. Ja na przykład dopiero pół roku temu "odkryłem" portera bałtyckiego...Zapraszam do Browaru Sielanka.Comment
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
Żeby mu przybliżyć ofertę nieszablonową i niekoncernową, przygotowałem zestaw amberowo-grudziądzko-konstancińsko-braniewski.
A on po którymś piwie się "otworzył" i zeznał, że odkąd spróbował "Corneliusa", to najlepiej wchodzą mu weizeny. Nie byłem na to specjalnie przygotowany, ale poszedłem za ciosem i zaproponowałem mu wędzonkę pszeniczną, a potem marcową. Wypił ze smakiem!
Oznacza to, że smaki się zmieniają, ludzie dojrzewają...
Świat się kończy!
PS. Ja jeszcze długo nie dojrzeję do Berliner Weisse... Z Berlinerów poproszę pączkaComment
-
A to ciekawe. To mój Grodzisz musi być całkiem niepodobny do oryginału, bo prawie wszystkim smakuje.
A w sierpniu częstowałam zupełnie obcych ludzi piwem ciemnym wędzonym i też cieszyło się wielką popularnością, co mnie wielce zdziwiło, bo też miałam przekonanie, że wędzonka nie każdemu podchodzi.Comment
-
Comment
-
Last edited by delvish; 2008-02-04, 11:25."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
A w Berlinie byśmy z Kazikiem (a co, w końcu niemiecki toć owczarek!) skoczyli na Radebergera z kija, gdzieś w zacienionym (żeby drzewa były... ) piwnym ogródku...Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Comment
-
Oczywiscie zaden system nie jest idealny , mozna wprowadzic klasyfikacje na podstawie roznych szkol . Ratebeer wybralo cos w rodzaju posredniego . Kategorie sa prowadzone pod dowodztwem Josha Oaks'a i wlasnie jego filizofia jest najbardziej widoczna . Ciezko jest pogodzic rozne tredy i roznice podejscia do tego tematu USA vs Europa itd. Nic nie jest wpisane na stale i nawet na Ratebeer zmienia sie kategorie (po dyskusji ze specjalistami z danego stylu). Ostanio zmienilismy zasady Baltyckiego Portera , czesto w USA byly robione piwa pod ta nazwa ale nie mialy one wiele wspolnego z naszym Baltykiem.Admin z Ratebeera
Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
Poromotor piwnej Polski na swiat :)Comment
-
Ps. Już za sześc dni będę wizytował jeden z browarów który warzy Gose (Jasne i Ciemne)Last edited by abernacka; 2009-03-16, 14:07.Comment
-
-
Comment
Comment