Irish Beer to ukłon w stronę brytyjskich tradycji piwowarskich. Jest piwem mocnym z lekko wyczuwalnym posmakiem palonego jęczmienia – to cechy zbliżające go do Guinnessa a lekko słodkawy smak, stonowana goryczka oraz barwa (około 50 EBC) to cechy piw typu Ale Mild
Bez fejsbuków i jutubów ale z pomysłem, może natchnie to kogoś odpowiedzialnego za stronę Lwówka?
No nie wiem czy taki udany. Parę postów temu Wujcio narzekał na flasha i ma rację. Otwierające się gówniane okienka, które nie mają krzyżyka do zamknięcia. Powiedzcie mi jak dostać się na podstronę z piwami. Przez minutę nie potrafiłem tego dokonać. To ma być udana strona. Dziękuję, postoję.
Dobra po kolejnej minucie dałem radę. Utrafienie jednak w butelkę, która mnie interesuje to też nie lada sztuka. Strona jest nieintuicyjna i nieergonomiczna.
No i kiedy pojawią się najnowsze produkty?
Jestem na nie.
EDIT: strona Kormorana znacznie bardziej przyjazna.
Dla mnie strona Raciborza nie jest taka zła, na pewno nie tak dobra jak ta Kormorana ale mimo wszystko też dość udana. Jedyne co mi się rzuciło w oczy to określenie stylu piwa dla poszczególnych produktów browaru. Zarówno w przypadku Twierdzowego jak i Raciborskiego jest to "Pils". To, że koncerny wycierają sobie gębę każdym sloganem jak chcą to już się przyzwyczaiłem, ale nazywanie słodkawego Raciborskiego pilsem to troszkę nietakt.
Otwierające się gówniane okienka, które nie mają krzyżyka do zamknięcia. Powiedzcie mi jak dostać się na podstronę z piwami. Przez minutę nie potrafiłem tego dokonać.
Bo skupiłeś się na próbie usunięcia okienka zamiast poszukania menu u góry
Ale przyznaję rację - strona średnio przyjazna, chociaż na plus jest to, że ten flash jest zoptymalizowany i działa szybko, w przeciwieństwie do koszmarka z Piotrkowa.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Bo skupiłeś się na próbie usunięcia okienka zamiast poszukania menu u góry
Ale przyznaję rację - strona średnio przyjazna, chociaż na plus jest to, że ten flash jest zoptymalizowany i działa szybko, w przeciwieństwie do koszmarka z Piotrkowa.
No właśnie menu u góry nie pomaga. Trzeba wykminić taką zakładkę/fiszkę z lewej strony otwartego pod spodem okienka.
Na stronie CP istnieje możliwość doboru odpowiedniego piwa tego koncernu do spożywanego dania. Na przykład do wieprzowiny odpowiednie jest Okocim Premium Mocne.
A tak na marginesie, to dziwne jest to, że zupełnie nie informują o Okocim O.K.
Piwa pilzneńskie
Wszystkie jasne piwa o chmielowym aromacie i goryczkowym smaku. Ocenia się, że pilznery to w chwili obecnej ponad 90% polskiej produkcji piwa
Z pobieżnych obliczeń wyszło mi, że te 10% pozostałych niepilznerów to oferta NIEkoncernów
Piwo oparte jest na wiekowej recepturze odnalezionej w podziemiach Zamku Książ. Krystalicznie czysta woda i tradycyjny proces warzenia to jego największe zalety. Ma specyficzny, atrakcyjny smak. Odznacza się wysokiej klasy klarownością.
Mają nawet kody paskowe
Wynika z nich, że Fuhrmann i Brewer Mocne to piwa polskie, a pozostałe (Starovar, Brewer Pils, Strong i Super Strong) - czeskie.
Comment