Wielkość produkcji polskich browarów

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • woosaa
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2005.07
    • 1553

    #16
    Witam.Podczas zwiedzania browaru w Raciborzu podczas Oktoberfestu była mowa o produkcji rzedu 20 000hl. Czarnków ostatnio warzył 23-27 000hl (nie mogę sobie przypomnieć żródła informacji).PZDR
    mb WOS

    Comment

    • Pogoniarz
      † 1971-2015 Piwosz w Raju
      • 2003.02
      • 7971

      #17
      Bosman wyprodukował w tamtym roku albo 1.100.000, albo 1.200.000 ,mocy produkcyjnej nie znam ,ale dyrektor przysłany z Carlsberga mówił ,że stać ich na więcej


      Prawie jak Piwo
      SZCZECIN

      Comment

      • Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa
        Witam.Podczas zwiedzania browaru w Raciborzu podczas Oktoberfestu była mowa o produkcji rzedu 20 000hl. Czarnków ostatnio warzył 23-27 000hl (nie mogę sobie przypomnieć żródła informacji).PZDR
        Też sobie to teraz przypominam. Był jakiś artykuł. No to zapiszę im 25 tys.

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • woosaa
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2005.07
          • 1553

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
          Też sobie to teraz przypominam. Był jakiś artykuł. No to zapiszę im 25 tys.
          Znalazłem: http://www.browar.biz/news.php?id=511
          mb WOS

          Comment

          • Gopher
            Porucznik Browarny Tester
            • 2007.10
            • 450

            #20
            Strona Krajana podaje, że ich możliwości na "przełomie wieków" osiągneły około 100 tys.
            Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19255

              #21
              Wg. tego źródła Relakspol ma 30 000 litrów. Gdzieś w internecie na jakiejś skandynawskiej stronie spotkałem się z podobną, jeśli nie taką samą liczbą.

              Comment

              • Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

                #22
                Ale te 30 tys. to jest wydajność a nie faktyczna produkcja. Obserwując dostępność w Krakowie piw z Relakspola nie sądzę, żeby browar szedł na pełnych obrotach. No chyba, że jest tak trudno dostępne, bo tak szybko schodzi

                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                Comment

                • delvish
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.11
                  • 3508

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                  Ale te 30 tys. to jest wydajność a nie faktyczna produkcja. Obserwując dostępność w Krakowie piw z Relakspola nie sądzę, żeby browar szedł na pełnych obrotach. No chyba, że jest tak trudno dostępne, bo tak szybko schodzi
                  Coś mi się kojarzy, że Relakspol sporo sprzedawał na Śląsku.
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                  Wg. tego źródła Relakspol ma 30 000 litrów. Gdzieś w internecie na jakiejś skandynawskiej stronie spotkałem się z podobną, jeśli nie taką samą liczbą.
                  30 tys. hl, czyli litrów będzie 3 mln
                  Last edited by delvish; 2008-02-06, 12:15.
                  "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                  (Frank Zappa)

                  "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                  Comment

                  • adam16
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2001.02
                    • 9865

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
                    Coś mi się kojarzy, że Relakspol sporo sprzedawał na Śląsku...
                    No właśnie sprzedawał, bo teraz go nie uświadczysz.
                    Browar Hajduki.
                    adam16@browar.biz
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                    Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19255

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                      No właśnie sprzedawał, bo teraz go nie uświadczysz.
                      bo zajął się sprzedażą podrobionego produktu w Krakowie jako bardziej dochodowego zarobku

                      Comment

                      • marko
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2003.01
                        • 2

                        #26
                        Masz nieprawdziwe informacje na temat EB

                        Browar w Elblągu wyprodukował w 2007 roku ok.2,5 mln hektolitrów piwa wiem bo sam biorę w tym aktywny udział

                        Comment

                        • marko
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2003.01
                          • 2

                          #27
                          Jeszcze jedna niescislosc

                          Cos mi tu nie pasuje ilosc hekto Tyskiego bo jak dodac do tego cala Kompanie Piwowarska to by bylo chyba ciut za duzo w stosunku do naszej Grupy Zywiec chyba ze masz zanizona wielkosc GŻ.

                          Comment

                          • Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

                            #28
                            Nic dziwnego, że się nie zgadza coś, gdyż dane pochodzą z róznych lat - ok 2-4 do tyłu. Po to powstał ten wątek by je uzupełniać i poprawiać.

                            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                            Comment

                            • abernacka
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10861

                              #29
                              W ubiegłym roku browar Van Pur w Rakszawie uwarzył milon hekto piwa.
                              Piwna turystyka według abernackiego

                              Comment

                              • Pankracy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2007.10
                                • 2795

                                #30
                                Carlsberg Polska:
                                Browar Sierpc (Kasztelan) będzie po zakończeniu rozbudowy produkował 2,6 mln hektolitrów piwa rocznie.

                                Van Pur:
                                Trwa ponoć od jakiegoś czasu rozbudowa browaru w Jędrzejowie. Zostanie on wyposażony w 12 nowych zbiorników fermentacyjnych.

                                Comment

                                Przetwarzanie...