Jak dla mnie w ogóle odpuściłbym sobie podział na restauracyjne, rzemieślnicze, regionalne, kontraktowe (ostatnie w ogóle mi nie pasują pod browar), a pozostał po prostu przy wielkości produkcji rocznej i tyle. Według mnie najlepsze i najbardziej obiektywne. Choć mało kreatywne
W zasadzie co to jest rzemieślniczy? Ten co produkuje wszelkiej maści american **** (wstaw dowolny styl piwa) czy ten który po prostu ma rodzaj produkcji niemasowy (małe browary w których dużo prac produkcyjnych odbywa się w sposób ręczny itp.). Czy może tak jak w przypadku konkursu piw rzemieślniczych na birofilii w Żywcu, browar w którym piwowar jest zanany z imienia i nazwiska?
W zasadzie co to jest rzemieślniczy? Ten co produkuje wszelkiej maści american **** (wstaw dowolny styl piwa) czy ten który po prostu ma rodzaj produkcji niemasowy (małe browary w których dużo prac produkcyjnych odbywa się w sposób ręczny itp.). Czy może tak jak w przypadku konkursu piw rzemieślniczych na birofilii w Żywcu, browar w którym piwowar jest zanany z imienia i nazwiska?
Comment