Weihenstephaner to jeden z moich ulubionych pszeniczniaków i w mojej okolicy z jego dostępnościa jest o wiele lepiej niż z Valentinsem...
Subiektywny ranking piw pszenicznych
Collapse
X
-
-
Comment
-
piana żadnego piwa jakie dotychczas piłem nie może równać się z tą Schoefferofera, więc też nie ma co narzekac;]
Valentinsa natomiast w życiu nie widziałem na oczy (hehe sam się dziwię)Comment
-
Dziś na rynku "pszenicznym" pojawiło się kilka nowości:
Koncernowe:
KP, Lech Weizen
KP, Tyskie Pszeniczne
KP, Dębowo-pszeniczne Mocne
KP, Dog in the Wheat
KP, Redd's Wheat
KP, Żubr w pszenicy
i jedno niekoncernowe:
Jabłonowo, Imperator Pszeniczny
Gdzie ty te piwa widziałeś? Pierwsze słyszę... Ten Dog in the Wheat - to jakas inna wersja dog in the foga (w sensie przeniczna)???Bede doga,debowe i reddsa kupowal, bo reszta to siki
koncerniak = prawie jak piwo :D
Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
Sonda prezydencka użytkowników GooglePlusComment
-
"Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Tomasz_Moczarski; 2008-05-03, 00:14.koncerniak = prawie jak piwo :D
Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
Sonda prezydencka użytkowników GooglePlusComment
Related Topics
Collapse
-
Zainspirowany artykułem z przedostatniego numeru BYO oraz posiłkując się pomysłem z HBT (KLIK) zapraszam do ankiety Google:
https://forms.gle/vVWLc6ac2YA83WDEA
Dotyczy ona ulubiony suchych szczepów do:
1. Amerykańskich ejli (poza mętnymi).
2. Mętnych amerykańskich...-
Channel: Surowce
-
-
Cześć,
zapraszam do odwiedzenia mojej strony z rankingiem piw https://browariat.pl Nie ma na niej jeszcze ocen i nie chcę ich sztucznie generować, jak komuś się spodoba i będzie chciał pooceniać to trzeba założyć sobie konto. Spokojnie nie wysyłam żadnego spamu, to moja prywatna...-
Channel: Słup ogłoszeniowy
-
-
Nazwa browaru oznacza latarnię morską.
Piwo określane jako "rustic lager". Niefiltrowane, 5% alk. Z użyciem płatków pszenicznych i orkiszowych.
Barwa jasna, nieprzezroczysta. Piana początkowa bardzo obfita, średnio gęsta, opada do obrączki i również regularnymi obrączkami...-
Channel: Estonia
2024-05-09, 16:10 -
-
Tak jak obiecałem, zamieszczam na forum coś o smaku. Na początek piwa pszeniczne.
(D)ocenić piwo
Kiedy mówimy o piwie jako o napoju gaszącym pragnienie, orzeźwiającym lub mocnym i rozgrzewającym używać możemy nieskończonej ilości przenośni, metafor i porównań....-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Znany browar piw pszenicznych z dolnobawarskiego Kelheim.
Lżejsza (ale nie lekka) pszenica - 11,5% ekstr, 4,9 % alk., 20 IBU uwarzona we współpracy/dedykowana zespołowi LaBrassBanda, który łączy bawarski folk oparty na instrumentach dętych z lekkim reggae, ska, itp. Czyli w zamierzeniu...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment