Promowanie na siłę piw z małych jednostek browarniczych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika paveuek Wyświetlenie odpowiedzi
    Chciałbym zobaczyć miny niektórych forumowiczów kiedy w Londynie w zeszłym roku 30 niezależnych ekspertów piwowarów (nie można ich posądzić o brak obiektywności i wypaczony zmysł smaku) stwierdziło że najlepszym jasnym piwem jest.... Tyskie
    A ja chciałbym zobaczyć całą listę piw konkurujących w tej kategorii. Choć jak spojrzę, że tuż za podium znalazło się Nastro Azzuro, to może dziękuję, postoję

Chciałbym też wiedzieć, czy na konkurs posłali takie samo piwo, jakie możemy dostać w sklepach - robione HGB, pasteryzowane, i leżakowane te 1,5 dnia co zwykle. W sumie chciałbym to wiedzieć o każdym konkursowym, z małego czy dużego browaru. Czy ktoś ma wiarygodne informacje na ten temat?

Comment

• paveuek
      Porucznik Browarny Tester
      • 2001.09
      • 415

^^^ Oczywiście ja również zgadzam się z tym że organizowanie jakichkolwiek konkursów jest mało sensowne, bo każdemu smakuje co innego. Kryteria to rzecz drugorzedna. Rzecz w tym, że właśnie na tym forum panuje "promowanie na siłę piw z małych jednostek browarniczych" czemu się wyraźnie sprzeciwiam.

Na ten przykład zapodaję pewną historię z życia wziętą (mojego życia).

Pewien mój znajomy zaraził się ode mnie zainteresowaniem piwem. Poleciłem mu więc serwis BROWAR.BIZ. Znajomy zarejestrował się tutaj, grzecznie się przywitał. Kilka dni później postanowił ocenić swoje pierwsze piwo na forum. Na jego nieszczęście wybrał do oceny piwo "X" posiadające na tym forum etykietkę "koncernowego".
      Niestety dzień później pod jego oceną piwa znalazł się napis:

"Ocena usunieta z rankingu.
      Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
      Art, Admin"

Piwo było jednak ocenione jak najbardziej sensownie. Problem był jednak z ocenami. Znajomy ocenił je znacznie wyżej, niż zwykło się mówić na tym forum o piwie "X".

Ja wyszedłem na głupka, że polecam taki portal, znajomy więcej się już tu nie zalogował a usunięcie oceny skwitał słowami (cytat):

"Jebany artomat skasował mój komentarz. Cenzura gorsza niż w Phenianie."

Jeśli moderatorom nie podoba się powyższe zdanie, niech również ocenzurują.
      Katalog polskich kapsli od piwa: www.kapsle.xon.pl
      Polskie forum kolekcjonerów kapsli: www.forum.kapsle.xon.pl

Comment

• jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

Piwo było jednak ocenione jak najbardziej sensownie. Problem był jednak z ocenami. Znajomy ocenił je znacznie wyżej, niż zwykło się mówić na tym forum o piwie "X".
        Widocznie właściciel tej strony uznał, że jednak nie było ocenione według zasad.

Uwierz mi wysokość oceny nie miało nic do rzeczy.

P.S.
        Dyzman nie wsadził żadnego w kija w mrowisko, zapewniam cię.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• JAckson
          🍼🍼
          • 2004.05
          • 6123

Moja ocena piwa Zwierzyniec Pils (piwo raczej z mniejszego browaru, ocena była raczej wysoka, bo piwo bardzo ceniłem) także została skasowana. Umieściłem ją na początku mojego pobytu na forum. Nigdy z tego powodu nie obraziłem się na ARTa, bo wiem, ze miał rację. Czy to znaczy, że ART promuje tylko piwa koncernowe, a te wysoko ocenione z mniejszych browarów poniża?
          MM961
          4:-)

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire Wyświetlenie odpowiedzi
            (...) Dodam więc tylko, że są na forum obecni są nawet tacy, co pijają piwa koncernowe i to z puszki (...)

mmmm, zimny Żywczyk z puszeczki to jest to
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• jacer
              • 2006.03
              • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
              mmmm, zimny Żywczyk z puszeczki to jest to
              Najlepiej z brudnej puszeczki, obmacanej przez wielu a na koncu przez gościa ze sklepu, który wcześniej był w WC i nie umył rąk. Mmmm miodzio.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• Kieswy
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2006.07
                • 64

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                Chciałbym też wiedzieć, czy na konkurs posłali takie samo piwo, jakie możemy dostać w sklepach - robione HGB, pasteryzowane, i leżakowane te 1,5 dnia co zwykle. W sumie chciałbym to wiedzieć o każdym konkursowym, z małego czy dużego browaru. Czy ktoś ma wiarygodne informacje na ten temat?
                Też chciałbym wiedzieć... "Lech", którego piłem po wycieczce w poznańskim browarze (Pub Centrum Wycieczkowego, marzec 2007) był jednym z najlepszych jakie piłem w życiu.
                Oddam się za sękacz!

