Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarradom
Wyświetlenie odpowiedzi
Rozdawanie piwa innym w ramach użytku własnego a ustawa akcyzowa
Collapse
X
-
Rozdawanie piwa innym w ramach użytku własnego a ustawa akcyzowa
Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarradom Wyświetlenie odpowiedzirozdawanie jest legalne!
Poza tym mam wrażenie, że samo rozdawanie nie jest legalne.Last edited by delvish; 2008-02-04, 15:33."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarradom Wyświetlenie odpowiedzirozdawanie jest legalne!
Raczej nie do udowodnienia.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziTrzeba by udowodnic, że cena tego piwa nie jest wliczona w cene innych towarów.
Raczej nie do udowodnienia.
Na prawdę to piękna idea i mam nadzieję, że nic złego z tego nie wyniknie. Sam bym chętnie skosztował tego piwa jak będę przez Radom przejeżdżał.Last edited by Totus; 2008-02-04, 15:49.Zapraszam do Browaru Sielanka.
Comment
-
-
Zapis w ustawie o akcyzie jest tak idiotyczny, że mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy go stosować - mianowicie wynika z niego, że piwko przez siebie zrobione można wypić tylko SAMEMU, żadne rozdawnictwo w grę nie wchodzi, nawet rodzinie. Poruszaliśmy już ten temat na forum, przeczytałam ustawę w prawo, w lewo i do góry nogami i nie chce być inaczej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarradom Wyświetlenie odpowiedzi"Z tego co wiem produkcja piwa i wina na wlasne potrzeby nie wymaga płacenia akcyzy. W gruncie rzeczy poczęstowanie Kogoś piwem z wlasnej produkcji nie jest sprzedażą.." i tak właśnie jest u nas!
Wniosek jest jeden: Stąpasz po kruchym lodzie kolego.Last edited by delvish; 2008-02-04, 16:55."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarradom Wyświetlenie odpowiedzi"Z tego co wiem produkcja piwa i wina na wlasne potrzeby nie wymaga płacenia akcyzy. W gruncie rzeczy poczęstowanie Kogoś piwem z wlasnej produkcji nie jest sprzedażą.." i tak właśnie jest u nas!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarradom Wyświetlenie odpowiedzinasze wyroby - rozdawane - mają zwiększać sprzedaż i o to chodzi.
Nic tylko modlić się aby jaki życzliwy nie znalazł się w Radomiu.
Najlepiej gdybyś nas nie informował o takich rzeczach, bo każdy obywatel ma obowiązek poinformować organa o zaistniałym przestępstwie.
No ale my nic nie wiemy
Na upartego można by to podciagnąc pod przekupstwo, bo przekupujecie ludzi aby przychodzili do was na zakupy heheheMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
IMO (FCJP uprasza się o przymknięcie oczu na ten skrót :P) dajcie człowiekowi spokój. Z dobrej Waszej woli został powiedzmy że "ostrzeżony" i tyle. Udowadnianie czegokolwiek nie ma sensu no chyba, że to forum prawnicze. Co browarradom zrobi z tą wiedzą to jego sprawa. Może skonsultuje się z kimś w realu co by nie wierzyć tylko forumowym wpisom.Zapraszam do Browaru Sielanka.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarradom Wyświetlenie odpowiedzinikt nie zabroni robić zakupów klientowi, a że przyszed zaciekawiony naszym wyrobem, to nie jest nikogo wina i o to chodziło. nieopacznie sformuowane zdanie narobiło zamieszania. Nie czerpiemy z tego tytułu żadnych dodatkowych korzyści i wszędzie jest to napisane!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika browarradom Wyświetlenie odpowiedzi"Z tego co wiem produkcja piwa i wina na wlasne potrzeby nie wymaga płacenia akcyzy. W gruncie rzeczy poczęstowanie Kogoś piwem z wlasnej produkcji nie jest sprzedażą.." i tak właśnie jest u nas!Last edited by kopyr; 2008-02-04, 21:46.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNa upartego można by to podciagnąc pod przekupstwo, bo przekupujecie ludzi aby przychodzili do was na zakupy hehehe
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedziAle palnąłeś. Dawno nie czytałem takiej bzdury.
Tam na koncu było "hehehe" i taka roześmiana mordka.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Ale jakie opinie? Staramy Ci się tylko wytłumaczyć, co mówi ustawa o akcyzie - przeczytaj ją sam, to się mocno zdziwisz Dlatego napisałam, że mam nadzieję, że urzędasy aż tak na to nie patrzą, bo byłoby to idiotyczne, ale cóż, takie mamy prawo i musisz liczyć się z tym, że kiedyś jakiś niezadowolony klient może z tego zrobić użytek. Ryzykować można, ale chyba lepiej wiedzieć, że się ryzykuje, niż robić to nieświadomie?Last edited by Marusia; 2008-02-05, 09:10.
Comment
-
Comment