Comment

• alnus
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2007.07
                  • 459

Ale o co właściwie chodzi? Czy ta dyskusja ma jeszcze jakiś sens? Co, kto i komu chce jeszcze udowodnić? Czytam i naprawdę nie wiem.

Comment

• Czapayew
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.10
                    • 1966

Myślę, że zarówno ja, jak i reszta forumowiczów z chęcią przeczytamy rzeczowe i rzetelne oceny piw - zarówno tych koncernowych jak i nie - dokonane przez kolegę dyzmana. Może któregoś z nas zachęci do sięgnięcia po piwo, na które do tej pory patrzył bez specjalnego zainteresowania. Twoje zdrowie, monsieur dyzman
                    "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
                    www.piwnekapsle.net

Comment

• kibi
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.07
                      • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ale o co właściwie chodzi? Czy ta dyskusja ma jeszcze jakiś sens? Co, kto i komu chce jeszcze udowodnić? Czytam i naprawdę nie wiem.
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                      Najlepiej z brudnej puszeczki, obmacanej przez wielu a na koncu przez gościa ze sklepu, który wcześniej był w WC i nie umył rąk. Mmmm miodzio.
                      Tez się zastanawiam, o co chodzi? Czy butelki piw z Ciechanowa albo Czarnkowa są macane wyłącznie przez ludzi o umytych rękach, w przeciwieństwie do koncernowych puszek

Pewien mój znajomy zaraził się ode mnie zainteresowaniem piwem. Poleciłem mu więc serwis BROWAR.BIZ. Znajomy zarejestrował się tutaj, grzecznie się przywitał. Kilka dni później postanowił ocenić swoje pierwsze piwo na forum. Na jego nieszczęście wybrał do oceny piwo "X" posiadające na tym forum etykietkę "koncernowego".

Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
                      Art, Admin"

Paweł, zgadzam się z tobą w wielu punktach, bo też nie lubię wszechobecnej poprawności politycznej. Ale muszę powiedzieć, że oceny są usuwane przez Arta najczęściej wyłącznie z rankingu, a nie z portalu i jesli zdarzyło mi się je czytać zgadzałem się z jego oceną. Masz tutaj przykład, co ciekawe dotyczący piwa "popieranego przez forum".

Comment

• jacer
                        • 2006.03
                        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
                        Tez się zastanawiam, o co chodzi? Czy butelki piw z Ciechanowa albo Czarnkowa są macane wyłącznie przez ludzi o umytych rękach, w przeciwieństwie do koncernowych puszek

Nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi. Chodzi o picie prosto z puszki i butelki KAŻDEGO piwa.

Oczywiście nie zabraniam tego nikomu, tak jak nie zabraniam picia piwa z plastikowego kubka, lub kawy ze styropianowego.
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• kibi
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.07
                          • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                          Nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi. Chodzi o picie prosto z puszki i butelki KAŻDEGO piwa.
                          Nie udaję, ty też nie udawaj . Becik przecież nie napisał, że pije to piwo wprost z tej obmacanej puszki.

Comment

• e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19260

O usuwaniu ocen z artomatu powinien być osobny temat, tylko po co skoro już nie raz ART wyjaśniał dlaczego ma miejsce akcja usuwania ocen/zamiany na komentarz. Mnie również zdarzyło się mieć usuniętą ocenę i nie robiłem z tego powodu lamentu jak trzyletnie dziecko tylko następnym razem przyłożyłem się do opisu jeszcze bardziej. A jak nie bardzo mam co napisać to daje tylko zwykły komentarz.
                            O ideologicznym piciu piwa też już było dużo ubitej piany i nic nowego tutaj nie dodamy. Niemniej jak ktoś twierdzi, że lubi piwo X a w życiu nie wypił innego poza podobnymi do tego X to nie powinien wogóle oceniać piw.
                            Last edited by e-prezes; 2008-01-30, 10:52.

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23928

Art, Admin"

Ja wyszedłem na głupka, że polecam taki portal, znajomy więcej się już tu nie zalogował a usunięcie oceny skwitał słowami (cytat):

"Jebany artomat skasował mój komentarz. Cenzura gorsza niż w Phenianie."

Jeśli moderatorom nie podoba się powyższe zdanie, niech również ocenzurują.
                              W imieniu "Jebanego Artomatu" proszę wkleić tą ocenę tutaj. Jest na Forum, więc nie widzę powodu żebyś nie był w porządku wobec rozmówców i ją tutaj zacytował.
                              Last edited by ART; 2008-01-30, 10:58.
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Marusia
                                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                                O ideologicznym piciu piwa też już było dużo ubitej piany i nic nowego tutaj nie dodamy.
                                Co Ty, Prezes, ja uwielbiam czytać, jak co raz ktoś wyskakuje ze spiskową teorią dziejów - moje ulubione to "grupa trzymająca władzę", teraz widzę, że Artomat to też spisek
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X